haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

人教版五年级专项部分 单词与短语

发布时间:2013-12-20 16:39:00  

专项部分 单词与短语

一、Read and fill in the missing letters.填入所缺字母,补全单词。

1. p__ __ch s__ __ t 2. b__ __f sh__ __p

3. __ __ue __ __ack

5. n__ __ fl__ __ers

7. wind__ __ sn__ __ 4. li__ __ary __ __idge 6. h__ __se m__ __ntain 8. c__ __t r__ __d

10. sh__ __t h____se 9. __ __uit __ __iday

11. __ __ay __ __ate 12. sk__ __t th__ __d

13. __ __in ma__ __ 14. __ __is clo__ __es

15. teach__ __ riv__ __ 16. doct__ __ visit__ __

17. __ __o __ __ose 18. __ __at __ __ere

二、Read and choose.选出与所给词词义相同的选项。

( )1. young A.年轻的 B.你的 C.你们的 D.好吃的

( )2. short A.小的 B.聪明的 C.矮的 D.强壮的

( )3. Tuesday A.星期二 B.星期四 C.星期五 D.星期六

( )4. Saturday A.星期五 B.星期六 C.星期天 D.星期一

( )5. potato A.西红柿 B.土豆 C.猪肉 D.茄子

( )6. sweet A.甜的 B.酸的 C.咸的 D.听起来

( )7. helpful A.救命 B.帮助 C.有用的 D.帮忙

( )8. robot A.尺子 B.橡皮 C.读 D.机器人

( )9. ill A.有病的 B.高的 C.在……里面 D.帮助

( )10.bedroom A.卫生间 B.厨房 C.卧室 D.客厅

( )11.吃 A. eat B. read C. at D. ant

( )12.水果 A. floor B. fruit C. juice D. food

( )13.听起来 A. listen B. sound C. fresh D. sour

( )14.洋白菜 A. vegetable B. tomato C. menu D. cabbage

( )15.午饭 A. breakfast B. supper C. lunch D. dinner

( )16.安静的 A. quite B. quiet C. quick D. queen

( )17.知道 A. now B. know C. new D. love

( )18.喜欢 A. like B. look C. link D. love

( )19.加拿大 A. China B. Chinese C. Canada D. America

( )20.积极的 A. active B. strict C. kind D. smart

三、Choose the different words.选出不同类的单词。

( ) 1. A. Tuesday

( ) 2. A. bathroom

( ) 3. A. end table

( ) 4. A. sweet

( ) 5. A. old B. Saturday B. kitchen B. mountain B. sour C. village D. Wednesday C. closet D. study C. shelf D. air-conditioner C. strict D. salty C. over D. under B. on

( ) 6. A. pork B. mutton C. beef D. tofu

( ) 7. A. tasty B. salty C. fruit D. sour

( ) 8. A. Sunday B. Saturday C. weekend D. Monday

( ) 9. A. Miss B. Mr C. Mrs D. teacher

( ) 10. A. apple B. orange C. grape D. fruit

四、Group the words. 给下列单词分类。

1.English: _______________ _______________ _______________

2.eat: _______________ _______________ _______________

3.mirror: _______________ _______________ _______________

4.tomato: _______________ _______________ _______________

五、Translate the words. 汉译英。

1.年轻的______ 2.滑稽可笑的______ 3.高的______

4.强壮的______ 5.和蔼的,亲切的______ 6.聪明的______

7.严格的______ 8.星期一______ 9.星期四______

10.星期五______ 11.星期三______ 12.午饭______

13.卧室______ 14.照片______ 15.房子______

16.桥______ 17.树______ 18.公路______

19.建筑物______ 20.干净的______ 21.安静的______

22.瘦的______ 23.矮的______ 24.可口的______

25.甜的______ 26.酸的______ 27.新鲜的______

28.咸的______ 29.最喜爱的______ 30.花______

六、Look at the pictures and write the words or the phrases. 看图,写出相应的单词或

词组。

1.

______

5.

______

9. 10. 11. 12.

______ ______ ______ ______

13.

______ ______ ______ ______

17. 18. 19.

2. ____ 3. 4. ______ ______ ______ 6. 7. 7. 8. 8. ______ ______ ______ 14. 15. 16. 20.

______ ______ ______ ______

21. 22. 23. 24.

______ ______ ______ ______

七、 Read and match. 把图片与对应的单词或短语连线。

A. grass

1. B. river 2.

C. path

3. 4.

D. wash the clothes

E. clean the bedroom

5. 6.

F. water the flowers

7. G. do the dishes 8.

H. set the table

I. lake

9. J. empty the trash 10.

K. watch TV

11. L. use a computer 12.

M. cook the meals

13. 14. N. read books

O. sweep the floor

15. 16. P. park

17.7. Q. make the bed 18. R. do homework

八、Give the different forms of the words.写出下列单词的适当形式。

(一)Write the opposites. 写出下列单词的反义词。

1.young —______ 2.tall —______

3.strong —______ 4.kind —______

5.quiet —______ 6.sweet —______

7.long —______ 8.new —______

9.in front of —______

(二)Write the plural forms of the nouns.写出下列名词的复数形式。

1.apple —______ 2.grape —______

3.potato —_____ 4.green bean —______

5.onion —______ 6.banana —______

7.peach —______ 8.tomato —______

9.orange —_____ 10.teacher —______

11.house —______ 12.tree —______

13.flower —______ 14.building —______

15.lake —______ 16.river —______

17.bridge —______ 18.bedroom —______

九、Read and choose. 给下列汉语选择正确的短语,将序号填入相应的括号里。

1. ( ) 铺床 A. sweep the floor

2. ( ) 扫地 B. wash the windows

3. ( ) 擦窗户 C. do housework

4. ( ) 青豆 D. make the bed

5. ( ) 做家务 E. set the table

6. ( ) 做作业 F. wash the clothes

7. ( ) 摆饭桌 G. green beans

8. ( ) 洗衣服 H. do homework

9. ( ) 做饭 I. empty the trash

10. ( ) 就这么干 J. at home

11. ( ) 试一试 K. cook the meals

12. ( ) 使用计算机 L. water the flowers

13. ( ) 收拾衣服 M. put away the clothes

14. ( ) 下棋 N. clean the bedroom

15. ( ) 在家 O. do the dishes

16. ( ) 浇花 P. just do it

17. ( ) 倒垃圾 Q. have a try

18.( ) 洗碗碟 R. play chess

19.( ) 打扫卧室 S. use a computer

十、Read and write.读句子,根据图片及句子意思完成单词。

1. There is a new __ __ a __ __ bin behind the desk.

2. My Chinese teacher is very o __ __ and k __ __ __.

3. We have t __ __ __ for dinner on Thursdays.

4. There is a small h __ __se in the forest.

5. It’s __ __ __day today .

十一、Choose and fill in the blanks. 选词填空。

I __________ a new English teacher. She is __________ White. __________ very kind and active. We all __________ her class. Because her __________ is so funny. She is __________ and strong. She __________ big eyes and __________ hair. She __________ apples __________ much.

Today is __________. My mom cooks many food __________ the weekend. We have potatoes, __________, green beans, fish and cabbage __________ lunch. Potatoes are my mom’s __________ food, but I __________ like them. I__________ green beans very much. __________ tasty and healthy. Dad’s favourite food __________ beef. After lunch, we eat some apples. They are __________.

Hello!I’m Jack. I __________ 11. My __________ class is science. We __________ science __________ Mondays. I __________ fish and vegetables. __________ healthy. My mother is an __________ teacher. She’s funny __________ strict to me. I often __________ __________ on Saturdays.

Look, this is a __________ of my room. It’s not __________, but it’s __________.

There is a __________ bed in the middle of my__________. There is __________

air-conditioner __________ the wall. There are blue __________ and a big __________. I like my room very much.

Hello, I __________ Tim. I __________ Chinese. Mrs Wang is our Chinese __________. __________ strict and kind. We all like her. I often __________ Chinese books on Sunday morning. Then I __________ shopping. In the

afternoon, I play __________ with my friends. In the evening, I __________ my homework and __________ TV. I love Sundays. What __________ you?

Look, this is a__________ of my__________. It’s a __________ city. There __________ some rivers. But the __________ is not clean. There are many __________ buildings. There are some small __________, too. On weekends, I often go to the __________. The __________ is fresh. The flowers are __________. I like there very much.

参考答案

一、1.ea,ea 2.ee,ee 3.bl,bl 4.br,br 5.ow,ow 6.ou,ou 7.ow,ow

8.oa,oa 9.fr,Fr 10.or,or 11.pl,pl 12.ir,ir 13.th,th 14.th,th

15.er,er 16.or,or 17.wh,wh 18.wh ,wh 19.cl,cl 20.ur,ur

二、1.A 2.C 3.A 4.B 5.B 6.A 7.C 8.D 9.A 10.C

11.A 12.B 13. B 14.D 15.C 16.B 17.B 18.A 19.C 20.A

三、1.C 2.C 3.B 4.C 5.A 6.D 7.C 8.C 9.D 10.D

四、1.Chinese math P.E. 2.run tell wait

3.closet curtain air-conditioner 4.potato cabbage eggplant

五、1.young 2.funny 3.tall 4.strong 5.kind 6.smart 7.strict 8.Monday

9.Thursday 10.Friday 11.Wednesday 12.lunch 13.bedroom 14.picture

15.house 16.bridge 17.tree 18.road 19.building 20.clean 21.quiet

22.thin 23.short 24.tasty 25.sweet 26.sour 27.fresh 28.salty

29.favourite 30.flower

六、1.potato 2.fish 3.tofu 4.green beans 5.tomato 6.eggplant 7.grapes

8.fruit 9.clothes 10.mirror 11.curtain 12.end table 13.closet

14.trash bin 15.bathroom 16.kitchen 17.in 18.on 19.under 20.behind

21.near 22.over 23.in front of 24.forest

七、1-B 2-C 3-G 4-A 5-H 6-I 7-D 8-J 9-F 10-E 11-M 12-O 13-L 14-P 15-R 16-Q 17-N 18-K

八、(一)1.old 2.short 3.thin 4.strict 5.active 6.sour 7.short 8.old

9.behind

(二) 1.apples 2.grapes 3.potatoes 4.green beans 5.onions 6.bananas

7.peaches 8.tomatoes 9.oranges 10.teachers 11.houses 12.trees 13.flowers

14.buildings 15.lakes 16.rivers 17.bridges 18.bedrooms

九、1.D 2.A 3.B 4.G 5.C 6.H 7.E 8.F 9.K 10.P

11.Q 12.S 13.M 14.R 15.J 16.L 17.I 18.O 19. N

十、1.trash 2.old; kind 3.tofu 4.house 5.Friday

十一、1.have Miss She’s like class tall has long likes very

2.Sunday on beef for favourite don’t like They’re is sweet

3.am favourite have on like They’re English but watch TV

4.picture big nice big room an on curtains window

5.am like teacher She’s read go football do watch about

6.picture city big are sky tall houses park air colourful

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com