haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

四年级上英语期末试题

发布时间:2013-12-11 14:32:35  

四年级英语上册期末考试题

I. 听力部分

1.Listen to the words three times and choose what you hear. 听词组三次,选出

你听到的内容。10%

( ) (1) A. thirteen pounds B. thirty pounds C. thirty yuan

( ) (2) A. brown hair B. brown hair C. blonde hair

( ) (3) A. talk about them B. tall and black C. talk about Ben

( ) (4) A. kind and honest B. honest and patient C. kind and patient

( ) (5) A. Mike’s neighbour B. my neighbour C. my new neighbour

( ) )6) A. on Thursday B. on Friday C. on Wednesday

( ) (7) A. these letters B. that letter C. deliver letters

( ) (8) A. do my homework B. do housework C. clean the house

( ) (9) A. catch criminals B. catch the cleaners C. cats and cars

( ) (10) A. play cards B. play chess C. play games

2. Listen to the sentences three times and fill in the blanks with the right words. 听句子三次,写出句子所缺的单词。10%

(1) Your brother in the photo is ___________ a blue ___________.

(2) The ___________ ___________ the cakes.

(3) The ___________ are ___________.

(4) Li Dandan is the ___________ __________ in her family.

(5) The firemen are very ___________ and __________.

(6) There are five ___________ of ___________ on the table.

(7) The boys don’t ___________ the ____________.

(8) He has ____________ and ___________ every day.

(9) We have P.E. and ___________ lessons on ___________.

(10) I want to ___________ a blank __________.

3. Listen to the sentences three times and write the numbers of the pictures in the

1

4. Listen to the sentences three times and fill in the form. 根据听到的内容填写

5. Listen to the short passage three times and point out if the statements are true or false. 听短文三次,根据短文指出下面的句子是否与短文意思一致,如一致,在括号内写T,否则写F。10%

( ) (1) Lin Gang is eleven.

( ) (2) Lin Gang has a sister.

( ) (3) Lin Gang’s father is tall and handsome.

( ) (4) Lin Gang’s mother is slim.

( ) (5) Lin Gang’s father is a teacher of English.

( ) (6) Liu Gang’s mother is an art teacher.

( ) (7) Liu Gang’s parents are hard-working.

( ) (8) Liu Gang’s parents often help children with their English.

( ) (9) Liu Gang’s hero is his uncle.

( ) (10) Liu Gang’s favourite subject is maths.

II. 笔试部分

6. Put the numbers of the words into the right places in the form. 分类把单词的G. cleaner H. weak I. lawyer J. shirt K. honest L. blouse

M. jeans N. heavy O. shorts P. young Q. policeman R. running S. dentist T. manager

7. Choose the right answers to fill in the blanks. 选择正确答案填空。10%

( ) (1) How much ___________ the trousers?

A. are B. is C. be

( ) (2) My sister a red dress.

A. have B. has C. there is

( shoes under the table.

A. pair of B. two pairs of C. a pair of

( ) (4) __________ your friends have any hats?

A. Do B. Are C. Is

2

( ) (5) Are there banks near your school?

A. a B. any C. some

( ) (6) How __________ is the shirt?

A. old B. many C. much

( ) (7) What can I do you?

A. of B. with C. for

( ) (8) What time is it now?

___________ seven thirty.

A. It’s B. They’re C. It’ll be

( ) (9) __________ you often come here?

A. Are B. Do C. Is

( )(10) How do you do?

____________?

A. How are you B. I’m fine C. How do you do

8. Fill in the blanks and complete the dialogue. 用适当的词填空使对话完整。10%

(Now Mike is in the shop.)

Shop assistant: ___________ I help you, Mike?

Mike: Yes, I’d __________ to buy a ___________ of sport shoes. Shop assistant: What size (尺码) do you want?

Mike: Size 40.

Shop assistant: ___________ you like this pair?

Mike: No, I ___________ like the colour. ___________ you have a white

and blue pair?

Shop assistant: Yes, ___________ course. Here you are.

Mike: They’re nice. Hew much are __________?

Shop assistant: 80 pounds.

Mike: I’ll ___________ them.

Shop assistant: ___________ you. Goodbye!

Mike: Goodbye!

9. Read the short passage and choose the right answer to the questions. 读下面的短文,根据短文内容选择问题的正确答案。5%

My cousin’s name is Tony. He is a sport star. He is a basketball player. He is 2.12 metres and he is very strong. He is handsome. He is the hero of many young people. He has big eyes and a big mouth and he has short blonde hair. Now he plays basketball in the NBA.

( ) (1) Tony is __________.

A. a teacher B. an athlete C. a factory worker

( ) (2) Many young people __________ Tony.

A. like B. don’t like C. want

( ) (3) Tony is __________.

A. short B. patient C. tall

( ) (4) Tony is __________.

3

A. weak B. thin C. strong

( ) (5) Tony’s eyes are __________.

A. long B. big C. small

( ) (6) Tony’s mouth is __________.

A. red B. big C. small

( ) (7) Tony’s hair is ___________.

A. long B. short C. curly (卷的)

( ) (8) The colour of Tony’s hair is __________.

A. brown B. black C. blonde

( ) (9) “Player” means __________ in Chinese?

A. 玩具 B. 投篮 C. 选手

( ) (10) Tony plays basketball in ___________.

A. the USA B. the UK C. China

10. 用不少于五个句子描述图中的人物, 要求要能用上下面的句型。5%

… is …

… has (got) …

10. 参考答案:

The man is young. He is about twenty-five. He has big eyes, a big nose and a big nose. He has short hair. He is wearing a hat and a coat. He has a bag in his hand.

期末考试模拟试题听力部分教师所读内容:

1.Listen to the words three times and choose what you hear. 听词组三次,选出你

听到的内容。

(1) thirty pounds (2) blonde hair (3) talk about them

(4) kind and patient (5) my neighbour (6) on Thursday

(7) deliver letters (8) do housework (9) catch criminals

(10) play chess

2. Listen to the sentences three times and fill in the blanks with the right words. 听句子三次,写出句子所缺的单词。

(1) Your brother in the photo is wearing a blue shirt.

(2) The babies want the cakes.

(3) The games are funny.

4

(4) Li Dandan is the only child in her family.

(5) The firemen are very tall and strong.

(6) There are five pairs of shorts on the table.

(7) The boys don’t like the breakfast.

(8) He has bread and milk every day.

(9) We have P.E. and music lessons on Tuesday.

(10) I want to buy a blank coat.

3. Listen to the sentences three times and write the numbers of the pictures in the brackets. 听读句子三次,在相应的图的括号内写上字母编号。10%

A. The old lady is wearing a coat.

B. The old men often garden

C. The boy has breakfast at about seven.

D. Sometimes the girls skip.

E. The young athletes run in the morning.

F. The young women want to buy the bread.

G. Firemen put out fires.

H. Policemen catch criminals.

I. The children often play basketball.

J. Postmen deliver letters.

4. (1) The boys play ball games on Saturday.

(2) The girls swim on Sunday,

(3) The young men help sick people on Friday.

(4) The old men garden on Monday and Wednesday.

(5) The old women go shopping on Tuesday and Thursday.

5. Listen to the short passage three times and point out if the statements are true or false. 听短文三次,根据短文指出下面的句子是否与短文意思一致,如一致,在括号内写T,否则写F。10%

My name is Lin Gang. I am twelve years old. I am the only child in my family. My father is tall and strong. He is handsome. My mother is slim. Both my father and my mother are teachers. My father is an English teacher and my mother is a music teacher. They are good teachers. They are patient, kind and hard-working. They are my hero and heroine. They often help children with their lessons on Saturday or Sunday. I like my parents and I like English and music. I do well at it.

期末考试模拟试题听力部分参考答案:

1. (1) B (2) C (3) A (4) C (5) B (6) A (7) C (8) B (9) A (10) B

2. (1) wearing, shirt (2) babies, want (3) games, funny (4) only child

(5) tall, strong (6) pairs, shorts (7) like, breakfast (8) bread, milk

(9) music, Tuesday (10) buy, coat

3. (1) B (2) A (3) F (4) I (5) D (6) J (7) H (8) G (9) C (10) E

5

8. Can, like, pair, Do, don’t, Do, of, they, take, Thank

9. (1) B (2) A (3) C (4) C (5) B (6) B (7) B (8) C (9) C (10) A

10. 参考答案:

The man is young. He is about twenty-five. He has big eyes, a big nose and a big nose. He has short hair. He is wearing a hat and a coat. He has a bag in his hand.

6

七、期末口试题模拟试题

1. Read these sentences aloud. 朗读下面的句子。25%

(1) We often have a good time on Sunday.

(2) The children often play basketball after class.

(3) I often do our homework at about seven thirty.

(4) They don’t like the clothes.

(5) What do you want to be when you grow up?

2. Answer the questions. 根据实际情况回答问题。25%

(1) Which sport do you like best?

(2) What do you often do on Sunday?

(3) Do you often watch TV on weekdays?

(4) Where do you have lunch on weekdays?

(5) Do you often go shopping with your parents?

(2) What are the old men doing under the tree?

(3) Are the people running near the lake?

(4) Are the child dancing?

(5) What is the lady near the flowerbed doing?

4. Describe your father and mother. 描述你的爸爸或妈妈。

期末口试题模拟试题参考答案

1. 第一题评分标准:

(1) 能得出句子,语音、语调基本正确的满分;每句5分,整句读不出不给分。

(2) 语音语调不够准确,但能理解扣2—3分;

(3) 单词读错,每个扣一分;、

2. 第二题评分标准:

(1) 能回答问题,语音、语调基本正确的满分;每句5分,整句读不出不给分。 7

(2) 语音语调不够准确,但能理解口2—3分;

(3) 单词读错,每个扣一分;、

参考答案:

(1) I like … best.

(2) I often … on Sunday.

(3) Yes, I do. / No, I don’t.

(4) I have lunch at home / in my school.

(5) Yes, I do. / No, I don’t.

3. 第三题评分标准与第二题同。

参考答案:

(1) Yes, there is.

(2) They’re playing chess.

(3) Yes, they are.

(4) No, they’re skipping.

(5) She is reading.

4. 第四题评分标准参考第一题。能说一个正确的桔子给1分。

参考答案:

My mother is beautiful. She has big eyes, a small nose and a small mouth. She is a shop assistant. She is kind, patient and hard-working. She can help me with my lessons. I like my mother very much.

8

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com