haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

2012年六年级英语综合练习题(3)

发布时间:2013-11-14 13:43:41  

2012年六年级英语综合练习题(3)

班别 姓名 学号 成绩

听 力 部 分

一、听单词,选择与录音相同的答案,并把答案前面的字母编号填在左边

的括号里。(本题共10分,每小题1分)

( ) 1. A. dog B. doctor C. nice

( ) 2. A. book B. black C. clock

( ) 3. A. ruler B. small C. move

( ) 4. A. dinner B. day C. play

( ) 5. A. green B. grape C. name

( ) 6. A. stairs B. bears C. chairs

( ) 7. A. skirt B. shirt C. T-shirt

( ) 8. A. go swimming B. go hiking C. go dancing

( ) 9. A. not really B. not very often C. very often

( ) 10. A. ride my bike B. drive my car C. take a car

二、听对话,选择对话中出现的句子,并把答案前面的字母编号填在左边

的括号里。(本题共10分,每小题1分)

( )11. A. How old are you? B. How are you? C. How do you do?

( )12. A. It?s Monday. B. It?s Tuesday. C. It?s Friday.

( )13. A. Here you are. B. Here it is. C. Here they are.

( )14. A. I feel cool. B. I feel hot. C. I feel cold.

( )15. A. I got a fever. B. I got a cough. C. I got a headache.

( )16. A. He takes a walk. B. He takes a nap. C. He takes photos.

( )17. A. No, I don?t. B. No, I ?m not. C. No, you don?t.

( )18. A. I?m from China. B. I?m from Canada. C. He?s from China.

( )19. A. It?s fine. B. It?s five. C. It?s flying.

( )20. A. Yes, she can. B. No, she isn?t. C. Yes, she does.

三、听对话,判断对话的内容是否与图画相符,在相应题号的括号里打“√”或“×”。(本题共10分,每小题1分)

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 1 页

26. ( ) 27. ( ) 28. ( ) 29. ( ) 30. ( )

四、听几段小对话,根据每段对话内容, 在相应的横线上填上所缺的单词。

(本题5分)

31. A: What is the boy doing? B: He is ___________ ___________ at home.

32. A: Do you B: I think so. 33. A: .How did the boy the book?

B: He it in a bookshop.

34. A: _________socks are they?

B: They are ________socks.

35. A: What _________ to Mary?

B: She her bike

五、听短文,选择与短文内容相符的答案,并把答案前面的字母编号填在

左边的括号里。(本题5分,每小题1分)

( )36. Why did Mr. smith go to the restaurant? A. For lunch. B. For supper. C. See the children. ( )37. How many children does the women have? A. Three. B. Four. C. Five. ( )38. What were the children wearing? A. Green coats. B. Black trousers. C. Grey trousers. ( )39. Who are playing outside? _________ A . Mrs. Brown and Sue. B. Some boys. C. Sue and Ann. ( )40. When did Mr. Smith meet the children? A. Last Sunday. B. This Saturday. C. Last weekend.

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 2 页

笔 试 部 分

六、单词运用。根据中文提示填上恰当形式的英语单词。每条横线上只填

一个单词。(本题10分,每小题1分)

41. He brushes his _________ (牙齿) and has a shower every morning.

42. How many _________(科目)do you have at school?

43. She listens to her lessons ________ (安静地).

44. She gets up ________ (迟).

45. His knees _________ (痛) badly yesterday

46. I hope that I can _________ (赶上) up with my classmates.

47. May I borrow a pair of _________ (剪刀) from you?

48. Jack is a friend of _______. (他们的)

49. There are 15 _________ (条) of bread on the table.

50. _________ (12月)is the twelfth month of the yea.

七、完成翻译句子。根据提示,在横线上填上合适的短语。(本题共10分,每小题1 分)

51. 你的裤子是什么颜色的?

________________________ is your pants?

52. 他们在等校车。

They are the school bus.

53. 他上个星期六去海里游泳。

He _________________ in the sea last Saturday.

54. 我们在上课时必须听老师的。

We must ________________ the teacher in class.

55. 红灯亮时禁止过马路。

We mustn?t when the light is red.

56. 你可以给我两盒蛋糕吗?

Can you give me two cakes.

57. 有点热,请开风扇。

It?s hot. Please the fan.

58. 不要熬夜.你看起来很累.

Don?t . You look tired.

59. 你的房子发生什么事?

What ________________ your house?

60. 银行对面没有一间博物馆。

There isn?t a museum ______________ the shopping mall.

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 3 页

八、选择最佳答案,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题10分) ( )61. The girl doesn?t like science, because it?s ______ .

A. boring B. fun C. interesting

( )62. He doesn?t history because it?s no fun.

A. want to learn B. want learn C. want learning

( )63. Do you wear T-shirts outside in winter?

A. Yes, we do. B. Yes, we are. C. No, we don?t.

( )64. --- What are you going to do next Sunday? ---_____________

A. I' m sorry B. Here you are C. I have no idea

( )65. --- What does Tom do? --- _________

A. Tom goes to school. B. Tom is a boy C. Tom is a teacher

( )66. How did the boy get the book?

A. Daming gave it to him. B. In the hospital.

C. His dad sent it to school.

( )67. There _______ many new books in your room. But I _______ only one.

A. have; have B. has; have C. are; have

( )68. People use QQ to _________ with each other on the Internet.

A. speak B. say C. talk D. tell

( )69. — You look very cool today, Simon. — ___________

A. Really? Thank you. B. Oh, I don?t think so.

C. No. I am not cool at all.

( )70. I used my computer last night, but it _____ .

A. won?t work B. didn?t work C. doesn?t work

九、补全对话。根据提示,填上一个合适的句子,使每组对话完整、正确。

(5分,每空1分)

Ⅰ. A: ?

B: Yes, I went to park this morning.

Ⅱ. A: Are there any shirts here?

B: ______________________________________ (72)

Ⅲ. A: ______________________________________ (73)

B: At 9 o?clock this morning. I stayed up last night.

Ⅳ. A: Why is Tom late for school?

B: ______________________________________ (74)

Ⅴ. A: ______________________________________ (75)

B: The weather will be windy tomorrow.

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 4 页

十、阅读理解。76—80小题根据短文内容判断对或错,正确的在前面的括号里打 “√” , 错误的打 “×”;81—85小题根据短文内容选择最佳答案,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。 (本大题15分,每小题1.5分)

(A)

Kate and Peter like sports. In summer they swim and in winter they ski (滑雪). They are planning (计划) a ski trip for this weekend, but they don?t know what the weather will be like. It?s 7:30 now, and they are listening to the weather report(天气预报):" It?s going to be -4℃. It?s going to snow Friday night. Saturday and Sunday are going to be clear, cold and sunny."

Now Kate and Peter are excited. The weather is going to be perfect(完美的) for a ski trip. They want to have a wonderful weekend in the mountains.

( )76. Kate and Peter like fishing in summer.

( )77. They plan to have a ski trip for this weekend.

( )78. They want to know about the price(价格).

( )79. It will be clear, cold and sunny on Saturday and Sunday.

( )80.Kate and Peter are excited because the weather is going to be perfect for a ski trip.

(B) During the day we work and play; at night we sleep. Our bodies rest while we sleep. In the morning we are ready to work and play again. While we are asleep, our bodies grow most. Children who are tired usually need more sleep. We can get our lessons better and we feel better too, when we have had plenty of rest. Boys and girls who are eight or nine years old need ten hours of sleep every night. Our bodies need plenty of air when we sleep. If we do not get enough fresh(新鲜的)air we?ll feel tired when we wake up. While in bed we must not cover our heads. If we do, our lungs(肺)will not get enough fresh air. If we open our windows at night we can have plenty of fresh air. Cool air is better than warm air. Boys and girls who want to grow and be strong must get plenty of sleep.

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 5 页

( )81. Our bodies grow most while we are ______________.

A. waking B. playing C. sleeping

( )82. Which is better for us at night?

A. Hot air B. Cool air C. Warm air

( )83. Too little sleep makes us ____________.

A. grow B. hungry C. tired

( )84. How much sleep should boys and girls of nine years have every

night?

A. Eight hours B. Nine hours C. Ten hours

( )85. What do the lungs need most?

A. Fresh air B. Food C. Rest

十一、小作文。根据下面给出的中文提示,用英语写一段话。(本题10分)

我盼望着去北京爬长城,我的愿望终于要实现了!

本周末我们全家打算去爬长城,将在那儿呆两天。我们将坐火车去,乘飞机回来。我打算拍一些美景,妈妈打算带一些吃的、喝的东西。此刻我们正在作准备。请根据以上信息写一篇短文,介绍你家的周末计划,不少于60词。

提示词:愿望wish 实现come true

Our plan for this weekend

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 6 页

听力材料

一、听单词,选择与录音相同的答案,并把答案前面的字母编号填在左边 的括号里。

1. doctor 2. clock 3. small 4. play 5. grape 6. stairs 7. skirt

8. go hiking 9. Not really 10. drive my car

二、听对话,选择对话中出现的句子,并把答案前面的字母编号填在左边 的括号里。

11. How old are you? I?m ten

12. What day is it today ? It?s Tuesday.

13. May I have some bananas? Sure. Here you are.

14. How do you feel now ? I feel cold.

15. What?s wrong with you? I got a cough.

16. What does he usually do? He takes photos.

17. Do you speak French ? No, I don?t.

18. Where are you from ? I?m from China.

19. What time is it? It?s five.

20. Does she watch TV at night? Yes, she does.

三、听对话,判断对话的内容是否与图画相符,在相应题号的括号里打“√”或“×”。

21. Look at this giraffe. It?s the tallest animal in this zoo.

22. I woke up late this morning. So I rode to school quickly .

23. Her hair is short now. She looks more beautiful than before.

24. ---What did you do yesterday? --- I cleaned the window for my grandma.

25. The children are making a snowman.

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 7 页

26. We go swimming every morning. It?s good for us.

27. His father often goes to Taiwan by ship.

28. He went to Shanghai last week. He stayed with his relatives.

29. I got a box of chocolates from my uncle. I was very excited.

30. --- What?s wrong with him? --- He had a bad cold.

四、听几段小对话,根据每段对话内容, 在相应的横线上填上所缺的单词。

31.What is the boy doing ? He is having breakfast at home

32.Do you feel tired? I think so.

33.How did the boy get the book? He bought it in a bookshop.

34. Whose socks are they? They are their socks.

35. What happened to Mary? She lost her bike

五、听短文,选择与短文内容相符的答案,并把答案前面的字母编号填在

左边的括号里。

Last Saturday, Mr. Smith went to a restaurant for supper. There were many people there. He saw four children in the same clothes. They all had grey coats and black trousers. A woman was with them. Mr. Smith was surprised and asked the women if the children were all her babies. The women told him “Yes ”. She said she can find her children quickly when they were in the same clothes.

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 8 页

参考答案

一、1.B 2. C 3.B 4.C 5.B 6.a 7.A 8.B 9.A 10.B

二、11.A 12.B 13.A 14.C 15.B 16.C 17.A 18.A 19.B 20.C 三、21. √ 22. √ 23. × 24. × 25. √ 26. × 27. × 28. × 29. √ 30. ×

四、31. having breakfast 32.feel tired 33. get bought 34. Whose their

35.happened lost

五、36.B 37.B 38.C 39.B 40.C

六、41.teeth 42.subjects 43.quietly 44.late 45.hurt 46.catch

47.scissors 48.theirs 49.loaves 50.December

七、51.What color 52.waiting for 53.went swimming 54.listen to

55.cross the street 56.boxes of cakes 57.turn on 58.stay up late 59. happened to 60.across from

八、61.A 62.A 63.C 64.C 65.C 66.A 67.C 68.C 69.A 70.B

九、ⅠDid you go to the park?

Ⅴ Yes, there are./ No, there aren?t.

Ⅲ When did you get up?

Ⅳ Because he miss the bus.

Ⅱ What will the weather be like?

十、76. × 77. √ 78. × 79. √80. √

81.C 82.B 83.C 84.A 85. A

十一、略

2012年六年级英语综合练习题(3) 第 9 页

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com