haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

六年级英语综合练习题(2)

发布时间:2013-11-01 09:31:31  

2009年六年级英语综合练习题(2)

班别 姓名 学号 成绩

听 力 部 分

一、听录音,从A、B、C、三个选项中选择与录音相同的答案,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共10分)

( ) 1. A. bank B. black C. brown

( ) 2. A. clean B. clock C. cry

( ) 3. A. drum B. dry C. diary

( ) 4. A. fair B. find C. glue

( ) 5. A. heavy B. messy C. skirt

( ) 6. A. miss the bus B. miss the train C. lose the key

( ) 7. A. a bunch of flowers B. a pair of shoes C. a pack of cards

( ) 8. A. stay in bed B. stay in a hotel C. catch a cold

( ) 9. A. take a nap B. take a walk C. talk on the phone

( ) 10.A. play cards B. play outside C. play soccer

二、 情景反应。听录音,选择正确的答案,并把前面的字母编号填在左边的括号里。(10分)

( ) 11.A. He isn’t well. B. It doesn’t work. C. She is fine.

( ) 12.A. It’s here. B. That’s OK. C. That’s a good idea.

( ) 13.A. He is at home. B. He was at the toy shop. C. Did his work.

( ) 14.A. Yes, he does. B. No, he didn’t. C. Yes, she does.

( ) 15.A. Twice a week. B. Three time a month. C. By bus.

( ) 16.A. Vegetables. B. Elephants. C. Strawberries.

( ) 17.A. Tom. B. Tony’s. C. Her.

( ) 18.A. Five dollars. B. Ten. C. Fourteen dollar.

( ) 19. A. The same to you. B. Thanks. C. That’s all right.

( ) 20. A. It’s yellow. B. The red one. C. Yes, it is.

三、听句子或对话,选出与录音内容相符的图画。21-25小题在第一组图画中选择;26-30小题在第二组图画中选择,并把字母编号写在相应题号的括号里。(本题共10分)

第一组: 21. ( ) 22. ( ) 23. ( ) 24. ( ) 25. ( )

第二组:26. ( ) 27. ( ) 28. ( ) 29. ( ) 30. ( )

2009年六年级英语综合练习题(2) 第 1 页

四、听录音,根据录音内容填上所缺的单词。每条横线上只填一个单词。(本题共5分)

Tom is a little boy. He is (32) his uncle. His uncle’s home is very (34) by bus. There are only twenty people on the bus. They all sit on the seats. Tom is very happy. He is about on the bus. His mother says, “Don’t run! Sit down, please.” “I want to see my uncle very much. I want this bus go (35),” Tom says.

五、听录音,根据录音内容,选择正确答案回答问题。把答案前面的字母编号填在左边的括号

里。(本题共5分)

( ) 36.Where are the children going?

A. To the park. B. To the shop. C. To the zoo.

( ) 37.They are going to see ____________.

A. monkeys B. elephants C. A and B

( ) 38. Peter and Ben are going to see ____________ .

A. birds B. the bird-house C. animals

( ) 39. Ben can bring _____________ .

A. something to eat B. something to drink C. his dog

( ) 40. How much is Mr Brown going to spend(花费)there? ________

A. Two dollars B. A dollar C. Three dollars

笔 试 部 分

六、语音题。选出一个与其它两个划线部分发音不同的单词,把序号写在左边的括号里。(5分)

( ( ( ( ( 七、单词拼写。根据句子意思和括号里的中文提示写出恰当形式的英语单词。每条横线上只填

一个单词。(本题共10分)

46. ---Are there any (桃果) on the tree? ---Yes, there are.

47. Her brother likes 放) a kite in spring.

48. Ben was upset, because he 弄坏) his glasses yesterday.

49. Last weekend they 骑) their bikes in the park.

50. My bedroom is big, but (她的) is small.

51. The little girl is sitting on the chair 安静地).

52. Tony is the 轻) boy in his class .

53. January is the 第一) month of a year.

54. The bookstore is (在……之间) my house and the bank.

55. My parents will take (我们) Beijing next week.

八、选择正确答案填空,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共10分)

( ) 56. --- How often does Jim write to his uncle?

---He ____________to his uncle once a week.

A. write B. wrote C. writes

( ) 57. --- Can I help you?

2009年六年级英语综合练习题(2) 第 2 页

A. No, thanks. B. Yes, I can. C No, I can’t.

( ) 58. --- I missed the bus and forgot my homework.

--- Oh,_______________!

A. What a bad day B. What a great day C. So excited

( ) 59. --- What does your mother like doing?

---She likes ________________.

A. shoping B. shopping C. to shops

( ) 60. ---What were you doing at 8:30 yesterday evening? ---_________.

A. I watch TV. B. I am watching TV. C. I was watching TV.

( ) 61. ---Yesterday I bought _____________________.

---It’s very beautiful.

A. a pair of pants B. a pair of pant C. two pants

( ) 62. ---Which shop ______________ the fruit? ---Sorry. I don’t know.

A. have B. is C. has

( ) 63. ---___________? ---He will do his homework.

A. What does he do? B. What’s he going to do?

C. What’s he doing?

( ) 64. ---How does he go to school? ---___________________

A. He goes by taxi. B. He went by bike. C. He is going on foot.

( ) 65. --- Look! What ________________?

--- Oh, don’t bother (打扰) him. He’s busy with his homework.

A. is that boy doing B. are you doing C. do you like

九、补全对话,在下列对话的横线上填上适当的单词或句子,使对话完整、正确。(本题共5分,) Lisa: What (66) you doing, Jenny?

Jenny: I am reading about hiking.

Lisa: Can I (67) you questions?

Jenny: (68).

Lisa:

Jenny: I go hiking twice a month.

Lisa: Did you go to Shanghai last year?

Jenny: No. I (70) to Beijing with my parents.

十、完成翻译句子。每条横线上只填一个单词。(本题共5分)

71.睡觉前请关灯。

Before you go to bed, please _______ ________ the light.

72.他们在晚会上正与朋友玩耍。

They are with friends at the party.

73.每天你应该喝足够的水。

You should drink _________ __________ every day.

74.玛丽经常帮她的妈妈打扫睡房。

Mary often helps her mother _________ the bedroom.

75.我准备买两块面包给我的弟弟。

I will buy two of for my brother.

2009年六年级英语综合练习题(2) 第 3 页

十、阅读理解。(15分)

(一) 根据短文判断句子是否正确,正确的打“√”,错的打“×”。

A man has many sons. The sons often fight. So the father is not happy. One day he has a good idea. He lets his sons to break a bunch of sticks. He gives the bunch of sticks to one son. He asks him to break them. The son tries and tries, but he can’t break them. The other sons can’t do it.

Then the father gives every son one stick. He asks his sons to break the sticks. They all break them easily.

The father says. “ My sons , if you unite(团结), you are like the bunch of sticks, but if you fight , others can break you like one stick.”

( )76. The man has only one son.

( )77. The sons often fight.

( )78. One son can break the bunch of sticks easily.

( )79. They can break one stick easily.

( )80. If the sons fight, others can break them like one stick.

(二)根据短文,选择正确的答案。

A cat goes to a river every day. He wants to go fishing, but he can’t catch any fish.

One day, he goes to the river. Suddenly a fish jumps out of the river. He catches the fish. He is very happy. He forgets to put the fish in the basket. He dances and sings. He shouts, “I have got a fish! I have got a fish!” All his friends come to see him.

“Where is your fish? Let us have a look.” His friends say.

“It’s there, near the bank.” The cat answers. But he can’t find the fish. When he sings and dances, the fish jumps back into the river.

( ) 81. The cat goes to the river every day to

A. catch fish B. eat fish C. play

( ) 82. One day, a fish comes out and the cat .

A. eat it B. let it go C. catches it

( ) 83. The cat’s friends come to see the fish, but they see .

A. a small fish B. nothing C. a big fish

( ) 84. ---Where is the fish at last? --- .

A. In the river B. In the cat’s mouth C. In the basket

( ) 85. ---When --- .

A. the cat’s friends come B. the cat sleeps

C. the cat sings and dances

十一、根据提示写一篇小短文(10分)

我有一个哥哥。他今年十六岁。我的哥哥比我的爸爸高。我的哥哥喜欢打篮球。他一个星期大约打篮球三次。我的哥哥喜欢吃曲奇,糖和苹果。他还喜欢饮果汁和牛奶。他最喜欢的颜色是绿色。周末他经常和我到图书馆看书。我们很爱他。

2009年六年级英语综合练习题(2) 第 4 页

2009年六年级英语综合练习题(二)

一、听录音,从A、B、C、三个选项中选择与录音相同的答案,并把答案前面的字母编号填在

左边的括号里。( 本题共10分,每小题1分)

1. black 2. clean 3.drum 4. find 5. skirt 6. miss the train

7. a bunch of flowers 8. stay in a hotel 9. talk on the phone

10. play outside

二、 情景反应。听录音,选择正确的答案,并把前面的字母编号填在左边的括号里。( 本题共

10分,每小题1分)

11. What’s the matter with your bike?

12. Let’s play basketball tomorrow afternoon.

13. Where was Peter last night?

14. Does your father often read in the library?

15. How often does Ben go hiking?

16. What’s your favorite fruit?

17. Whose shoes are those?

18. How much was a tube of toothpaste?

19. Happy May Day!

20. Which is smaller, the yellow one or the red one?

三、听句子或对话,选出与录音内容相符的图画。21-25小题在第一组图画中选择;26-30小题在

第二组图画中选择,并把字母编号写在相应题号的括号里。(本题共10分)

第一组:

21.What’s the weather like? It’s raining.

22. She often rides her bike to the library.

23. You can take a ship to Hong Kong.

24. Look! They are having a race.

25. --- How many lemons can you see? ---Three.

第二组:

26.How big the hamburger is!

27.The watermelon is very tasty.

28.---What does the man want to do? --- He wants to eat the bread.

29.He likes playing computer games.

30.The little boy is playing with a ball.

四、听录音,根据录音内容填上所缺的单词。每条横线上只填一个单词。(本题共5分)

his uncle. His uncle’s home seats. Tom is very happy. He is running about on the bus. His mother says, “Don’t run! Sit down, please.” “” Tom says.

五、听录音,根据录音内容,选择正确答案回答问题。把答案前面的字母编号填在左边的括号

里。(本题共5分)

The children are going to the zoo to see the animals tomorrow. They’re going to the monkey-house to see the monkeys and to the elephant-house to see the elephants. Peter and Ben are going to the bird-house. “Ben can bring something to eat and Peter can bring something to drink.” says Mr Brown,

2009年六年级英语综合练习题(2) 第 5 页

“I’m going to give a dollar to spend.”

2009年综合练习题(2)参考答案

一、1.B. 2. A 3.A. 4.B 5.C 6. B 7. A 8. B 9. C 10. B

二、11—15. B C B A A

16—20. C B A A B

三、 21—25 C E A B D 26—30 I G J F H

四. 31.seven 32.visit 33 . far 34.there 35. faster

五、36. C 37.C 38.B 39.A 40.B

六、41.A 42. B 43. A 44. C 45. C

七、46. peaches 47.flying 48.broke 49.rode 50.hers 51.quietly 52.lightest 53.first

54.between 55.us

八、56—60 B A A B C

61—65 A C B A A

九、66. are 67. ask 68.Sure/ OK 69.How often do you go hiking 70. went

十、.

71. turn off 72. having fun 73. enough water

74. clean up 75. pieces bread

十一、 76. × 77.√ 78. × 79. √ 80. √

81. A 82. C 83. B 84. A 85. C

十二. 写作(略)

2009年六年级英语综合练习题(2) 第 6 页

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com