haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

六下英语期末测试题

发布时间:2013-10-26 12:48:33  

PEP教材小学英语六年级下册期末试题

(仅供参考)

听力部分(40分)(每题读两遍)

一、Listen and choose.(听录音,选出你所听到的单词或词组。) (10分)

( ) 1.A. park B. path C. bath

( ) 2. A. end table B. ten tables C. red tables

( ) 3.A. small houses B. small horses C. big horses

( ) 4.A. fresh fruit B. fresh food C. fresh fish

( ) 5.A. there are B. they are C. there is

( ) 6.A. bed B. bag C. bad

( ) 7.A. 15 B. 50 C. 55

( ) 8. A. 140cm B. 114cm C. 130cm

( ) 9. A. sunny B. Sunday C. snowy

( ) 10.A. sheep B. ship C. shirt

二、Listen and judge. (判断下面的图片和句子是否与录音相符,相符的在括号内打“√”,不相符的打“×”。) (10分)

1.2. 3. 4. 5.

( ) ( ) ( ) ( ) ( )

( ) 6. Amy is 15 years old.

( ) 7. The cinema is west of the library.

( ) 8. My mother is 50kg.

( ) 9. The trash bin is in front of the door.

( ) 10. I am going to Beijing by plane.

三、Listen and choose. (听录音,选出正确答语 。) (10分)

( ) 1. A. He’s happy. B. He has a fever. C. She has a cold.

( ) 2. A. Last Sunday. B. Tomorrow. C. Yesterday.

( ) 3. A. He likes diving. B. He is a teacher. C. He is tall.

( ) 4. A. Yes, they are. B. Yes, they aren’t. C. Yes, there are.

( ) 5. A. Yes, it is. B. Yes, he is. C. Yes, she is.

四、Listen and write. (听录音,填空,每空只填一词。) (10分) Dear Sarah,

How are you? I had a busy weekend with my parents. On Saturday, we ________ to a supermarket. We bought a lot of food. On Sunday morning, we ________ a mountain and ________ many pictures. In the afternoon, we sang and danced. Tomorrow we are going to the bookstore. I am going to ________ a comic book for you. What ________ you do last weekend? What are you going to do tomorrow?

Love,

Chen Jie

笔试部分(60分)

五、Think and write.(按要求书写。)(10分)

A组:英汉互译。(5分)

1. 头疼 2. 喉咙疼3. 去游泳(过去式 4. 爬山(过去式5. 学汉语(过去式

B组:按要求写出下列单词的正确形式。(5分)

1. read(过去式) 2. take(过去式)3. sing(过去式) 4. buy(过去式)

5. do(过去式) 6. big(比较级)7. heavy(比较级) 8. young(比较级)

9. watch(第三人称单数形式)10. run(ing形式)

六、Read and choose.(选择正确答语,将序号填在括内。)(5分)

( ) 1. How does John feel? A. 80 cm.

( ) 2. Where did Mike go yesterday? B. I have a toothache.

( ) 3. What’s the matter? C. He went to a park.

( ) 4. How long are your legs? D. No, I didn’t.

( ) 5. Did you go fishing? E. He’s so happy.

七、Read and choose. (选择正确答案。) (15分)

( ) 1. I _____ good food last night.

A. eat B. ate C. eated

( ) 2. I’m _____ today,because I failed the math test.

A. happy B. excited C. sad

( ) 3. I’m 11 years _____.I’m 2 years ______ than Jim.

A. old, older B. older, older C. old, old

( ) 4. Did you _____ pictures yesterday?

A. took B. take C. taking

( ) 5. John likes _____ the violin.Sarah is going to give him a CD.

A. play B. plays C. playing

( ) 6. Kunming is known as .

A. Spring City B. Ice City C. Mountain City

( ) 7. We left Beijing February 1st.

A. on B. at C. in

( ) 8. ---What does your father do?

---He’s engineer.

A. a B. the C. an

( ) 9. ---How tall are you?

--- I’m 163 cm A. tall B. taller C. tallest

( ) 10. Mike is than Zhang Peng.

A. heavier B. heavy C. heavyer

( ) 11. How are you, Li Hua? You so happy.

A. looks B. look C. looking

( ) 12. ---What do you usually do on the weekend?

---I usually my homework.

A. do B. does C. did

( ) 13. My mother to the cinema yesterday.

A. go B. goes C. went

( ) 14. Can you play violin?

A. the B. a C. an

( ) 15. Line up from taller to A. younger B. shorter C. older

八、Rearrange the words..(连词成句。)(10分)

1.than taller me She’s

____________________________________________.

2.big your are feet How

_____________________________________________?

3.saw I elephants yesterday

_____________________________________________.

4.last did What you do weekend

5.Where go you yesterday did

_____________________________________________?

九、Complete the following sentences.(根据汉语完成句子)(10分)

1.上周末约翰在家洗衣服了。

John at home last weekend.

2.这只狗比那一只瘦。

This dog is that one.

3.张鹏比迈克高,也比他壮。

Zhang Peng is and than Mike.

4.你假期到哪里去了?

Where you on your holiday?

5.迈克很累,因为他昨天和爸爸去钓鱼了。

Mike is ,because he fishing with his father yesterday.

十、Read, tick or cross.(阅读短文,判断对“√”错“×”。)(5分)

Bill was busy last weekend. He washed his clothes Saturday morning. Then he went to a park. On Saturday afternoon, he did homework and went fishing. On Sunday morning he cleaned his room, then he visited his grandparents. On Sunday afternoon, he played football and watched TV.

( ) 1. Bill went to a garden Saturday morning.

( ) 2. Bill did homework and went skating.

( ) 3. Bill cleaned his room Sunday morning.

( ) 4. Bill played football and watched TV Sunday afternoon.

( ) 5. Bill did some housework last weekend.

十一、Writing. (书面表达。) (5分)

以My holiday为题,写一篇作文。提示词:by bus, climbed mountains, rowed a boat, took pictures, saw monkeys…,不少于40个单词。

PEP教材小学英语六年级下册期末试题

听力原文及答案

听力部分(40分)(每题读两遍)

一、Listen and choose.(听录音,选出你所听到的单词或词组) (10分)

1. There is a park near my home.

2. I can see an end table in the picture.

3. Look at those small horses.

4. I would like to eat some fresh food.

5. They are ten books.

6. He isn’t a bad boy.

7. How old are you ? I am 50 years old.

8. How tall is she? She is 114cm.

9. It’s Sunday today.

10. Look at the sheep. They are so cute.

二、Listen and judge. (判断下面的图片和句子是否与录音相符,相符的在括号内打“√”,不相符的打“×”。) (10分)

1. My mother bought me a new skirt. I am very happy.

2. Stop at the red light.

3. --- What did you do yesterday? --- I went swimming.

4. --- What’s the matter with John? --- He has a headache.

5. --- How did he feel yesterday? --- He was excited.

6. John is 14 years old. Amy is one year younger than him.

7. --- Where is the cinema? --- It’s west of the library.

8. My father is 60 kg. He’s 10 kg heavier than my mother.

9. Look at the picture. There is a trash bin behind the door.

10. I am going to Beijing by plane next week.

三、Listen and choose. (听录音,选出正确答语 。) (10分)

1. What’s the matter with John?

2. When are you going to America?

3. What is your uncle like?

4. Are there any bridges over the river?

5. Is your father’s birthday in June?

四、Listen and write. (听录音,填空,每空只填一词。) (10分) Dear Sarah,

How are you? I had a busy weekend with my parents. On Saturday, we to a supermarket. We bought a lot of food. On Sunday morning, we a mountain and many pictures. In the afternoon, we sang and book for you. What you do last weekend? What are you going to do tomorrow?

Love,

Chen Jie

参考答案

一、Listen and choose.(听录音,选出你所听到的单词或词组) (10分)

1. A 2. A 3. B 4. B 5. B 6. C 7. B 8. B 9. B 10. A

二、Listen and judge. (判断下面的图片和句子是否与录音相符,相符的在括号内打“√”,不相符的打“×”。) (10分)

1.× 2.√ 3.× 4.√ 5.× 6.× 7.√ 8.√ 9.× 10.√

三、Listen and choose. (听录音,选出正确答语 。) (10分)

1. B 2. B 3. C 4. C 5. A

四、Listen and write. (听录音,填空,每空只填一词。) (10分) went, climbed, took, buy, did.

五、Think and write.(按要求书写。)(10分)

A. 英汉互译。(5分)

1. have a headache 2. have a sore throat 3. went swimming 4. climbed a mountain

5. learned Chinese 6. 绕口令 7. 上周末 8. 发烧 9. 看望祖父母 10. 去公园

B. 按要求写出下列单词的正确形式。(5分)

1. read 2. took 3. sang 4. bought 5. did 6. bigger 7. heavier 8. younger 9. watches 10. running

六、Read and choose.(选择正确答语,将序号填在括内。)(5分) 答案:1. E 2. C 3. B 4. A 5. D

七、Read and choose. (选择正确答案。) (20分)

1.B 2.C 3.A 4.B 5.C 6.A 7.A 8.C 9.A 10.A 11.B 12.A

13.C 14.A 15.B

八、Rearrange the words..(连词成句。)(10分)

1. She’s taller than me.

2. How big are your feet?

3. I saw elephants yesterday.

4. What did you do last weekend?

5. Where did you go yesterday?

九、Complete the following sentences.(根据汉语完成句子)(10分)

1. washed clothes 2. thinner than 3. taller, stronger 4. did , go 5. tired , went

十、Read comprehension.(阅读理解。)(10分)

1.× 2.× 3.√ 4.√5.√

十一、Writing. (书面表达。) (5分)

答案:略。

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com