haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

人教版五年级专项部分 听力

发布时间:2013-12-20 16:39:03  

专项部分 听力

一、Listen and choose .听录音, 选出你听到的单词,将其字母编号填在题前括号里。

( ) 1. A. house B. horse C. home

( ) 2. A. bridge B. fridge C. building

( ) 3. A. part B. park C. path

( ) 4. A. grass B. glass C. class

( ) 5. A. Thursday B. Tuesday C. thirty

( ) 6. A. closet B. own C. bridge

( ) 7. A. funny B. healthy C. favourite

( ) 8. A. Sunday B. Saturday C. Thursday

( ) 9. A. near B. on C. over

( ) 10. A. cabbage B. mutton C. pork

( ) 11. A. fish B. fresh C. often

( ) 12. A. homework B. housework C. house

( ) 13. A. closet B. clothes C. cabbage

( ) 14. A. dinner B. lunch

( ) 15. A. potatoes B. tomatoes C. mutton

( ) 16. A. village B. building C. city

( ) 17. A. wash B. watch C. what

( ) 18. A. talk B. tall C. tofu

( ) 19. A. Chinese B. English C. science

( ) 20. A. they B. there C. these

二、Listen and number.听句子排列顺序。

1. ( ) young ( ) active ( ) strict

2. ( ) over ( ) near ( ) on

3. ( ) cabbages ( ) fish ( ) potatoes

4. ( ) bedrooms ( ) kitchen ( ) living room

C. breakfast

5. ( ) lake ( ) forest ( ) flowers

三、Listen and number.听录音,为图片标上序号。

( ) ( ) ( ) ( ) ( )

( ) ( ) ( ) ( ) ( )

四、Listen and choose .听录音, 选出与录音相符合的一项。

( ) 1 A. B. C.

( )2. A. B. C.

( )3. A. B. C.

( )4. A. B. C C.

( ) 5. A . B . C.

8

Friday

五、 Listen and judge.听录音,判断下列图片与你所听到的内容是否相符,相符的在括号里打

“√” ,不相符的打“×” 。

( ) 1. ( ) ( )2. ( ) 3.

( ) 4. ( ) 5. ( ( ) 6.

( ) 7. ( ) 8. ( ) 9.

( ) 10.

六、Listen and judge. 听录音, 判断句子是否与录音内容相符, 相符的在相应题号的括号内打

“√” ,不相符的打“×”。

( )1. I can empty the trash at home.

( )2. Amy has eggplants and potatoes for lunch.

( )3. There are many flowers in the nature park.

( )4. The cat is under the desk.

( )5. My favourite day is Tuesday.

( ) 6. We have science, English and P.E. on Mondays.

( ) 7. Tuesday is fun for me.

( ) 8. There is a shirt on the bed.

( ) 9. Our principal is young and strict.

( ) 10. There aren’t any pictures in the living room.

七、Listen and number.根据你所听到物品的先后顺序,用数字给图片编号。

八、Listen and choose.听录音,选出与录音内容最相符的一项,将其前面的字母编号填在括号里。

( )1. A. There is an air-conditioner in the kitchen.

B. There is an air-conditioner in the living room.

C. There is an air-conditioner in the bedroom.

( )2. A. What can you do? I can wash the windows.

B. What can you do? I can wash the clothes.

C. What can you do? I can water the flowers.

( )3. A. The tree is in front of the house. B. The tree is behind the house.

C. The tree is near the house.

( )4. A. Yes, there is. B. No, there isn’t. C. Yes, there isn’t.

( )5. A. In the bathroom. B. In the living room. C. In the bedroom.

九、Listen and choose.听问句,选答语。

( )1. A.I like playing sports. B. I can play football.

C. I often play basketball.

( )2. A. It’s nice and small. B. It’s red. C. It’s in front of the park. ( )3. A. She likes fruit. B. She is thirty. C. He is active.

( )4. A. There are many fish in it. B. There are many desks in it.

C. They are clothes.

( )5. A. Yes, he is. B. Yes, she is. C. Yes, I can.

( ) 6. A. I like beef. B. I’d like beef. C. I don’t like beef.

( ) 7. A. Yes, he is. B. No, he isn’t. C. Yes, she is.

( ) 8. A. Yes, they are. B. No, there aren’t. C. No, there isn’t.

( ) 9. A. Monday. B. Math. C. Miss Wu.

( ) 10. A. She can sweep the floor. B. He can sweep the floor.

C. She often sweeps the floor.

( ) 11. A. No, he isn’t. B. Yes, she is. C. Yes, I can.

( ) 12. A. Yes, there is. B. Yes, there are. C. Yes, there aren’t.

( ) 13. A. Yes, we do. B. No, we have. C. We have a computer.

( ) 14. A. I can empty the trash. B. He can wash the clothes.

C. She can set the table.

( ) 15. A. Grapes. B. Dogs. C. Onions.

十、Listen and choose。听对话,选择正确的答案。

( ) 1. A. It’s near the bed. B. It’s over the bed.

( ) 2. A.I have eggplants, potatoes and fish. B. I have eggplants, tomatoes and tofu.

( ) 3. A. He is short and thin. B. He is short and strong.

( ) 4. A. I can cook the meals. B. I can do the dishes.

( ) 5. A. There is a mirror, an air-conditioner and two end tables.

B. There is a mirror, an air-conditioner and a big closet.

十一、Listen and fill in the blanks. 听录音,补充下列句子,每空一词。

1. What can you do? I can ____________ the _____________.

2. Our principal is ___________, but she’s very ____________.

3. ____________ your favourite food, Mike? I like _____________.

4. There is a _____________ and an air-conditioner in my ______________.

5. Is there a mountain ____________ the village? No, there ____________.

6. __________your friend___________?

7. __________is a ____________ in the park.

8. --What’s your ____________ food? --___________.

9. I often ___________ ___________ on the weekend.

10. She can ___________ the ___________.

十二、Listen and judge.听对话,判断句子的对错,相符的在相应题号的括号内打“√” , 不相

符的打“×”。

( ) 1. Lucy can’t do the housework.

( ) 2. Lucy can set the table and wash the clothes.

( ) 3. Lucy can cook the meals.

( ) 4. Jack can empty the trash.

( ) 5. Jack often does homework on the weekend.

十三、Listen and judge.听短文,判断下列各项是否符合你所听到的内容,符合的在括号里写“T” ,

不相符的写“F” 。

( ) 1. Zhang Peng is a strong student.

( ) 2. Tuesday is Zhang Peng’s favourite day.

( ) 3. Zhang Peng often do housework at home on weekends.

( ) 4. Mr White is Zhang Peng’s music teacher.

( ) 5. There is a park near Zhang Peng’s house.

听力材料

一、1.house 2.building 3.park 4.grass 5.Tuesday 6.bridge 7.healthy 8.Sunday

9.over 10.mutton 11. fresh 12. homework 13.cabbage 14.dinner 15.tomatoes

16. This is my village. 17. I can wash the clothes.

18. I like tofu. It’s healthy. 19. Mr. White is my science teacher.

20. There are many fish in the lake.

二、1.My math teacher is young and active. He’s very strict.

2. The books are on the desk. The trash bin is near the desk.

The air—conditioner is over the desk.

3. I’d like some fish, cabbages and potatoes.

4. There are 2 bedrooms, a kitchen and a living room.

5. There are many flowers in the forest. There is a lake in it, too.

三、 1.I can cook the meals.

2.Look! The air- conditioner is over the bed.

3.I’m helpful. I can sweep the floor.

4.He is a university student.

5.There is an end table in my bedroom.

6.We have eggplant and tofu for lunch today.

7.There are many tall buildings in your city.

8.Look! The man is under the tree.

9.What can you see in the forest?

10.It’s Saturday.

四. 1.My art teacher is tall and strong.

2.I can sweep the floor.

3.—What day is it today? --It’s Friday today.

4.I can set the table.

5.I’d like some chicken for lunch today.

五、 1. There is a new trash bin in my house.

2. Look at my bedroom. It’s big and clean.

3. She can do the dishes at home.

4. —What do you do on weekends, Chen Jie?

—I often watch TV and read books.

5. —What do you have on Tuesday, John?

—I have Chinese, P.E. and English.

6. I can wash the clothes.

7. My grandma is old but kind.

8. Look at my music teacher. He’s short and strong.

9. I like bananas best.

10. There is a lake in the park.

六、1.--What can you do at home? --I can empty the trash at home.

2.--What do you have for lunch ,Amy?

--I have green beans and potatoes for lunch.

3. --What can you see in the mountain? --Many flowers and trees.

4. --Where is the cat? --The cat is under the desk.

5. My favourite class is P.E. ,so I like Thursday.

6. ---What classes do you have on Mondays?

---I have English and science in the morning, and I have P.E. in the afternoon.

7. I have music on Tuesday. Music class is so much fun.

8. —What’s near the bed? — Oh, it’s my shirt.

9. —Who’s that young lady? —She’s our principal. She’s very strict.

10. Come and see my kitchen. There are many pictures in it.

七、I have my own room now. It’s small and nice. There is a bed, a closet, a picture and

a trash bin in it. There are white curtains and many books, too. There is a chair near the bed. There is a teddy bear on the desk. It’s cute. Look! There is a TV beside the closet. What’s over the TV? It’s a new air-conditioner. I like my room very much.

八、1. There is an air-conditioner in the bedroom.

2. —What can you do? —I can wash the windows.

3. The tree is behind the house.

4. —Is there a path near the river? —No, there isn’t.

5. —Where is the cat? —It’s in the bathroom.

九、1. What do you do on the weekend?

2. What’s your room like?

3. What’s your teacher like?

4. What’s in your classroom?

5. Is your sister active?

6. What would you like for lunch?

7. Is that young lady your principal?

8. Are there any rivers in your village?

9. Who is your English teacher?

10. What can she do?

11. Can you do the dishes?

12. Is there a shelf in the classroom?

13. Do you have English on Fridays?

14. What can your sister do?

15.What’s your favourite fruit?

十、1.—Mom, where is my math book?

—It’s near the bed.

2. —What do you have for lunch today?

—I have eggplants, tomatoes and tofu.

3. —Who’s your math teacher?

—Mr Hu.

—What’s he like?

—He’s short and strong.

4. —What can you do?

—I can cook the meals.

5. —What’s your room like?

— There is a mirror, an air-conditioner and two end tables.

十一、1. What can you do? I can sweep the floor.

2. Our principal is old, but she’s very kind.

3. What’s your favourite food, Mike? I like potatoes.

4. There is a mirror and an air-conditioner in my bathroom.

5. Is there a mountain near the village? No, there isn’t.

6. What’s your friend like?

7. There is a forest in the park.

8. --What’s your favourite food? -- Chicken.

9. I often watch TV on weekends.

10. She can water the flowers.

十二、J: Hello, Lucy. This is Jack. What do you do on the weekend?

L: I often do the housework.

J: Really? What can you do?

L: I can help my mum empty the trash and set the table.

J: Can you cook the meals?

L: No, I can’t. Can you do the housework, Jack?

J: No, I can’t. I often do homework on the weekend

十三、My name is Zhang Peng. I am tall and strong. I go to school from Monday to Friday.

Thursday is my favourite day. Because we have green beans on Thursdays. Miss White is my English teacher. She’s pretty and kind. Her class is so much fun. I often read books and do homework on weekends. I am quite helpful at home on weekends. I can sweep the floor, water the flowers and do the dishes. There is a nature park near my house. It’s very beautiful. I often go there with my parents.

参考答案

一、1.A 2.C 3.B 4.A 5.B 6.C 7.B 8.A 9.C 10.B

11.B 12.A 13.C 14.A 15.B 16.A 17.A 18.C 19.C 20.B

二、1. 1-2-3 2. 3-2-1 3. 2-1-3 4. 1-2-3 5. 3-2-1

三、10-4-1-6-3 8-5-9-7-2

四、1.A 2.C 3.C 4.B 5.C

五、1.√ 2.× 3.√4. √ 5. √ 6.√ 7. × 8.× 9.√ 10.√

六、1.√ 2.× 3.× 4.√ 5.× 6.√ 7.√ 8.× 9.√ 10.×

七、(由上至下):10—3—2—5—9—6—8—4—7—1

八、1. C 2. A 3. B 4. B 5.A

九、1.C 2.A 3.C 4.B 5.B 6.B 7.C 8.B 9.C 10.A 11.C 12.A 13.A 14.C 15.A 十、1.A 2.B 3.B 4.A 5.A

十一、1.sweep floor 2.old kind 3.What’s potatoes 4. mirror bathroom

5.near isn’t 6. What’s like 7. There forest 8.favourite Chicken

9.watch TV 10.water flowers

十二、1.× 2.× 3.× 4.× 5.√

十三、1.T 2.F 3.T 4.F 5.T

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com