haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

小学毕业考试英语试题 苏教牛津版

发布时间:2013-12-22 14:42:30  

小学毕业考试英语试题

姓名 班级 分数

一、选出划线部分读音与其余三个不同的单词,将其序号写在题前括号内。10%

( ) 1. A. stamp B. plan C. black D. date ( ) 2. A. these B. leg C. left D. friend ( ) 3. A. fine B. milk C. write D. mine ( ) 4. A. ago B. close C. clock D. home ( ) 5. A. study B. jump C. must D. duty ( ) 6. A. mean B. sweater C. heavy D. weather ( ) 7. A. cool B. food C. foot D. zoo ( ) 8. A. blow B. now C. know D. snow ( ) 9. A. teacher B. school C. Christmas D. ache ( )10.A.which B. whom C. what D. where

二、按要求写单词。10%

1. heavy(比较级) 2. fly(过去式)

3. same(反义词) 4. plus(对应词)

5. rainy(名词) 6. carefully(形容词)

7. more(原形) 8. foggy(名词)

9. far(比较级) 10. miss(第三人称单数)

三、英汉词组互译。10%

1. 比我快十分钟 2. 观看京剧表演

3. 在第四站下车 4. 成为好朋友

5. 许多信纸和一张信封 6. sit by the window 7. start to fall 8. have problems with English 9. go jogging 10. look for things on the Internet

四、用所给词的恰当形式填空。5%

1. The red skirt is (small) than the blue one. 2. She (go) to the cinema with her classmates tomorrow. evening.

3. It’s Children’s Day. All the students are very (excite). 4. Ben an Benny are good at (China). 5. She wants (buy) a new pen.

6. It’s often (rain) in summer. 7. Sometimes they (not have) lunch at home.

用心 爱心 专心 1

8. Look! The bus (come). 9. He (make) many cakes for his friends yesterday. 10. (be) there any tea in the cup?

五、选择题。15%

( ) 1.Do you have brothers sisters in your family?

A. some?and B. some?or C. any?or D. any?and ( ) 2. Jim and Mary good English and computer.

A. are?in B. is?in C. are?at D. is?at ( ) 3.How is the cinema from here?

A. far B. many C. much D. about ( ) 4.We can have outing in autumn.

A. a?a B. an?an C. an?/ D. the?the ( ) 5. --- _______ you like to come?---Of course. I'll come them.

A. What?with B. What's?of C. Would?with D. Would?of ( ) 6. I'd like Helen soon.

A. to write B. to write to C. to writing to D. to writing ( ) 7. Tom in a big house?

A. Does?live B. Does?lives C. Do?lives D. Do?live ( ) 8. A: What Jane ?

B: She's writing an e-mail to her pen friend.

A. is?doing B. did?do C. will?do D. is?going to do ( ) 9.You and I like listening to music. We have the same .

A. both?hobbies B. too?hobbies C. are?hobby D. both?hobby ( ) 10. I'm eleven years old. And my little brother is eight. So .

A. He's taller than me. B. I'm three years older.

C. I'm two months older. D. He's older than me.

( )11. Which season do you like ________, spring or autumn?

A. good B. well C. better D. best

( )12. We can ________ tell her about our new house.

A. too B. at C. also D. on

( ) 13. Can I give ________ ________ e-mail address?

A. him, me B. me, him C. my, him D. him, my

( ) 14. What would you like? ________.

A. I’d like to some apples. B. I’d like to listen to music.

C. I’d like some apples. D. I’d like go to bed.

( ) 15. There is a lot of ________ in spring there.

A. rain B. rains C. rainy D. rainy

六、对话配对。10%

( ) 1. What time does your sister get up every day?

( ) 2. How many chairs are there in your classroom?

( ) 3. When did your mother clean the house?

用心 爱心 专心 A. Thirteen years old. B. Yes, I’d like to. C. Sure. 2

( ) 4. Who jumps higher than Li Ping? park

( ) 5. Can you give me some glue? ( ) 7. Where is she going to? ( ) 9. Are you from Africa?

I.

D. She is going to go to the E. It’s 6.

F. At 6:00 every day. G. Wang Fang. H. Twenty-four. At

about

3:00

yesterday

( ) 6. Would you like to play with me? ( ) 8. What’s your favourite number?

afternoon.

( ) 10. How old is your cousin?

J. No, I’m English.

七、以下每句均有一处错误,将序号填入题前括号内。5%

( )1. Su Yang is as younger as Su Hai. A B C

( )2. Who jumps higher, Ben and Liu Tao? A B C

( )3. Yesterday afternoon, we go to see our teacher, Miss Gao. A B C ( )4. How can I get to there? A B C

( )5. Look, Yang Ling is standing in the bus stop. A B C

八、句型转换。10%

1. She is catching insects now.(改为一般现在时) Sometimes she ________ ________ in the park.

2. What time is it? It’s time to have dinner.(改为近义句) ________ the time? It’s time ________ dinner. 3. Wash the clothes.(改为否定句) ________ wash the clothes!

4. Nancy is going to go camping.(改否定) Nancy ________ going to go camping.

5. The boy runs faster than the girl.(改为一般疑问句) ________ the boy ______ faster than the girl?

6. Ann and Lily watched a film last night.(改为现在进行时) Ann and Lily ________ ________ a film now.

7. He came here by bike this morning.(对划线部分提问) ________ ________ he ________ here this morning?

用心 爱心 专心

3

8. The man in blue is Su Yang’s uncle.(对划线部分提问)

________ man is Su Yang’s uncle? 9. She saw the Beijing opera show last Friday.(对划线部分提问)

_________ _________ she ________ the Beijing opera show? 10. My father and mother are going to see a play the day after tomorrow. (对划线部分提问)

_________ _________ ________ to see a play the day after tomorrow?

九、根据中文翻译句子,每空一词。5%

1. 昨天晚上,我们在报纸上看到了有关这次足球赛的消息。 Yesterday evening, we read the news this football match the

newspaper.

2. 上周我和奶奶一块儿去看了一场滑稽的木偶表演。 Last week I a puppet show with my grandma.

3. 一共将要有三十个选手参加篮球比赛。 Thirty players will in the basketball match.

4. 你这个周末准备干什么? What you to do this weekend?

5. 李明比李东小两岁吗? Li Ming two years than Li Dong?

十、完形填空。5%

Tom is an 1 boy. He’s twelve 2 . He’s two years 3 than his brother, Jim. Tom is 150 cm and Jim is 160 cm. Jim is 50 kilos and Tom is 60 kilos. Tom wants 4 lose some weight(减肥), so he tries not to eat too much food. He also 5 more exercise than before. Every morning he 6 earlier than Jim and he goes jogging for thirty minutes. He usually goes skating after school. After dinner, Tom often 7 , and Jim likes 8 at home. Now Tom is much stronger than Jim. Jim thinks he needs more 9 now. He and Tom will do exercise 10 .

( ) 1. A. Japanese B. England C. American

( ) 2. A. year old B. years old C. years older

( ) 3. A. old B. young C. younger

( ) 4. A. to B. for C. with

用心 爱心 专心 4

( ) 5. A. did B. does C. do

( ) 6. A. goes to bed B. goes to school C. gets up

( ) 7. A. goes to bed B. eats lots of food C. goes for a walk

( ) 8. A. skiing B. swimming C. watching TV

( ) 9. A. homework B. exercise C. rest

( ) 10. A. together B. too C. also

十一、阅读理解。15%

A)根据上下文及首字母提示完成下列短文,每空一词。5% Miss Hu is our E teacher. She loves us very m . One day, my classmate, Lily had g a b cold. Miss Hu took h to see a d ____, and got some medicine f her. When Lily s at home, Miss Hu went to her home and h_____ her with her English. She’s a g __ teacher. We love her, too.

B)阅读短文,判读下列各句意思是否与短文内容相符。相符的写“T”,不相符的写“F” 5%

One day Mr. and Mrs. White went shopping by car. They stopped their car near a shop. They bought(买)a lot of things and they wanted to put the things into the car. But Mr. White couldn’t open the door of the car, so they asked a policeman to help them. The policeman was very friendly. He started to open the car for them. Just then a man came up and shouted(喊), “What are you doing with my car?” Mr. and Mrs. White had a look at the car’s number and they were frozen(惊呆了)there. It wasn’t their car.

( ) 1. Mr. and Mrs. White drove for shopping.

( ) 2. They stopped their car at the gate of a snack bar.

( ) 3. They wanted to give their things to a policeman.

( ) 4. The policeman would like to help Mr. White.

( ) 5. From the passage(短文), we know Mr. and Mrs. White made a mistake(搞错了).

C)阅读短文,并根据短文内容选择最恰当的答案。5%

The first Dragon Boat Festival was held(举行)in Hunan. Every year, people always have a dragon boat match. The dragon boat is quite long. There are pictures of dragons on each side. The front of the boat is like the head of a dragon. Each team(队)of the match has twenty members. Beside them there is a man on the boat. He beats a drum(敲鼓). It’s an exciting match, especially(特别是)when they are getting the end. The audience(观

用心 爱心 专心 5

众)beside the lake shout for their favourite teams. From this match, we have the name of the festival---Dragon Boat Festival.

This special(特殊的)festival has another(另一个)name---Duanwu Festival. It has a story. The story is about a poet called Qu Yuan.

( ) 1. What’s the name of this festival? It’s called .

A. Chinese New Year B. the Mid-Autumn Festival

C. Dragon Boat Festival D. Halloween ( ) 2. The name of the Dragon Boat Festival comes from .

A. the dragon boat match in Henan B. the dragon boat match in Hunan

C. the boat like a dragon in Sichuan D. the dragon flying in the sky ( ) 3. In the match, there is always a man on the boat to .

A. shout for them B. help them boat

C. carry a dragon for them D. beat a drum for them ( ) 4. The story of Duanwu Festival is about .

A. a poet called Qu Yuan B. a poet called Li Bai

C. a poet called Du Fu D. a poet called Bai Juyi ( ) 5. On that day, people eat .

A. pumpkins B. moon cakes

C. rice dumplings D. candies

用心 爱心 专心 6

参考答案

一、 1. D 2. A 3. B 4. C 5. D 6. A 7. C 8.

B 9. A 10. B

二、1. heavier 2. flew 3. different 4. minus 5. rain 6. careful

7. much/many 8. fog 9. farther/further 10. misses

三、1. ten minutes faster than me 2. see a Beijing opera show

3. get off at the fourth stop 4. be good friends

5. much/ a lot of/ lots of writing paper and an envelope

6. 坐在窗边 7. 开始落下 8. 在英语方面有困难(有问题)

9. 去慢跑 10. 在因特网上搜索东西

四、1.smaller 2. will go / is going to go 3. excited 4. Chinese 5. to buy

6. rainy 7. don’t have 8. is coming 9. made

10. Is

五、1. C 2. C 3. A 4. C 5. C 6. C 7. A 8.

A 9. D 10. B

11. C 12. C 13. D 14. C 15. A

六、 1. F

七、1. B

八、1. catches, insects 2. What’s, for 3. Don’t

run

7. How, did, come 8. Which 9. When, did see 6. is, watching

4. isn’t 5. Does, 2. C 3. A 4. B 5. C 2. H 9. J 3. I 4. G 5. C 6. B 7. D 8. E10. A 10. Who, is, going

用心 爱心 专心 7

九、1. about, on

younger

十、1. B 2. B 2. saw, funny 3. take, part 4. are, going 5. Is, 3. C 4. A 5. B 6. C 7. C 8.

C 9. B 10. A

十一、

A)English, much, got, bad, her, doctor, for, stay, helped, good

B)1. T 2. F 3. F 4. T 5. T

C)1. C 2. B 3. D 4. A 5. C

用心 爱心 专心 8

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com