haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

11五年级第二学期英语单词

发布时间:2013-11-05 11:40:46  

五年级第二学期英语单词

短语

Unit 1

In the morning behind the mountain High in the sky Block’s shadow Beside the block Goes done In front of Behind my chair See my books on your head Inside the clock outside the clock On the clock behind the clock In front of the cat inside the cat Draw a boy color your boy Hide your shadow get 的过去式 Hear your bell too quiet Two old ladies both asleep Rides his bicycle a loud one Both hammers the big one

Making a musical instrument give me a cup

Put……in… draw a circle

Put it over tie some string round the paper

Shake your shaker spaceship

Soft and fluffy hard and shiny

Warm and fluffy Min’s cushion

Hot cold rough smooth hard soft fluffy shiny big round

Listen and hear with my ears smell with my nose

Look and see with my eyes touch and feel with my hands Taste with my tongue in a country park

Flying above find a small fire

Hear a noise save the boys

Same or different taste these…..

Grow and grow climbs up

Lays golden eggs climbs down

Runs to……

翻译:

你有一些菠萝吗?对不起,我还没有。

你能看见摇摇瓶吗?

这是谁的书?是我的书。是我的。

Have you got any oranges? Yes, I’ve got some oranges。

I can’t see where are they?

They’re behind the pears.

Do you want both screwdrivers, dad? No the big one, please. Whose pencil case is this? It’s mine.

I can smell food. I can smell hamburgers.

语法: 名词

名词是指表示人和事物名称的词,可以分为专有名词和普通名词两大类。

1、专有名词:特定的人、地方、机构等专有的名称。第一个字母通常要大写。

e.g. Jim Green, New York, Bank of China,Peking University

星期、月份、节日、学科、报刊名也是专有名词。

e.g. Monday,May,Christmas,Spring Festival,Maths,China Daily

2、普通名词:表示一类人或物或抽象概念的名称。普通名词又可以分为四类: 个体名词—— 表示某类人或东西中的个体,如:student , desk

集体名词—— 表示若干个体组成的集合体,如:class , family

物质名词—— 表示无法分为个体的物质名称,如:water , rice , sand,hair 抽象名词—— 表示情感,状态,品质等抽象名称,如:love ,carelessness

个体名词和集体名词多数可以用数目来计算,称为可数名词,有单、复数形式; 物质名词和抽象名词通常无法用数目计算,称为不可数名词,一般只有一种形式。 注 意:

① 集体名词被看作一个整体时,表达单数概念。 e.g. His family was well known in the town. 他家在镇里是名门望族。 ② 集体名词被看作若干个体的集合时,表达复数概念。 e.g. His family are waiting for him. 她的家人正在等他。

③ 集体名词表达多个集体时,也有复数形式。 e.g. Our village is made up of 300 families. 我们村有300户人家。

3、可数名词复数形式的构成规则:

① 一般名词在末尾直接加s,清辅音后读/ s /,浊辅音和元音后读/ z /

e.g. book-books, bag-bags, cat-cats, bed-beds

② 以s、x、sh、ch结尾,加es,读/ IZ /

e.g. bus-buses, box-boxes,brush-brushes,watch-watches

③ 以辅音字母+y结尾,变y为i,再加es, 读/ z /

e.g. baby-babies, library-libraries,factory-factories

④ 以f或fe结尾,变f或fe为v,再加es,读/ vz /

e.g. thief-thieves,knife-knives

⑤ 以o结尾,表示无生命的物体时加s, 表示有生命的物体时,加es,都读/ z /

e.g. photo-photos, piano-pianos, radio-radios, zoo-zoos

potato-potatoes,tomato-tomatoes,mango-mangoes,hero-heroes

⑥ 不规则变化

e.g. man-men woman-women ox-oxen

child-mouse-mice goose-geese

children tooth-teeth deer-deer

foot-feet sheep-sheep

fish-fish policeman-policemen

▲ fish表示鱼的数量时,单复数同形;表示鱼的种类时,复数为fishes. e.g. My cat had two fish for lunch. You can see a lot of different fishes in the lake.

4、不可数名词一般只有原形,没有复数形式,但是可以借助量词表示一定的数量。如果表达两个或两个以上的概念时,量词需要用复数形式,不可数名词不变。

e.g. a bottle of water ,a cup of coffee,two glasses of milk ,five bags of rice

▲ 这种形式用于可数名词时,量词和可数名词都要用复数。

e.g. ten baskets of eggs

5、既可用作可数,又可用作不可数的名词:

不可数

glass 玻璃

paper 纸

iron 铁

wood 木头

beauty 美

room 空间

可数

a glass 一只玻璃杯

a paper 一份报纸、论文、文件

a iron 一个熨斗

a wood 一片森林

a beauty 一个美人

a room 一个房间

6、名词所有格

① 在英语中,有些名词可以加’s来表示所有关系,带这种词尾的名词形式称为该名词的所有格。大多数表示有生命的东西。

e.g. Tom’s book

② 如果复数名词末尾已有s,就直接加 ’ 。

e.g. the teachers’ office

③ 如果一些物品为两者共有,只需在后一个名词后加’s ;

如果为各自所有,则需在每个名词后加’s。

e.g. Lucy and Lily’s bedroom.(Lucy 和 Lily共用一个卧室)

Lucy’s and Lily’s bedrooms.(Lucy 和 Lily分别拥有各自的卧室)

④ 表示无生命的物体的名词所有格,一般与of短语连用。

e.g. a map of the world ,a photo of my family

⑤ 双重所有格:把of所有格和’s所有格结合在一起表示所有关系。

e.g. a friend of my father’s

英语专项测试名词复数(总分100分)

姓名: 分数:

一、请写出下列词的复数形式。(1’*50=50’)

this _____________ watch___________ diary____________ day____________ book____________ dress____________ sheep___________ tea_____________ box___________ strawberry_________ peach__________ sandwich__________ paper_________ juice__________ water____________ milk___________ rice__________

二、单项选择 (1’*10=10’)

( )1. The __ in our yard are very beautiful.

A. cloth B. water C. flowers

( )2. Tom is one of the Chinese _____ in our school.

A. boy B. boys C. boies

( )3. A cat has four ____ , doesn't it?

A. foots B. feet C. feets

( )4. There are three ____ and five _____ in the room.

A. American, Japanese B Americans, Japanese C. American, Japanese

( )5. Can you see nine ____ in the picture?

A. fish B. book C. horse

( )6. The _____ has two______.

A. boy; watch B. boy; watches C. boys; watch

( )7. The _____ are flying back to their country.

A. Germany B. Germanys C. Germans

( )8. The girl brushes her _____ every day before she goes to bed.

A. tooths B. teeth C. teeths

( )9.I saw many _____ in the street.

A. peoples B.people C.people’s

( )10.The green sweater is his _________.

A.brother B.brothers C.brother’s

三、选择填空 (1’*10=10’)

( )1. They come from different ______

A. country B. countries C. a country D. countrys

( )2. How many ______ do you see in the picture?

A. tomatos B. tomatoes C. tomato D. the tomato

( )3. They are______.

A . woman teachers B. women teachers

C. women teacher D. woman teacher

( )4. Would you like _______ ,please?

A. two glass of water B. two glasses of water

C. two glass of waters D. two glasses of waters

( )5. Most of ______ live in _______.

A. Germans, German B. German, Germen

C. Germen, Germany D. Germans, Germany

( )6. There are some ______ in these _______.

A. knifes pencil-boxes B. knives pencils-box

C. knives pencil-box D. knives pencils-boxes

( )7. ______ like ______ by air.

A. Greens, travelling B. The Green, traveling

C. The Greens, travel D. The Greens, traveling

( )8. I wonder why ______ are interested in action films(武打片).

A. the people B. people C. peoples D. the peoples

( )9. There is no ______ in the plate.

A. apples B. oranges C. rice D. eggs

( )10.My uncle has three _______.

A.child B.childs C.children D.childrens

四.填入所给名词的正确形式(2’*10=20’)

1. I have two____________ (knife)

2. There are many ___________ here. (box)

3. There are many ___________ on the road. (bus)

4. A few ___________ are drawing on the wall. (boy)

5. The ______________ are playing football now. (child)

6. Please take two _______________ for me. (photo)

7. I like the red ________________.(tomato)

8. Would you please clean your _____________ now? (tooth)

9. Do you want some _________? (milk)

10. There are ten __________ _________in our school. (woman teacher)

一、请写出下列词的复数形式,没有复数形式的请划出 / 。(1’*50=50’)

this _____________ watch___________ diary____________ day____________ book____________ dress____________ sheep___________ tea_____________ box___________ strawberry_________ peach__________ sandwich__________ paper_________ juice__________ water____________ milk___________ rice__________

二、单项选择 (1’*10=10’)

( )1. The __ in our yard are very beautiful.

A. cloth B. water C. flowers

( )2. Tom is one of the Chinese _____ in our school.

A. boy B. boys C. boies

( )3. A cat has four ____ , doesn't it?

A. foots B. feet C. feets

( )4. There are three ____ and five _____ in the room.

A. American, Japanese B Americans, Japanese C. American, Japanese

( )5. Can you see nine ____ in the picture?

A. fish B. book C. horse

( )6. The _____ has two______.

A. boy; watch B. boy; watches C. boys; watch

( )7. The _____ are flying back to their country.

A. Germany B. Germanys C. Germans

( )8. The girl brushes her _____ every day before he goes to bed.

A. tooths B. teeth C. teeths

( )9.I saw many _____ in the street.

A. peoples B.people C.people’s

( )10.The green sweater is his _________.

A.brother B.brothers C.brother’s

三、选择填空 (1’*10=10’)

( )1. They come from different ______

A. country B. countries C. a country D. countrys

( )2. How many ______ do you see in the picture?

A. tomatos B. tomatoes C. tomato D. the tomato

( )3. They are______.

A . woman teachers B. women teachers

C. women teacher D. woman teacher

( )4. Would you like _______ ,please?

A. two glass of water B. two glasses of water

C. two glass of waters D. two glasses of waters

( )5. Most of ______ live in _______.

A. Germans, German B. German, Germen

C. Germen, Germany D. Germans, Germany

( )6. There are some ______ in these _______.

A. knifes pencil-boxes B. knives pencils-box

C. knives pencil-box D. knives pencils-boxes

( )7. ______ like ______ by air.

A. Greens, travelling B. The Green, traveling

C. The Greens, travel D. The Greens, traveling

( )8. I wonder why ______ are interested in action films(武打片).

A. the people B. people C. peoples D. the peoples

( )9. There is no ______ in the plate.

A. apples B. oranges C. rice D. eggs

( )10.My uncle has three _______.

A.child B.childs C.children D.childrens

四.填入所给名词的正确形式(2’*10=20’)

1. I have two____________ (knife)

2. There are many ___________ here. (box)

3. There are many ___________ on the road. (bus)

4. A few ___________ are drawing on the wall. (boy)

11. The ______________ are playing football now. (child)

12. Please take two _______________ for me. (photo)

13. I like the red ________________.(tomato)

14. Would you please clean your _____________ now? (tooth)

15. Do you want some _________? (milk)

16. There are ten __________ _________in our school. (woman teacher)

答案:

一、请写出下列词的复数形式。(1’*50=50’)

cities zoos countries teeth

mice boys brooms cars

trees horses buses foxes

branches babies families dishes

radios photos pianos knives

leaves lives thieves men

women children feet these

watches diaries days books

dresses sheep teas boxes

strawberries peaches sandwiches papers

juice water milk rice

people CDs oxen deer fish

二、单项选择 (1’*10=10’)

1.C 2.B 3.B 4.B 5.A

6.B 7.C 8.B 9.B 10.C

三、选择填空 (1’*10=10’)

1.B 2.B 3.B 4.B 5.D

6.D 7.D 8.B 9.C 10.C

四.填入所给名词的正确形式(2’*10=20’)

1. knives 2.boxes 3.buses 4.boys 5.children

6.photos 7.tomatoes 8.teeth 9.milk 10.women teachers

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com