haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

4A 四年级上册小学英语期末评价试卷 - 李琦

发布时间:2013-12-19 09:34:00  

2011年四年级上册小学英语

期末评价试卷

浦口区汤泉小学

李琦

电话:15861804461

2011年四年级上册小学英语期末评价试卷

学校 班级 姓名 得分

听力部分(40分)

一、听录音,选出你所听到的内容。(听两遍) (10分)

( ) 1、 A. doll B. dog C. bus D. don’t

( ) 2、 A. open B. pen C. crayon D. ball pen

( ) 3、 A. 97 B. 67 C. 37 D. 87

( ) 4、 A. 10:15 B. 10:50 C. 2:12 D.2:20

( ) 5、 A. he B. she C. we D. see

( ) 6、 A. write B. white C. what D. water

( ) 7、 A. bread B. balloon C. blue D. bird

( ) 8、 A. purse B. puzzle C. puppet D. perhaps

( ) 9、 A. shorts B. shoes C. socks D. so

( ) 10、A. thirty B. thirteen C. forty D. thirsty

二、听录音,给下面的图片标序号。(听两遍)(8分)

1、 2、 3、 4、

( ) ( ) ( ) ( )

5、 6、 7、 8、

( ) ( ) ( ) ( )

三、听录音,判断下面图片意思是否与录音相同,相同的打“T”,不同的打“F”。(听两遍)(12分)

1、 2、 3、

( ) ( ) ( )

4、 5、 6、

( ) ( ) ( )

四、听录音,根据所听内容选择正确的应答。(听两遍)(10分)

( ) 1、 A. Yes, I do. B. Yes, it is. C. Yes, I can.

( ) 2、 A. She’s in the kitchen. B. It’s on your desk. C. It’s my purse.

( ) 3、 A. Thank you. B. Not at all. C. That’s all right.

( ) 4、 A. At six twenty. B. It’s six thirty. C. Five.

( ) 5、 A. It’s Mike’s. B. They’re Nancy’s. C. She’s Nancy.

笔试部分(60分)

一、按要求写词。 (8分)

1、hot(反义词)__________ 2、isn’t(完整形式)__________

3、too(同音词)___________ 4、bus(复数)___________

5、he(物主代词)_________ 6、are(否定形式)____________

7、like(近义词)__________ 8、don’t(完整形式)__________

二、英汉互译。(10分)

1、看一看 2、用英语3、她的玩具老虎 4、迈克的大鞋子5、在八点十分 6、上床睡觉7、 8、9、Happy Teachers’ 10、Don’

三、选择填空。(10分)

1、( )— I’m tired. —

A. Here’s a glass water. B. Sit down, please. C. Have a hamburger, please.

2、( )— It’s 4:30 in the afternoon. Shall we ?

A. go to school B. have lunch. C. go home

3、( )— It’s nine. Go to bed, David. — All right._______, Mum.

A. Good night. B. Good morning. C. Good evening.

4、( )— Do you like this ___________ ? Yes, I do. I like ___________ .

A. dolls, dolls B. doll, dolls C. doll, doll

5、( )— What’s the matter? — A. Fine, thank you. B. I’m too hot. C. It’s eleven.

6、( )— the dress? — It’s on the bed.

A. What’s B. Whose C. Where’s

7、( )— you like dolls? — A. Do; Yes, I do. B. Do; Yes, I don’t. C. Do; No, I do.

8、( )— kites for you.

A. This; are B. These; are C. It’s; is

9、( )— Is that your mother’s bike? — Yes, it’s _______ bike.

A. his B. he C. her

10、( )— What time you get up? — I get up six twenty-five.

A. are; at B. do; it’s C. do; at

四、选出所给句子的答句,将其字母代号填在括号内。(5分)

Ⅰ Ⅱ

( )1、Is this your jacket? A. I'm ill.

( )2、What’s the time? B. They’re my father’s. ( )3、Shall we copy it now? C. She’s in the classroom. ( )4、What's the matter? D. Yes, I do.

( )5、My pencil is too short. E. At four.

( )6、What time do you go home? F. Thank you.

( )7、Where is Miss Li? G. You can have this long one. ( )8、Do you like puppets? H. Four thirty.

( )9、Whose jeans are they? I. All right.

( )10、Here’s a kite for you. J. No, it isn’t.

五、选词填空, 注意大小写。(7分)

your books, let’s these new words.

3. nine and eleven? It’s twenty.

4. I’d like to some milk.

5. I have a storybook for Helen?

you go to bed now?

六、排序。(6分)

1. Oh, what’s the matter? 2. I’m sorry. Are you ill?

3. Good morning! How are you? 4. I’m tired.

5. No, I’m not ill. 6. Thank you very much.

七、根据图意,试着把对话中所缺单词补充完整。(10分)

1. A: Whose ________ is this?

B: It’s _____________. (图1)

2. A: What’s the ________, please?

B: It’s ________twenty-five. (图2)

A: It’s time toB: Yes, Mum.

3. A: ________ eat the pear.

the _______ , please. (图3)

4. A: my storybook?

B: Look, it’s over there.

(图5)

A: Thank you.

八、阅读理解,在ABCD中选出一个最佳答案。(4分)

A Clock and a Watch We can tell the time by a clock or by a watch. A clock is big; it is usually on the wall or on the table. A watch is small; we can put it in the pocket (口袋), or wear it on the wrist(手腕)! A clock or a watch usually has a round face. It has two hands, a long one and a short one. Tom’s clock can speak and call him to get up every day. His watch has a picture of a lovely dog on the face. He likes it very much.

( ) 1. Where do people usually put a clock?

A. On the wall. B. On the bed. C. On the wrist. D. On the desk.

( ) 2. How many hands has a clock?

A. One. B. Two. C. Four. D. Five.

(

A. a lovely dog B. a lovely clock. C. a lovely watch D. both B and C

( ) 4. Tom’s clock can call him to.

A. get down B. get up C. go to school D. go home

2011年四年级上册小学英语期末评价试卷听力内容

一、听录音,选出你所听到的内容。(听两遍) (10分)

1、don’t 2、pen 3、67 4、10:50 5、we

6、write 7、blue 8、purse 9、socks 10、 thirsty

二、听录音,给下面的图片标序号。(听两遍)(8分)

1. —Draw a bear for me, please. —OK.

2. —What’s the time, mum? —It’s six ten. It’s time to get up.

3. —What’s the matter? —I’m hungry.

4. —Whose socks are they? —They’re my socks.

5. —This ruler is for Gao Shan. —All right.

6. —Whose sweater is this? —Perhaps it’s Miss Li’s.

7. —What’s that in English? —It’s a toy car.

8. —Where’s the pencil? —It’s in the basket.

三、听录音,判断下面图片意思是否与录音相同,相同的打“T”,不同的打“F”。(听两遍)(12分)

1. —What’s this in English? —It’s a toy dog.

2. —Hi, Liu Tao. What’s the matter with you? —I’m ill. —I’m sorry.

3. —What’s the time, dad? —It’s eight thirty. It’s time to have lunch.

4. —Don’t eat in the classroom, please. —All right.

5. —What’s four and seven? —It’s eleven.

6. —This ball pen is for Su Yang. —All right.

四、听录音,根据所听内容选择正确的应答。(听两遍)(10分)

1. Is this your shorts?

2. Where’s Su Hai?

3. Don’t drink the juice, please.

4. What time do you watch TV?

5. Whose gloves are they?

2011年四年级上册小学英语期末评价试卷参考答案

听力部分

一、1、D 2、B 3、B 4、B 5、C 6、A 7、C 8、A 9、C 10、D

二、4 7 1 5 3 6 2 8

三、1、F 2、T 3、F 4、T 5、F 6、F

四、1、B. 2、A 3、C 4、A 5、B

笔试部分

一、1、cold 2、is not 3、two 4、buses 5、his 6、aren’t 7、love 8、do not

二、1、have a look 2、in English 3、her toy tiger 4、Mike’s big shoes 5、at eight ten 6、go to bed 7、读新单词。 8、试试这一双/条。 9、教师节快乐!

10、别担心/着急。

三、1、B 2、C 3、A 4、B 5、B 6、C 7、A 8、B 9、C 10、C 四、1、J 2、H 3、I 4、A 5、G 6、E 7、C 8、D 9、B 10、F 五、1、Sit 2、Open,read 3、What’s 4、drink 5、May 6、don’t 六、3 7 2 5 1 4 8 6

七、1. jacket, Lao Tao’s 2. time, nine, go, bed 3. Don’t, Eat, apple

4. Where’s

八、1、A 2、B 3、D 4、B

2011年四年级上册小学英语期末评价试卷评分标准

听力部分(共40分)

一、 本大题共10题,每题1分,共10分。

二、 本大题共8题,每题1分,共8分。

三、 本大题共6题,每题2分,共12分。

四、 本大题共5题,每题2分,共10分

笔试部分(共60分)

一、 本大题共8题,每题1分,共8分。

二、 本大题共10题,每题1分,共10分。

三、 本大题共10题,每题1分,共10分。

四、 本大题共10题,每题0.5分,共5分。

五、 本大题共7空,每空1分,共7分。

六、 本大题共6空,每空1分,共6分。

七、 本大题共10空,每空1分,共10分。

八、 本大题共4题,每题1分,共4分。

2011年四年级上册小学英语期末评价试卷描述

本试卷旨在对4A内容进行整体考察,全面覆盖所学知识点,包括“识别事物”“寻找物主”“询问物品位置”“表达自己喜好”“了解别人爱好”“询问物体特征”“询问时间”“要求别人干某事”“表达自己感觉”等,试题着重落实基础,重点在于考察学生对语言知识的应用,对学生的听、说、读、写进行全面检测。

本试卷题型设置适当,听力部分包括听音选词、听音选图、听音问答等题型,检查学生对单词的认读、句子的理解以及对语言的运用能力;笔试部分包括英汉互译、选择、排序、填空、阅读等基本题型,检查学生对于单词的书写和句意的理解;题量适中,能够控制在90分钟之内;分值分配合理,对于比较容易的适合大部分学生的题目分值较高,对于较难的题目分值较小,从而能够检测出80%同学的大体水平。

本试卷题目均来自于原题或改编,整理于平时教学过程中学生的易错题和重点题。如缩写词的完整形式和词组的缩写词形式(见笔试部分按要求写词2、6、8),如考查名词的单复数形式(见笔试部分按要求写词4和选择题8),如考查整册书本的基本句型(见笔试部分七:根据图意补充句子)。另外,本试卷注重“测”而不是“考”,注重对学生的鼓励性评价,在卷首与卷末都用孩子们喜欢的懒羊羊形象设置了提示语,适合孩子的心理,能够端正孩子的考试心态,另一方面消除孩子对于考试的恐惧心理,符合教育和儿童身心发展的最终目标和宗旨。

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com