haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

小学五年级英语下册期末考试试题

发布时间:2013-11-08 13:36:01  

精诚所至

小学五年级英语下册期末考试试题

听力部分

一、听录音,将你听到的单词的序号填入题前的括号内,每小题读2遍。

( ) 1. A. swinging B. sleeping C. swimming

( ) 2. A. June B. July C. January

( ) 3. A. first B. second C. send

( ) 4. A. talking B. taking C. picking

( )5. A. nine B. ninth C. ninety

( )6、A dinner B lunch C breakfast

( )7、A collect B count C cousin

( )8、A because B count C best

( )9、A October B November C December

( )10、A Watch B walk C Which

二、根据录音内容,选择合适的答语。将正确答案的序号填入题前的括号内。每个问题读2遍。

( ) 1. A. I can do the dishes. B. I am doing the dishes.

C. I often do the dishes.

( ) 2. A. It’s hot. B. It’s Monday. C. It’s July 1 .

( ) 3. A. Yes, I can. B. Sure, hold on , please. C. Thank you.

( )4. A. Yes, they are. B. No, they are. C. Yes, it is.

( )5. A. September 10. B. June 1 . C. August 1 .

三、录音中有一段短文,短文听3遍,然后根据你听到的短文内容判断。正确写(A),错误写(B)。

金石为开 thststst

精诚所至

( ) 1. There are four seasons in a year.

( ) 2. In Sydney, summer is from December to February the next year.

( ) 3. When it’s fall in Beijing, it’s winter in Sydney.

( ) 4. There are twenty months in a year in Australia.

( ) 5. In China, spring is from January to March.

笔试部分

四、按要求写单词。

1. September(缩写式)____ 2. butterfly(复数)___

3. it(复数)______ 4. swim(现在分词)____

5. see(同音词)______ 6. come(反义词)____

7. policeman(复数)______ 8. let’s (完全式)____

9. day(复数)______ 10. third(缩写式)____

二、找出不同类的单词

( )1、A morning B noon C evening D after

( )2、A what B when C week D where

( )3、A hot B cold C weather D warm

( )4、A math B teacher C music D English

( )5、A elephant B monkey C eleven D tiger

六、单项选择。

( ) 1. The panda is _____. A. swimming B. swim C. swiming

( ) 2. Come and have a look __ the ants. A. for B. at C. to 金石为开

精诚所至

( ) 3. She is running __ us. A. for B. at C. to

( ) 4. There is a call __ you. A. for B. with C. to

( ) 5. –Which season do you like best ? ______

A. Summer B. September C. Monday

( ) 6. It’s time ___ go to school . A. for B. to C. at

( ) 7. Amy doesn’t like to play__ football. She likes to play __ piano.

A. the , the B. × , the C. the , ×

( ) 8. He can’t go hiking, ____ A. too B. either C. to

( ) 9. I would like ___ some coffee.

A. drink B. drinking C. to drink

( )10. The elephant is drinking water with___ trunk.

A. It’s B. its C. it’s

七、连词成句。

1. The are climbing trees pandas

__________________________________________________

2. I speak to Can him please

______________________________________________

3. at Usually I get at 12:00 up noon

_________________________________________________

4. My birthday sister’s September is in

________________________________________________

5. cooking in kitchen the dinner Dad is

金石为开

精诚所至

八、阅读短文,完成文后问题

Man: Hello

John: Hello, can I speak to Chenjie , please?

Man: sure ,Hold on , please. She’s doing homework, Chen: Hello

John: Hi ,This is John.

Chen: Hi , John, what are you doing ?

John: My family is having a field trip.

Chen: Really? That’s fun .What is your father doing? John: Guess!

Chen: Is he taking pictures?

John: Yes , he is .

Chen: Is your mother listening to music?

John: No ,she isn’t ,she’s playing chess.

Chen: What is your brother doing?

John: He’s having a picnic.

Chen: Have fun.

John: Thank you . Talk to you later

Chen: Bye .

回答下列问题

(1)what is Chen Jie doing?

金石为开

精诚所至

_______________________________________________

(2)Is John’s father taking pictures?

_______________________________________________

(3)Is John’s mother listening to the music?

_______________________________________________

(4)Is John’s brother having a picnic?

_______________________________________

(5) Is John at home?

五年级英语期末试卷

黑龙江省友谊县红兴隆分局局直第二小学 孙学红

听力部分(40分)

同学们,寒假又来临啦!现在就让我们在几十分钟内进行一次奇异之旅吧!

一、Listen and number (旅行即将拉开序幕,想赢取免费机票吗?只要把所听到单词

的正确顺序排出来,就有机会哦!)(12分)

金石为开

精诚所至

二、Listen, choose and write (登机啦!戴上“伸缩耳”,听听广播,把有用的信

息填到正确的位置,你就会找到你的座位!)(10分)

Model:I have an (3) class at 8:00 on (8) .

(1)At 10:00 on , I have a class.

(2)There is a class at 8:50 on .

(3)I have a class at 9:30 on .

(4)There is a class at 8:10 on .

(5)I can on and Sunday.

三、Listen and link. (空中小姐在分发物品,请你帮助她把一类“物品”连接在一

起)(8分)

金石为开

精诚所至

四、Listen and judge (机长哈利·波特终于出现啦!他要宣布什么呢?仔细听,判

断,记得用√和×表示。)(10分)

( ) 1. Jack is a student, he is eleven years old.

( )2. My favourite day is Friday.

( ) 3. Our art teacher is my favourite teacher.

( ) 4. We have music, math and art on Fridays.

( ) 5. We have cabbage and pork every day.

笔试部分(60分)

一、哈利·波特送你的第一件礼物是“魔法石”,它能帮你照出下面哪些单词是与众

不同的哦!(5分)

( ) 1. A. river B. like C. bridge

( ) 2. A. use B. under C. much

( ) 3. A. now B. cow C. snowy

( ) 4. A. meal B. clean C. really

( ) 5. A. potato B. tomato C. path

二、哈利·波特玩咒语了,单词乱飞,你有本事把他们放回原位置,恢复原句吗? (10金石为开

精诚所至

分)

1. lunch, for, What, you, have, do, Mondays, on, (?)

________________________________________________

2. favourite, your, fruit, What’s, (?)

________________________________________________

3. are, end tables, the, there, near, bed, two, (?)

________________________________________________

4. active, very, She’s, (.)

_________________________________________________

5. can What you do (?)

________________________________________________

三、没有了魔法石的指点,这回看你的真本事了!请将问句和相应的答句用直线连起

来。(6分)

1. Is there a lake near here? a. He’s tall and strong.

2. What’s he like? b. Yes, there is.

3. Can you set the table? c. I often do homework.

4. What do you do on Sunday? d. No, I can’t.

5. What’s in the box? e. Apples,They are sweet.

6. What’s your favourite food? f. There are many things.

四、“魔杖”是第二件礼物,赶快试试!把空中飞舞的单词定格在纸上。(10分)

( ) 1. ----____________ in your living—room?

----There’s a big closet, two end tables and two desks

A. Who’s B. What’s C. Where’s

( ) 2. How many ____________ do you have?

A. sheep B. sheeps C. sheepes

( ) 3. Today is Tuesday, tomorrow is _______________.

A. Thursday B. Wednesday C. Friday

金石为开

精诚所至

( ) 4. Are there ______________ horses on the farm?

A. any B./ C. some

( ) 5. ______________, there are some pictures over there.

A. Read B. Watch C. Look

( ) 6. _____________ he helpful at home?

A. Can B. Are C. Is

( ) 7. I`d like some_____________ and eggplant.

A. potatos B. potatoes C. potato

( ) 8. Let ____________ clean the classroom.

A. her B. she C. she`s

( ) 9. Zoom _____________ do the dishes.

A. can B. cann`t C. can`t

( ) 10. ---- How _____________ is the pencil—case?

---- Twelve yuan.

A. many B. much C. old

五、“魔杖”的魔力已经失效,请你根据中文意思提示,用单词的适当形式填空,让

“魔杖”恢复魔力吧!(5分)

1. Let ____________(我们) sweep the floor.

2. Miss White is my______________(中文) teacher.

3. They often ______________(打) Ping—pong on the playground.

4. The blackboard is in ________________(前面) of the classroom.

5. Don`t ______________(看) books on the bed.

六、飞机要飞向目的地啦!究竟是哪块神奇的领域呢?一起去看看吧!正确的打“T”,

错误的打“F”(4分)

Hello. My name is Gordon. I am a student in Willow school. I get up at 6:30 and go to school at 7 o’clock in the morning. We have three classes in the morning and

one in the afternoon.

金石为开

精诚所至

On Monday, we have P.E. and art. I can draw beautiful pictures.

I love Tuesday. On Tuesday. I have science. Science is fun. And our science teacher is very funny. But my favourite class is computer. What about you?

We have three English classes every week, on Monday, Wednesday, and Friday. Our English teacher comes from the USA. He is tall and strong. He likes sports. Boys

sometimes play football with him.

My father and mother are not at home on Thursday, so I have lunch at school.

The food at my school is so yummy.

( ) 1. There are six classes in one day.

( ) 2. Gordon has no English class on Friday.

( ) 3. Gordon likes science and computer.

( ) 4. The food in Gordon’s school is good.

七、幻影显形,读短文,将括号中的字母排列成正确的单词,写在横线上。(10分)

Good morning. My (mean) is Peter. I am (riteneth) years old. I am at school now.

My school is not very (gib), but it’s very beautiful. There are many trees and

flowers in the garden.

I like sports and often do sports with my friends. But it’s too hot (yotad), so I am at (mohe). I play (retucomp) games at home. We have a (slaml) dog at home. It’s (nowrb). It has two lovely eyes and two long ears. I call it Rabbit.

My house is very nice. My Mom cleans it every (ayd), so the (roflo) is very clean and I don’t wear slippers at home . But my mother doesn’t like it.

八、就要到达目的地了,如果你不能向大家介绍你自己,你就不能下飞机噢!

If you’re John, please write a short passage about yourself with the key words (根据所给信息写一篇小短文要求内容与所提示信息一致,不能少于9句话)(10分)

Name: John

Age: 12

金石为开

精诚所至

Favourite Food: fish and green beans

Favourite clothes: T-shirt, jeans and sneakers

Favourite subjects: P.E and Social Studies

Favourite activities: do housework, go to the nature park

The others: tall, strong, short black hair ...

哈哈!喜欢这次奇异之旅吗?测试都过了吗?那就欢迎你下学期到霍格沃茨魔法学校学

习!

听力材料

Ⅰ. Listen and number (听音标号)(6分)

(1) may, say, day, play

(2) tea, peach, bean, sheep

(3) house, mouth, now, how

Ⅱ. Listen, choose and write (听录音,选择后填空)(10分)

Model: I have an English class at 8:00 on Monday.

1. At 10:00 on Wednesday, I have a math class.

2. There is a Chinese class at 8:50 on Tuesday.

3. I have a P.E. class at 9:30 on Thursday.

4. There is a music class at 8:10 on Friday.

5. I can play computer games on Saturday and Sunday.

Ⅲ. Listen and link. ( 听音,连线)(8分)

Miss White often cleans bedroom and does sports.

Sarah likes to sing songs and paint.

Amy wants to play computer games and do homework after school.

Wu Yifan only wants to watch TV and play football on weekends.

Ⅳ. 阅读理解内容。

My name is Jack. I am twelve years old. I study in Guang Ming Primary School. I like Fridays. We have music, math and P.E. And we have pork and cabbage for lunch. My favourite food is fish, because it’s healthy. My favourite teacher is Miss Huang, she’s our art teacher, she’s thin and short. She’s very active. We love her very much.

听力部分答案

金石为开

精诚所至

一、3-2-4-1; 2-3-1-4; 4-3-2-1

二、(1) At 10:00 on 9, I have a 1 class. (2) There is a 2 class at 8:50 on 10. (3) I have a 5 class at 9:30 on 7. (4) There is a 4 class at 8:10 on 11. (5) I can 6 on 12 and Sunday.

三、

四、1、× 2、√ 3、 √ 4、× 5、×

笔试部分答案

一、1、 B 2、A 3、C 4、C 5、A

二、What do you have for lunch on Mondays?

1. What’s your favourite fruit?

2. There are two end-tables near the bed.

3. She’s very active.

4. What can you do?

三、1-b、 2-a、 3-d、 4-c、 5-f、 6-e 金石为开

精诚所至

四、1、B 2、A 3、B 4、A 5、C

6、C 7、B 8、A 9、C 10、B

五、1. us 2. Chinese 3. play 4. front 5. read

六、1. F 2. F 3. F 4. T

七、1. name 2. thirteen 3. big 4. today 5. home

6. computer 7. small 8. brown 9. day 10. floor

八.略

金石为开

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com