haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

六年级第一学期_6A_牛津英语期末复习习题专项同步综合训练试卷

发布时间:2014-01-05 16:44:16  

六年级第一学期 6A 牛津英语期末复习习题专项同步综合训练试卷

班别:________ 学号:______ 姓名:___ ___成绩:________

Exercise1 Part1 (练习1 第1部分) 单词积累与运用

1. 写出下列各词的复数

I_________him_________this___________her______watch_______child_______

photo ________ diary______ day________ foot________ book_______ dress ________

tooth_______ sheep______ box_______ strawberry_____ thief_______ yo-yo______

peach______ sandwich______ man______ woman_______ paper_______ juice_______

water ________milk __________rice ____________tea_____________

2. 写出下列动词的第三人称单数

drink_________go_________stay________make____look________have_______

pass _______carry ____come ________watch _______plant ________fly ________

study ________brush _________do ___________teach____________

3. 写出下列动词的现在分词 put________ give_______ fly________ get _____ dance________ sit_______ run_____ plant ______ take________ swim _________ ask ________ stop _______take ______ write __________ have _______ smoke ______

4. 写出下列动词的过去式

is\am_________fly______plant_______are_______drink______play______go_____make________does________dance_______worry________ask_____taste_________eat __________draw ________put _________do ________

5. 写出下列词的完全形式 can’t_________ I’d________ aren’t________ they’re let’s_________ wasn’t ______that’s________don’t _____when’s_______didn’t________you’ _______ doesn’t _ __ he’s________ she’s________ I’m___ __ isn’t________

I’ve________ shouldn’t_______ I’ll _________who’s _____

Exercise1 Part2 (练习1 第2部分)用适当形式填空

6.用“be动词”或“助动词”的适当形式填空: 1. It a quarter to ten . We having an English lesson. 2. They my parents . They doctors. 3. It Sunday morning. It sunny.

- 1 -

4. it often rain in spring? No , it 5. you from the USA? Yes, I . 6.What Miss Li doing now? 7. you often play football together? No, we . 8.What Su Yang and her sister do at the weekends? 9. there any apples in the bag ? Yes, there . 10. he like singing ? Yes , he . 11.There a pencil-box and some books in the desk. 12. quiet , please. 13. climb the tree .

14. I’ll a goalkeeper. 15. you at home last night ? No , I . 16. Mike go shopping this ? No ,he . 17. there a lot of snow in winter? No , there . 18. you feel tired? Yes, we . 19. the ball here just now ? No , it . 20. we going to see a play this weekend? Yes , we . 21.Which season your mother like best ? 22.How many bananas you have ? 23.How many cars there in the park ? 24.How far it from here ? 25.What animals you going to see tomorrow?

Exercise2 (练习2)

一. 用适当的介词填空:

1. Please look the blackboard. Don’t listen the teacher.

2. I can see a kite the wall.

3. Is Han Meimei duty today?

4. The woman the coat is Mrs Brown.

- 2 - 单词填空题

5. This is a picture our school.

6. Wuxi is Jiangsu.

7. I am Row Six. She is Class One. They are Grade Two.

8. What’s this English?

9. Can you sing this song Japanese?

10. The boy the green bike is Tom.

11. You can’t see the broom. It’s the door.

12. You must look your watch.

13. We are home. Jim is school.

14. The apples are the tree. Now Tom is the tree.

15. Look! The old man is the tree.

16. The girl her mother and father is American.

17. Please give the books Jim.

18. It’s seven twenty.

19. We go to school seven.

20. Show these pictures your teacher.

21. It’s time go school. It’s not time home.

22. I watch TV eight the morning.

23. Put it , please. Don’t take it .

24. Is this a doctor a teacher? Are Lily Lucy his daughters?

二. 用适当的代词填空:

1. Are those trousers? No, aren’t . are blue.(they)

2. Tom, where’s bike? Is this black bike ?

No, it isn’t . (my,mine,your,yours)

3. What’s the woman’s name? name is Gao Hui.

is an English teacher.(she,her,his,she’s)

4. are twins, names are Lucy and Lily.

look like parents.(they)

5. am an English teacher. name is Ma Ying.( I )

6. is good friend. all like .(he,him,we,you,our)

7. Can help ? Yes, can.(her,she,I,you)

8. Give an apple, please. Which one is ?

The small one is .(he)

Where is photo? Is that yours? No, that’s not . is black.( I ) - 3 -

9. Li Ming and I are boys. are good friends.

parents are all teachers.

10. Ann and you are girls. are English.

Chinese teacher is Mrs. Wang.

11. This is classroom. is small.

But is big.(ours,their,theirs)

12. These are grapes. Please put on the table.(it,they,them)

13. is young. Let help .(she,her,hers,we,us)

14. have some pen-friends.

like to write to .(I,me,they,them,their)

Exercise3 Part1

Fill in the blank with "have,has"or "there is , there are"

1.I________a good father and a good mother.

2.____________a telescope on the desk.

3.He_________a tape-recorder.

4._____________a basketball in the playground.

5.She__________some dresses.

6.They___________a nice garden. 7.What do you___________? (练习3 第1部分) - 4 -

8.______________a reading-room in the building?

9.What does Mike___________?

10.______________any books in the bookcase?

11.My father_________a story-book.

12._______________a story-book on the table.

13._______________any flowers in the vase?

14.How many students____________in the classroom?

15.My parents___________some nice pictures.

16._____________some maps on the wall.

17.______________a map of the world on the wall.

18.David__________a telescope.

19.David's friends___________some tents.

20.______________many children on the hill.

Exercise3 Part2 (练习3 第2部分)填空与练习

用所给词的适当形式填空

1.That is not _________ kite. That kite is very small, but ________ is very big. ( I )

2.The dress is _________. Give it to _________. ( she )

3.Is this _________ watch? (you) No, it's not _________ . ( I )

4._________ is my brother. _________ name is Jack. Look! Those stamps are _________. ( he )

5._________ dresses are red. (we) What colour are _________? ( you )

6.Here are many dolls, which one is _________ ? ( she )

7.I can find my toy, but where's _________? ( you )

- 5 -

8.Show _________ your kite, OK? (they)

9.I have a beautiful cat. _________name is Mimi. These cakes are _________. ( it )

10.Are these _________ tickets? No, _________ are not _________. _________ aren't here. ( they )

11.Shall _________ have a look at that classroom? That is _________ classroom. ( we )

12._________ is my aunt. Do you know _________ job? _________ a nurse. ( she )

13.That is not _________ camera. _________is at home. ( he )

14.Where are _________? I can't find _________. Let's call _________ parents. ( they )

15.Don't touch _________. _________ not a cat, _________ a tiger!

16._________ sister is ill. Please go and get _________. ( she )

17._________ don't know her name. Would you please tell _________. ( we )

18.So many dogs. Let's count _________. ( they )

19.I have a lovely brother. _________ is only 3. I like _________ very much. ( he )

20.May I sit beside _________? ( you )

21.Look at that desk. Those book are on _________. ( it )

22.The girl behind _________ is our friend. (she )

将来时理论及练习

六、同义句:be going to = will

I am going to go swimming tomorrow(明天). = I will go swimming tomorrow.

1. 我打算明天和朋友去野炊。

I_____ _______ _________ have a picnic with my friends.

I ________ have a picnic with my friends.

2. 下个星期一你打算去干嘛? 我想去打篮球。

What ________ ________ _________ _________ _________ next Monday? I _______ ______ _____ play basketball.

What _________ you do next Monday? I ________ play basketball.

3. 你妈妈这个周末去购物吗?是,她要去买一些水果。

_____ your mother _______ ________ go shopping this ___________?

Yes, she _________. She ______ ________ __________ buy some fruit.

4. 你们打算什么时候见面。

What time _______ you _________ __________ meet?

用所给词的适当形式填空。

11. Today is a sunny day. We ___________________ (have) a picnic this afternoon.

12. My brother _______________ (go) to Shanghai next week.

13. Tom often ______________(go) to school on foot. But today is rain. He ______________ (go) to school by bike.

14. What do you usually do at weekends? I usually __________ (watch) TV and ____________(catch) insects?

15. It’s Friday today. What _____she _________ (do) this weekend? She ______________ (watch) TV and _____________ (catch) insects. - 6 -

16. What ___________ (d0) you do last Sunday? I ____________ (pick) apples on a farm. What ______________ (do) next Sunday? I ______________ (milk) cows.

17. Mary ____________ (visit) her grandparents tomorrow.

18. Liu Tao ____________ (fly) kites in the playground yesterday.

19. David ______________ (give) a puppet show next Monday.

20. I ________________ (plan) for my study now.

Exercise4 (练习4)六年级英语专项练习

用所给词的适当形式填空: 1. The football under the table is______ (he).

2. Helen______ (visit) her grandparent on Sunday.

3. Did you______ (watch) a film last week .

4. I'd like______ (have) a party.

5. They are______ (water) flowers at home .

6. We ______ (milk) cows ahd picked apples on a farm .

7. Helen's family______ (be) at home last Sunday .

8. Please open______ (they) for _______ (I ).

9. The new mirror is______ (she).

- 7 -

10. Jim likes ______ (watch) TV very much .

11. They______ (go) to a farm on Christmas Day .

12. ______ (do) Ben and Mike______ (go) to school together ?

13. SuYang is______ (look) for______ (she) camera now .

14. New Year's Day is______ (come).

15. We______ (help) her with ______ (do) housework just now .

16. She______ (like) ______ (listen) to music.

17. People______ (go) to the park every morning .

18. Listen! The girl ______ (sing) over there .

19. Mike ______ (have)a blue ballnoon. And I (have) a green one .

20. There______ (be) some bread on the plate .Can I______ (have) some ?

21. Let’s ______ (clean) the windows.

22. When’s ______ (he) birthday ?

23. Now the children are______ (sing) the song .

24. Ben often ______ (have) breakfast at seven in the morning .

25. I ______ (be) at school a moment ago ,I (be) at home now .

26. The girl ______ (visit) Doctor Wang last month .

27. Sunday is the ______ (she) ______ (do) housework?

29. Listen The little girl is______(cry).

30. The man in a white shirt is the park______ (keep).

31. There was an______(excite) volleyball match in their school last week.

32. They are going to have a Sports Day on the _____ (twenty-one) of December.

33. Would you like______ (any) bread ?

34. My birthday’s on the ______ (three) of November.

35. Today is ______ (Teachers) Day.

36. Mike ______ (not) like listening to music.

37. WangBing ______ (give) Ben a new model plane as a birthday present yesterday.

38. Do you like ______ (collect) stamps ?

39. Where are you ______ (CD) ?

They______ (be) in the desk yesterday evening.

40. There ______ (be) a pair of ______ (glass) on the sofa now .

41. All the workers are very ______ (excite).

42. The race is very______ (excite) .

43. She______ (draw) pictures every week .

44. Your shoes ______ (be) there just now .

- 8 -

45. Go and ask______ (he) the way .

46. We are______ (have) a birthday party .

47. There______ (be) a big cake and some candles .

48. It is the (five) of October .

49. My birthday’s coming . Let’s (has) a party .

50. We are now______ (live) in China .

51. How many______ (apple) are there ?

52. ______ (Ben) birthday is on the second day of January.

53. Helen ______ (have) a birthday party at home .

54. Ben and Jim usually ______ (go) home together.

55. Would you like ______ (come) my birthday party .

56. They are______ (talk) about Ben’s birthday .

57. It ______ (be) the Children’s Day last week .

58. Today is ______ (two) day of school .

59. Tom ______ (go) to school every day.

60. What______ you ______ (do) yesterday?

61. I ______ (sweep) the floor now .

62. You can take bus ______5. (number)

63. Mr Ma ______ (watch) a film with my friends on Wednesdays.

64. Don’t worry ,I’ll look after______ ( she) baby.

65. GaoShan can ______ (speak) loudly.

66. I want to ______ (visit ) the farm .

67. He ______ (have) a brother and a sister .

68. Peter likes ______ (make) model ships.

69. We have different ______ (hobby).

70. Nancy dances______ (beautiful) .

71. Today is the ______ (15) of December .

72. The students are getting very ______ (exciting).

73. What holiday ______ (come) after New Year’s Day ?

74. ______ he usually ______ (go) shopping at Spring Festival?

75. They ______ (go) to______ (visit) relatives and friends last National Day.

76. ______ (not put ) on that sweater ,because(因为) it’s hot today .

77. I like ______ (watch) the moon .But I don’t______ (eat) moon cakes .

78. Can you ______ (play) with lanterns ? No, I ______ .

79. Look, Sang Lan is______ (stand) up .

- 9 -

80. Whose ruler is brown ,yours or ______ (me)?

81. What______ (do) you do last Sunday?

82. We ______ (have) a chat in the evenings.

83. Look at ______ (we) new classroom ,please.

84. Did you ______ (watch ) a film on Saturday ?

85. Whose sweater is this ? It’s ______ (she).

86. Su Yang ______ (like) listening to music .

87. Tom ______ (be) in the classroom just now .

88. My birthday is on the______ (one) of November.

89. ______ (blow) out the candles ,please.

90. They are ______ (watch) a running race.

91. Yang Ling’s uncle______ (live) in a town near Nanjing .

92. Yesterday afternoon, they ______ (have) a chat in the garden .

93. We did some ______ (china) dances.

94. Last week ,there ______ (be) an Art Festival at Yang Ling’s School.

95. Look! Mary is______ (run) to her mother .

96. What did you do ? We ______ (make) a lot of ______ (colour) kites and flew ______ (they).

97. They often go for a ______ (walk) in the park .

98. ______ (I) shirt’s black, but ______ (you ) are white .

99. ______ (she )cat’s thin , but ______ (he) is fat.

100. ______ (we) pens are long , but ______ (they) are short . 101 Last Friday, I (take part in) a sports meeting. 102 ---What (do) he like?----He (like) playing table tennis. 103 . My sister (go) to the supermarket every Sunday. 104 We (do not) watch TV last night. 105 My mother (look) (young) than my aunt. 106 ----Is Gao Shan in the bedroom?----No, he (is) there a moment ago.

Now he’s (water) the flowers in the garden.

107. I’m the only (children) in my family. 108Yesterday I (meet) my friend Jack in the street. We (be) very glad to see each other. 109He asked me how (get) to the shopping center. 110You can take bus No.6 and get off at the (two) stop. 111 (that) are apples. 112To get there (fast), you can take bus No.7. 113 Would you like (go) shopping with (I)?

- 10 -

114 There are (twelve) months in a year. December is the (twelve) month of a year. 115 How many (season) are there in a year?116 Is there (some) tea in the bottle? 116 Liu Tao is reading a story (in /on) the newspaper. 117. David wants (draw) a picture. 118 Listen! The girl (read) in her bedroom. 119. He usually (come) to school at 7:30 in the morning. 120. What day (be) it yesterday? 121. (be) there any water in the glass? 122Are you good at (fish)? 123 We saw (he) playing football on the playground. 124. Who would like (read) the new words for us? 125. Look! The children (swim) in the lake. 126. The girls (watch) a football match next Sunday.

127. Don’t talk! We (have) a Maths lesson.

根据句子意思和所给首字母写出单词: 1. My m is 34. She is a t . 2. The c on the desk are yours, Tom. P them on, please. 3. T are five p in my family. 4. W is your f job? 5. W camera is that? Is it y ? 6. H m are these trousers? They’re 400 yuan. 7. Do you k the w to the park? 8. W c are these cars? G . 9. The boy in b is so f . 10. W man is your father? The tall one. 11. H a this red car? It’s very nice. 12. Where are the t ? They’re in the t office. 13. I like to d p there. 14. My b and I are students. 15. Welcome to o s . 16. I can p a c game.

- 11 -

17. S we clean the classroom ? 18. Jim is f E . 19. You all l to the teacher in c . 20. The toilet is n to the cinema. 21. There are m flowers in the park. 22. I can play f . 23. Can you c the numbers? 24. We have four c in the morning. 25. My a is 12 Taihu Garden.

26. Jim has a new watch. It’s f his parents.

27. Don’t w . I can help you. 28. Can you speak J ? 29. A Lucy’s friends are in her home. 30. Tom has many C friends.

31. I can’t f my book. 32. What do you w ? 33. Read these n , please. Yes, one, two? 34. My pen friends like to w to me. 35. Is e here? 36. T your clothes off. It’s t to go to bed. 37. W are you f ? China. 38. Tom is ill. Who can l a him? 39. Stand b your parents, please.

40. It’s a seven in the e .Exercise5 Part1 (练习5 第1部分) 过去式英语阅读材料(注:有些阅读未处理,请谅解)

(A) Last Sunday ( by Luo Chen)

At about six in the morning I got up, then I brushed my teeth, washed my face. I often do some exercise before breakfast, but I didn’t do that day. I was too hungry, I hurried to look for my breakfast. To my surprised, I didn’t find anything to eat. I had to make some egg pies by myself. At about 8 o’clock. I reached at Mike’s home. Nearly everyone has been there. Then we began to play. We played chess, played cards. Some of us played the computer games. But we all feel bored. At last, Mike got an idea. Then we went climbing. At top of the hill, we flew a kite. Unfortunately, the kite flew away. It was Mike’s birthday present from his grandfather. He was so sad. At about 16, we went back.

( )1.I got at about 6 in the morning last Saturday.

( )2. I did some exercise last Sunday .

( )3. I made some eggs by myself.

- 12 -

( )4. we played cards last Sunday.

( )5. mike was so sad.

(B) Jack’s dog Tony

One day Jack and David went fishing. Jack took his dog Tony with him. On the river bank, when the dog saw a bird, he ran after it and tried to catch it. “ All the fish are frightened and swim away, ” said David. “ Be quiet, Tony, ” Jack shouted at the dog. But Tony did not listen to him. “ Shall we go home now, David?” said Jack. “ Next time I shall not bring him here again.”

“Wait,” said David. “ A fish is biting my line.” “Look out!” shouted Jack. But it was too late. The boy sell into the water. “ Help! Help!” David shouted. But Jack couldn’t swim, either. Just then Tony came out! He jumped into the water and pulled the boy onto the bank and saved his life.

( ) what did jack and David do that day?

A. they went swimming. B. they went fishing. C they took a walk.

(C) Two Holes

Mr Black had two cats. One was very big and the other was quite small. He liked them very much. One day, Mr Green, a friend of his, came to see him. To his great surprise, he saw two holes in the door, a large hole and a small hole. He said, “ My dear friend, why are there two holes in your door?” “ Let the cats in and out, ” Mr Black answered.

“ But why are there two holes? Isn’t one hole enough?” asked his friend.

“ How can the big cat go through the small hole? He said.

O An old man

Tom was very old, and he lived by himself a long way from town. So he knew less about the world. One day he went into town to buy something in some shops. Then he went into a resaurant and sat down at a table. When he looked around, he saw many old people put eyeglasses on before reading their newspaper, so after lunch he walked to a shop to buy some glasses.

The man in the shop made him try on a lot of glasses, but Tom always said, “ No, I can’t read with these.”

The man became more and more surprised. He said, “ Excuse me, but can you read?”

“ No, of course I can’t!” Tom said. “ I think the good glasses can help me.”

O A penguin (企鹅)

One day a policeman was walking in the park. He saw a man there. The man was holding a penguin. The man said to the policeman, “ I found this penguin this morning. What shall I do with it?”

“ Take it to the zoo,” said the policeman.

The next day the policeman saw the man again. He was still holding the peniguin. The policeman said, “ Why didn’t you take the penguin to the zoo?” “ I did,” said the man. “ I took him to the zoo yesterday. Today I’m taking him to the cineman.

O Accident

O Cleaning the snow

After a heavy snowstorm, Mr Smith’s garden was full of deep snow. He wanted to take his car out. So he paid a man to clean the snow. He said to a man to clean the snow. He said to the man, “ Clean the path, but don’t throw any snow in my garden or the street.” Then he went out.

- 13 -

When he came back, the path was clean. He was very happy. Then he opened the garage. What did he see? His car was under the snow.

O It wasn’t their car.

One day Mr and Mrs White went shopping by car. They stopped their car near a store. They bought a lot of things and they wanted to put the things in the car. But Mr White couldn’t open the door of the car, so they asked a policeman to help them. The policeman was very friendly to help them. Just then a man came up and shouted: “ What are you doing with my car?”

Mr and Mrs White took a look at the car’s number and they were frozen there. It wasn’t their car.

O The City Mouse and the Country Mouse

Once there were two mice. They were good friends. One lived in the country, and the other lived in the city.

One day, the country mouse invited the city mouse to his home in the country. The city mouse went. But he said, “ I don’t like your house. It’s very small and dirty. I don’t like your food. It’s too terrible. You must come to my home in the city. It’s much better than yours.”

So the country mouse went. He saw the city mouse’s house was very nice. When they were eating the delicious food, the city mouse shouted suddenly, “ Hurry up. The cat is coming. Run! Run!”

The country mouse was hardly caught by the cat. He said to the city mouse, “ Your home is very nice but not safe, so I don’t like it. I still like living in the country.”

O 2 The boy and His Empty Basin

Long, long ago there lived a king. He was very old and he had no won children. So he wanted to select a new king in the country.

One day, the king asked his ministers to give all the children in the country some flower seeds and told them, “ Who can plant the most beautiful flowers will be the king.

A child named David planted the seeds and looked after them carefully. But day after day, no flowers came out from the basin. He was very disappointed. It was time to show the most beautiful flowers. The children from all over the country came with their beautiful flowers.

The king walked in front of the children. When he saw the beautiful flowers, he was very un happy.

Suddenly, he saw a child carrying an empty basin. He was very glad and asked the boy, “ Why do you carry an empty basin?” The boy cried and told him the truth.

The king laughed, “You are an honest boy. You will be the future king.” In fact, the seeds had been boiled.

O A Terrible Noise

It was John’s birthday today. He was five years old. He got many birthday presents from his family and one of the presents was a nice big drum. “Who gave him that drum?” His father asked.

“His grandfather.” Answered John’s mother.

John liked his drum very much. He made a terrible noise with it, but his mother didn’t say anything about it. His father was not at home. He was working in a school. So he didn’t hear the noise.

But one of the neighbours did not like the noise. So one morning she took a knife and went into John’s room. John was making a noise with the drum. She said to him. “ Hello, John. Do you know there is something very nice in your drum? Here is a knife. Open the drum and let’s find it.” O Last Sunday ( by Luo Chen)

At about six in the morning I got up, then I brushed my teeth, washed my face. I often do some exercise before breakfast, but I didn’t do that day. I - 14 -

was too hungry, I hurried to look for my breakfast. To my surprised, I didn’t find anything to eat. I had to make some egg pies by myself. At about 8 o’clock. I reached at Mike’s home. Nearly everyone has been there. Then we began to play. We played chess, played cards. Some of us played the computer games. But we all feel bored. At last, Mike got an idea. Then we went climbing. At top of the hill, we flew a kite. Unfortunately, the kite flew away. It was Mike’s birthday present from his grandfather. He was so sad. At about 16, we went back.

O Jack’s dog Tony

One day Jack and David went fishing. Jack took his dog Tony with hime. On the river back, when the dog saw a bird, he would run after it and try to catch it. “ All the fish are frightened and swim away, ” said David. “ Be quiet, Tony, ” Jack shouted at the dog. But Tony did not listen to hime. “ Shall we go home now, David?” said Jack. “ Next time I shall not bring him here again.”

“Wait,” said David. “ A fish is biting my line.” “Look out!” shouted Jack. But it was too late. The boy sell into the water. “ Help! Help!” David shouted. But Jack couldn’t swim, either. Just then Tony came out! He jumped into the water and pulled the boy onto the bank and saved his life.

1. jack and went fishing.

2. on the river bank the dog saw a fish.

3. the girl sell into the river.

4. jack pulled the boy onto the bank.

5. tony saved david.

O Two Holes

Mr Black had two cats. One was very big and the other was quite small. He liked them very much. One day, Mr Green, a friend of his, came to see him. To his great surprise, he saw two holes in the door, a large hole and a small hole. He said, “ My dear friend, why are there two holes in your door?” “ Let the cats in and out, ” Mr Black answered.

“ But why are there two holes? Isn’t one hole enough?” asked his friend.

“ How can the big cat go through the small hole? He said.

1. mr black had one cat.

2. mr black liked the cats very much.

3. one day, mr green came to visit mr black.

4 there is one hole on the door.

5. mr black is clever.(聪明)。

O An old man

Tom was very old, and he lived by himself a long way from town. So he knew less about the world. One day he went into town to buy something in some shops. Then he went into a restaurant

and sat down at a table. When he looked around, he saw many old people put eyeglasses on before reading their newspaper, so after lunch he walked to a shop to buy some glasses.

The man in the shop made him try on a lot of glasses, but Tom always said, “ No, I can’t read with these.”

The man became more and more surprised. He said, “ Excuse me, but can you read?”

“ No, of course I can’t!” Tom said. “ I think the good glasses can help me.”

1,where did tom live?

- 15 -

a. a town b. a city ca place of a long way from the town

2did tom know much about the world?

A, yes , he did b no, he didn't c, sorry I don't know .

3. where did tom see many old people?

A a shop b a restaurant c a supermarket

4. what did he do after lunch?

A went to a shop b went to a restaurant c went to a supermarket

5 which is ture?

A tom cant read b tom like glasses very much c tom is a young man.

O A penguin (企鹅)

One day a policeman was walking in the park. He saw a man there. The man was holding a penguin. The man said to the policeman, “ I found this penguin this morning. What shall I do with it?”

“ Take it to the zoo,” said the policeman.

The next day the policeman saw the man again. He was still holding the peniguin. The policeman said, “ Why didn’t you take the penguin to the zoo?” “ I did,” said the man. “ I took him to the zoo yesterday. Today I’m taking him to the cineman.

1. what was the policeman doing

A walking in the park. B buying something in a shop. C holding a penguin..

2. what was the man doing/

A walking in the park. B buying something in a shop. C holding a penguin..

3. what did the man do with the penguin yesterday?

A took it to the police station. B took it to the zoo. C took it to the cinema.

4.What was the man doing with the penguin today?

A taking it to the zoo. B taking it to the cinema. C taking it to the park.

O It wasn’t their car.

One day Mr and Mrs White went shopping by car. They stopped their car near a store. They bought a lot of things and they wanted to put the things in the car. But Mr White couldn’t open the door of the car, so they asked a policeman to help them. The policeman was very friendly to help them. Just then a man came up and shouted: “ What are you doing with my car?”

Mr and Mrs White took a look at the car’s number and they were frozen there. It wasn’t their car.

1. what did Mr and Mrs White doing

A they went shopping. B they took a walk. C they went swimming.

2. where did they stop the car?

A near the shop. B near a door. C near a store

3. who was friendly to help them?

A a man. B a boy. C a policeman

- 16 -

4. whose car is it ?

A Mr and Mrs White’s. B the policeman’s. C the man’s

六年级英语综合练习题(4)

听 力 部 分

一、听录音,从A、B、C三个答案中选择与录音相同的内容,并把答案前面的字母编号填在前面的括号里。(本题共5分,每小题1分)

( ) 1. A.many B. any C.really

( ) 2. A.good B. cook C. look

( ) 3. A. favorite B. slowly C. quickly

( ) 4. A. fifteen B. thirteen C. fourteen

( ) 5. A.caught B. got C. cotton

二、听录音,判断录音内容是否与句子相同, 相同的在括号里打“√ ”,错误的,打“×”。(本题共10分,每小题1分)

( ) 1. Let’s go shopping together.

( ) 2. Which is bigger, the cat or the tiger?

( ) 3. My mother never goes swimming in the afternoon.

( ) 4. Jenny is an English teacher.

( ) 5. There are some color balloons in the sky.

( ) 6. Gogo’s hobby is dancing.

( ) 7. Now she is reading .

( ) 8. He sometimes hurts.

( ) 9. Lily likes ice-skating very much.

( ) 10. He cleaned the desk yesterday.

三、情景反应。按照录音里所给的情景,选出与情景相符的答案,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共10分,每题1分)

( ) 1. A. An orange. B. Orange. C. A orange.

( ) 2. A. It’s a teacher. B. It’s my father. C.It’s my teacher’s.

( ) 3. A.He’s thin. B. He likes football. C. Singing.

( ) 4. A. Sorry. B. You’re right. C. Yes, I may.

( ) 5. A. Yes, is it. B. No, he isn’t C. Yes, it is.

( ) 6. A. At home. B. Do my homework C. Go home.

( ) 7. A. Yes, I am. B. Yes, I do. C. No, I can’t.

( ) 8. A. No, it wasn’t. B. Yes, it’s mine. C. Yes, they are.

( ) 9. A. August. B. January. C. November.

( ) 10. A. Yes, they are. B. No, they weren’t. C. No, it isn’t.

四、听录音,根据录音内容,在横线上填上所缺的单词。(本题共5分,每小题1分)

___________ is ready. But Peter isn’t at the table. He is _________ a book on the ____________. Mr Smith and Mrs Smith are ___________ for him. Mr Smith is very ____________.

- 17 -

五、听录音,根据录音内容,选择正确答案回答问题。把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共10分,每小题2分) ( ) 1. Mike is .

A. Japanese B. Chinese C. American ( ) 2. Mike Tim.

A. looks the same as

B. look like

C. looks after

( ) 3. Mike and Tim are in ___________.

A.the same class

B. the same school

C.different(不同的) school ( ) 4. ---Who likes football, Tim or Mike? --- .

A.Tim B. Mike C. A and B ( ) 5. ---Which is right? --- .

A. Mike is 13.

B. Tim often looks after his little sister.

C. Mike and Tim are good friends.

笔 试 部 分

六、下面每组单词的画线部分中, 其中一个与另外两个的发音不同,找出来并把字母编号填在括号里。(5分) ( ) 1. A. night B. nine C. did ( ) 2. A. sugar B. rubber C. July ( ) 3. A. cloudy B. out C. cousin ( ) 4. A. here B. there C.where ( ) 5. A. farmer B. bar C. warm

七、单词运用。根据中文提示写出恰当形式的英语单词。每条横线上只填一个单词。(本题共10分,每小题1分)

1. Let’s go to the _________ _________ (太空博物馆) .

2. It’s the ___________(大) planet in the solar system.

3. I saw two _____________(动物) in the park.

4. Her brother likes to____________(吃) bread.

5. All of the ______________(小刀) are his.

6. You are going too ____________ (慢) .

7. How many _____________(树叶) are there on the tree?

8. My home is ___________ _________(远离) the school.

9. He _____________(游泳) for two hours every day.

10. My grandfather doesn’t _________(居住) with _________ (我们) .

- 18 -

八、选择最佳答案填空,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共10分,每小题共1分)

( )1. ---How ________ your father usually go to bed?

---He usually______ to bed at 11:00.

A. did?go B. does? goes C. do? go

( )2. I have enough money. So I can ________.

A. go to bed B.sing C. buy the piano

( )3. My hair is long . But _________ is longer.

A. you B. your C. yours

( )4. She is ill.__________________

A. She should take a rest .

B. She should go to school .

C. She should eat a lot of food.

( )5. She stayed up late last night. __________

A.She is very tired now.

B. She is happy now. C. She is angry now. ( )6. --Where were you yesterday? --- .

A. I’m at home B. I was at home C. I played cards ( )7. June comes July.

A. before B. after C. above

( )8. The girl had a bad day .___________

A. She can’t look for her keys.

B. She can’t find her keys.

C. She read English this morning.

( )9. ---When is Children’s Day? --- .

th A. It’s on September 10

thB. It’s on March 8

st C. It’s on June 1

( )10. ---What’s your favorite sport?

---______________.

A. Football B. Run C. Eating

九、补全对话。根据上下文提示,在横线上填上一个合适的句子使对话完整、正确。(本题共10分,每小题2分) Jenny: What are you doing?

Jim: ________________________ (1) .

Jenny: Do you like volleyball?

Jim: Yes . I like it very much.

- 19 -

Jenny: ___________________________ (2) ?

Jim: I play volleyball once a week._________________ (3) ?

Jenny: I like volleyball, too. _________________________ (4) ?

Jim: That’s a good idea. I have something to do now. See you.

Jenny: ________________ (5).

十、阅读理解。(本题共15分,每小题1.5分)

阅读短文《1》,根据短文内容,判断句子是否与短文相符,相符的打“√”,不相符的打“×”。

There is an old woman in English. She doesn’t like children at all.But she loves cats. She has black cats and white cats. She has mother cats and baby cats. So the children like to come to her house. They come to play with the cats.More and more cats come to the old woman’s house. Soon there are too many cats and the old woman can’t feed (饲养) them at all. Then she has an idea. “The children love my cats,” she thinks. So she gives each child a cat.Then she is happy, the children are happy, and the cats are happy, too, because They each(每一只) have a home.

( ) 1. The old women likes cats and children very much.

( ) 2. The children come to the woman’s house because they want to help her do some housework.

( ) 3. The old woman can’t feed the cats because she doesn’t like them

any more .

( ) 4. The old woman gives each child a cat .

( ) 5. Every cat has a home at last.

阅读短文《2》,根据短文内容,选择最恰当的答案。把答案前面的字母编号填在左边的括号里。

Father and Sam are sitting at the table.They are having their dinner. “I don’t like this soup. I don’t want any.” Says Sam, and puts down the spoon. “All right.” says father.

After dinner, Sam works in the field (田地)with his father. They work very hard. In the evening, father gives him a bowl of soup.

“ Oh, the soup is very nice,” Sam says. “ It’s the same soup.” says his father.

( )1. ---Who doesn’t like the soup at first? ---____________.

A. Sam B. Sam’s father C. Sam’s mother ( )2. After lunch Sam and his father work_________.

A. in the factory B.on the farm C. in the field

( ) 3. In the evening, Sam’s father gives him_________.

A. a bowl of soup B.a plate of meat C. a glass of milk

( ) 4. ---Does Sam like the soup in the evening? ---____________.

A. No, he doesn’t.

B.Yes, he does.

C. He like it very much.

( )5. Sam feels_________, so he likes the soup in the evening.

A. angry. B. hungry. C. sad.

十一、寒假过去了,假设你去了海南岛旅游,请根据下表写一篇不少于10句的作文。(10分)

- 20 -

___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________

Exercise7 Part1 (练习7 第1部分)六年级英语阅读练习 (1)The Cat’s Family

My family is not very large. There are only three cats.I’m a white cat. People call me Snow-white. My husband is a black cat. People call him Captain Black Cat.(黑猫警长) We have a beautiful daugeter.her name is Lily.She is black and white.She’s only two years old.We live a happy life.

From now on, we will work harder to catch the mice.We must let people live in a happy life in this house.

选择填空:

1.There are people in the cat’s family.

A: two B: three C: four 2. Mother Cat is .

A: white B: black C: black and white 3. Mother Cat and Father Cat have a .

A: son B: sister C: daughter 4. All the will work hard to .

A: catch the mice B: catch people C: eat good food 5. Lily is years old. A: three B: one C: two 6. The black cat is Lily’s .

A. mother B: father C: uncle

- 21 -

(2) What Am I?

Hello, boys and girls! My name is Mike. I’m tall and fat. I have a long nose and two big ears. My mouth is nit too big. My teeth are very long. My body looks like a wall. I have four strong legs and a short tail, too.

Do you know me? What am I?

快速判断:

1.Mike is an animal. ( )

2.Mike is strong. ( )

3.He has two small ears. ( )

4. He has no tail. ( )

5.Mike’s body looks like a wall. ( )

填空:

1. – What am I? --You are an . 2.I have a nose and two ears. 3.I have teeth.

(3) Mr.Pig and Mr.Cow

Mr. Cow: Hello, Mr. Pig. Why are you sad?

Mr. Pig: Everybody likes you, but nobody likes me.They always say,“How nice the cow is!”

Mr. Cow: Yes. Maybe I give milk and cream.

Mr. Pig: I give more. Bacon(咸肉),pork(猪肉),ham(火腿)

and ??But they don’t like me,why?

Mr. Cow: Maybe you’re too fat. You should do morning exercises everyday.

Mr. Pig: Oh,no??

选择填空: 1. Mr. Pig is .

A. happy B. angry C: sad 2. The cow give us and cream.

A: milk B: grass C: pork

- 22 -

3. The pigs give us bacon, pork and .

A: cream B: milk C: ham

4. Mr. Pig can’t do everyday.

A: his homework B: morning exercises C: the washing 5. Mr. Pig is too .

A: big B: thin C: fat

六年级英语阅读练习 (二)

(1) A Riddle

Hello! I’m a word . I have three letters. My first letter is in “soon” but not in “room” , my second is in “rose” and also in “rise” , my third is not in “pencil” but in “paper”, my whole is a place where there is a lot of water. I am the twin sister of the word “see”. Who am I? 快速判断: 1.The word is a kind of animal. ( ) 2.The first letter is “m”. ( ) 3.The second letter is “e”. ( ) 4.The third letter is “ r”. ( ) 选择填空: 1. The word is a place where there is a lot of .

A: water B: tea C: milk

2. How many letters are in this word?

A: One. B: Two. C: Three.

3.What’s this word? It’s “ ”.

A: rose B:sea C: see D: glass

4.Is the second letter in “rose”or in “snow”? .

A: Yes,it is. B: No,it isn’t. C: It’s in “rose”. D: It’s in “snow”.

- 23 -

(2) An Old Woman and a Boy

An old woman wants to go to New York to see her son. She gets up

early and gets to the station at nine o”clock in the morning .When does the

train come and leave? She is very worried. She stops a boy and asks him.

The boy looks at the woman and says,”tu: tu: tu: ”. The old woman

sits in a chair and thinks and thinks. Then she says,”Oh, I see.”

快速判断:

1. The woman is young. ( )

2. The boy does not tell her the time. ( )

3. The woman gets up early. ( )

4. The train comes in thr afternoon. ( )

5. The woman knows the time at last. ( )

选择填空: 1. The woman gets to the station at in the morning. 2. The train comes at in the afternoon. 3. The train leaves at in the afternoon.

A: 1:58 B: 9:00 C: 2:02

(3) A Foolish Dog

A dog has large piece of meat in his mouth. When he is walking on

a small bridge, he looks down and sees himself in the water. He thinks it is another dog. That dog has also a large piece of meat in his mouth. He says to himself,”I want to get his meat. Then I can have two pieces of meat.” He opens his mouth to bark the dog in the water ,and his meat falls into water. 快速判断:

1.The dog has a small piece of meat. ( )

2.He wants to get two pieces of meat. ( )

3.He finds another dog in the water. ( )

4.The dog is standing on the grass. ( )

5.He has no meat at last. ( )

选择填空: 1.There is a of meat in the dog’s mouth.

- 24 -

A: piece B: bottle C: glass D: cup 2.The dog looks down and sees in the water.

A: yourself B: myself C: himself D:herself 3.He opens his mouth to .

A: laugh B:cry C:eat D:dark

六年级英语阅读练习 (三)

(1) The Tiger’s Dinner

Tiger: Good afternoon. Mrs Goat. Let me eat you.

Goat: Don’t eat me, Mr Tiger. I’m old. That deer is younger than me.

(The goat runs away.)

Tiger: Miss Deer, Miss Deer, Let me eat you.

Deer: Oh, no. Many birds are standing over there. (The deer runs away.) Tiger: Birds, I will eat you. You are my dinner.

Birds: (The birds fly away.) You are bad. We can fly, can you? Tiger: No, I can’t . But where is my dinner?

选择填空: 1. The tiger is . A: full B: hungry C: scared

2.The tiger doesn’t eat the goat, because there is a over there. A: deer B: bird C: rabbit

3.Can the bird fly? A: No, they can B: Yes ,they can. C: No, they can’t.

4.The tiger can’t fly. He at last.

A: eat dinner B: eat the goat C: doesn’t have dinner

(2) Your Head Isn’t the Right Size

The assistant: Can I help you, sir?

A man: Yes, I would liked to buy a hat, please.

The assistant: Of course. How about this one?

- 25 -

A man: This one is too big. Would you mind bringing me a few more hats, please?

The assistant: Not at all.

A man: Let me try this one. No, I’m afraid it’s too wide. What about that one? No, I’m afraid it is wide enough. None of the hats is the right size. The assistant: The hats are all right, sir. But I’m afraid your head isn’t the right size.

选择填空: 1. The man wants to buy a .A: hat B: coat C: a pair of shoes 2. The shop has hats. A: one B: two C: many 3. brings him some hats, but none of them is fit.

A: The assistant B: The doctor C: The customer

4. The assistant says to the man “ “.

A: The hats aren’t the right size. B: Your head isn’t the size.

C: We have no hat.

(3) How many letters?

Father: How many letters are there in the English Alphabet?

Son: I don’t know.

Father: You don’t know? You are in the school for one year and you don’t know how many letters there are in the Alphabet?

Son: No. But let me ask you a question, Dad. You often go to the post office, please tell me how many letters there are in the post office?

快速判断:

1. There are twenty-six letters in the English Alphabet. ( )

2. The son doesn’t study English well. ( )

3. The son can’t answer his father’s question. ( )

4. The father works in the post office. ( )

5. There are twenty-six letters in the post office. ( )

(4) Tom, Sam, Jim and Jack

Tom, Sam, Jim and Jack live in a building of four floors. They live on different floors. They have different jobs—an engineer, a worker, a teacher and a doctor. Tom lives above Sam, but blow Jim. Jack lives on the third floor. The doctor lives above the teacher, but below the worker. The engineer lives on the ground floor. What are their jobs? Which floor does each of them live on?

回答问题:

1. 2. - 26 -

3. 4. 六年级英语阅读练习 (四)

(1) My Father’s Old Coat

Teacher: Children, name the material we often use to make things, please.

Student: Glass, gold, metal ,paper, plastic, silver, wood and wool.

Teacher: Very good, sit down, please. And what do we get from sheep?

Student: Wool.

Teacher: You’re quite right. Tom what do we make from wool?

Tom: I’m sorry. I don’t know.

Teacher: Well, what is your coat made of?

Tom: My coat is made of my father’s old coat.

回答问题:

1. 2. 3. Can Tom answer the teacher’s question? 4. Is Tom’s coat new? 5.

(2) A Barking Dog

Dad: My dear, let’s go out for a walk.

Son: Great. ( On their way, a dog is barking nearby.)

Son: Oh, help! A dog is over there.

Dad: Don’t be afraid, Tom. Don’t you know the proverb(谚语)”A barking(咆哮的) dog does not bite?”

Son: Yes. I know the proverb ,you know the proverb, but the dog know the proverb?

回答问题:

1. 2. 3. 4. What’s the proverb in Chinese? - 27 -

(3) To Catch the Moon

Little Sam: Look ,Dad. There is a moon in the river. How bright it is!

Dad: Yes. It’s beautiful .

Little Sam: Give me a pail, and I will catch the moon.

Dad: Oh, no. The moon is in the sky . Look! The river is like a big mirror. That is why you can see moon in it.

Little Sam: I see.

回答问题:

1. 2. 3. Why can’t Sam catch the moon in the river?

(4) The Fox and the Grapes

A fox is looking for food. He is very hungry. Now he is stopping up. He sees a lot of fine grapes at the top of the wall.

“How nice they are! I want to eat them.” The fox jumps and jumps, but the wall is too high. He can’t get the grapes. The fox does away and says, “ I don’t like those grapes. They are not good to eat.”

快速判断:

1. The fox is playing near the wall. ( )

2. There are many nice grapes at the top of the wall. ( )

3. The fox doesn’t like those grapes. ( )

4. The fox goes away because the grapes are not good to eat. ( )

选择填空: 1. The fox is looking for . A: grapes B: fruits C: food 2. The fox wants to eat them, so he .

A: runs and runs B: jumps and jumps C: goes away 3. The wall is too for the fox to get the grapes.

A: high B: low C: far 4: The fox goes away because .

A: the grapes are not good B: he can’t get them

C: he isn’t hungry

- 28 -

六年级英语阅读练习 (五)

( 1) I Can See You

John has a parrot. It is a nice bird. Everyday John says to it, “Hello! I can see you!” Soon the bird can say “Hello! I can see you!”

One day John is at school. A thief comes into John’s room. He wants to steal something. A voice comes, “Hello! I can see you!” The thief puts the things on the floor and runs away.

快速判断:

1. John is a policeman. ( )

2. John has some birds. ( )

3. The thief wants to take some things away from the room. ( )

4. The bird can say some Chinese. ( )

5. The thief sees John and goes away. ( )

选择填空:

1. John’s bird is very . A: ugly B: big C: nice 2. The bird can say, .

A: Look! A thief. B: Bye-bye. C: Hello! I can see you! 3. One day a comes into John’s room.

A: policeman B: thief C: farmer

5. A: The bird B: The policeman C: John

(2) A New Son

Old man: May I sit here?

Young man: No , you can’t. The seat is for my sister.

Old man: Where is your sister?

Young man: Eh?yes. She is my sister.

Old man: Really? Then I am glad to see you, my new son.

Young man: What do you mean?

Old man: She is my daughter.

快速判断:

1. The young man is the old man’s son. ( )

2. The beautiful girl is the young man’s sister. ( )

- 29 -

3. The girl is the old man’s daughter. ( )

4. The young man wants to help the old man. ( )

(3) I’ll Show You the Way

A driver: Hello, sir. I want to go to the Moon Hotel. Do you know it?

An old man: Yes ,let me get on, I’ll show you the way.( They drive about ten miles, and come to a small house.)

An old man: Stop here!

A driver: But this isn’t a hotel.

An old man: No, this is my house. And now I’ll show you the way to the Moon Hotel. Go back nine miles. Then you’ll see the Moon Hotel on the left. 回答问题:

1. Where does the driver want to go?

2. Where does the old man take him?

3. Why doesn’t the old man stop the driver when they pass the hotel?

4. How many miles does the driver go to the Moon Hotel altogether?

(5) The Dog’s Dirty Feet

It’s a rainy day. A woman with a dog gets on a bus. It’s a big dog and its feet are not clean.

The conductor doesn’t want the dog to sit on the chair. But the woman says to the conductor,”Oh,I pay for my dog. Can he sit here like the other people?” The conductor looks at the dog and says, ”Yes, Madam ,but like the other people, he must not put his feet on the chair.”

选择填空:

1. It’s a day. A: sunny B; fine C: rainny D: cloudy 2. A woman with a dog gets on the bus.

A: big B: small C: short D: thin 3. The dog wants to sit on the .

A: floor B: chair C: desk D: table 4. The woman pays for her in the bus.

A: friend B: cat C: dog D: son

六年级英语阅读练习 (六)

(1) Two Goats

Two goats starts at the same moment from opposite ends to cross a rude bridge that was no wide enough for them to cross at a time.

Meeting at the middle of the bridge,neither would give the way to the other. They locked horns,and fought for the right of way, until both fell into the - 30 -

torrent below and were drowned.

快速判断:

1. Three goats wants to cross the bridge. ( )

2. The bridge was very wide. ( )

3. The goats didn’t give the way to the other. ( )

4. They were drowned at last. ( )

选择填空: 1. The goats the bridge.

A: was crossing B: have crossed C: were crossing 2. The bridge was . A: wide B: rude C: smooth 3. They fought their horns. A: in B: with C: use 4. The goats were fighting at the of the bridge.

A: middle B: front C: back

(2) Saying Goodbye

Many people are waiting for the train. Some are reading the newspaper and some are saying goodbye to their friends.

Mr. Wang,Mr.Li and Mr Chen are talking so happily that they don’t know the train is going to leave. The guard says to them,”Hurry up! The train is going to leave.” The three men hear the guard. Two of them jump onto the train quickly before it moves. Mr. Wang is left behind. He looks very sad. The guard says to him,” Don’t feel bad. The next train will come in ten minutes.” “ I know,” Mr. Wang says,”It is my train . My friends only come to say goodbye to me.” 快速判断:

1. Mr. Wang ,Mr. Li and Mr. Chen are talking at the station. ( )

2. There are only three men at the station. ( )

3. Mr. Wang jumps onto the train. ( )

4. Mr. Chen and Mr. Li are Mr. Wang’s friends. ( )

5. Mr. Chen and Mr. Li really want to jump onto the train. ( )

选择填空: 1. people are waiting for the train.

A: Three B: Many C: Some 2. Some people are . A: reading the books

B: cleaning the train C: saying goodbye to their friends

- 31 -

3. Mr. Wang , Mr. Li and Mr. Chen are .

A: eating B: talking C: playing 4. should jump onto the train.

A: Mr.Li B: Mr. Chen C: Mr. Wang

(3) Three Families

Three families live in a building. Each family has only one child.

One of the three children is a girl. Her name is Xiao Hui. The other two are boys. They are Xiao Peng and Xiao Ming. The children’s fathers are Mr. Wang ,Mr. Zhang and Mr. Chen. The children’s mothers are Liu Ying,Li Ping and Hao Fang. Now we know: Mr. Wang’s son and Li Ping ’s son are on the boy’s basketball team. Xiao Ming isn’t Mr. Zhang’s son. Mr. Chen isn’t Hao Fang’s husband. Now,can you tell me the family numbers of each family?

快速判断:

1. Mr. Chen is Xiao Peng’s father. ( )

2. Li Ping is Xiao Hui’s mother. ( )

3. They have two sons and one daughter. ( )

4. Xiao Ming is Liu Ying’s son. ( )

5. Xiao Peng and Xiao Ming like to play basketball. ( )

六年级英语阅读练习 (七)

(1) Two Pence Less

Tom: Ni, Ben . Why are you unhappy?

Ben: No,no. I am very well. I’m very angry. The bus ticket was three pence last week. But today it is two pence.

Tom: That’s good. The bus ticket is cheaper now. You can save two pence everyday.

Ben: No,you are a fool. I walk to work and back home everyday. Last week I saved six pence everyday. But now I save only four pence. I have two pence less. 回答问题:

1. Is Ben happy?

2. How much is the bus ticket now?

3. Is Tom a fool?

4. How does Ben go to work and back home everyday?

- 32 -

(2) English Marks

Rose: Mum, we have an English test today.

Mum: How many marks have you got in English , Rose?

Rose: Just ten less than Tom.

Mum: And how many has he got?

Rose: Well, ten marks.

回答问题:

1. How many marks has Tom got?

2. Is Rose’s mark less than Tom’s?

3. Is Rose good at English?

4. What’s Rose’s mark?

(3)Writing a Letter

Mum: What are you doing, Amy?

Amy: I’m writing a letter to my friend, Kitty.

Mnm: But how can you ? You are only five years old. You don’t know how to write. Amy: Well. It doesn’t matter. Because Kitty doesn’t know how to read. 回答问题:

1. How old is Amy?

2. What is Amy doing?

3. Can Amy write?

4. Who is Kitty?

(4)Seeing the Doctor

Mum: What is the matter, my son?

Son: My head is hurting. I can’t go to school.

Mum: Come with me to the doctor..

Son: The doctor! Oh, no! My head is not hurting. I can go to the school. 回答问题:

- 33 -

1. Is the boy’s head hurting?

2. Is he afraid of the doctor?

3. IS the boy going to school now?

(5)Who Is He?

Tomson: Jack, I have a riddle. Can you guess?

Jack: OK. What’s it?

Tomson: Please tell me who he is: He is not my brother, and not is my sister, but he is a child of my parents.

Jack: I don’t know.

Tomson: Ha-ha, it’s very easy. It’s me.

快速判断:

1. Tomson has a riddle. ( )

2. Jack understand the difficult. ( )

3. This riddle is very difficult. ( )

4. Jack can’t answer Tomson’s question. ( )

六年级英语阅读练习 (八)

(1) In a Train Car

Nick and his father are in a train. Nick likes to stand and puts his head out of the window. His father says, ”Sit down! Don’t put your head out of the window!” But nick goes on putting his head out of the window.

His father tacks Nick’s cap quickly and says, ”You see , your cap has flown . Sit down! Perhaps, your cap will come back.” Nick is afraid and he sits on chair quickly. Nick father puts the cap on Nick’s head.

Oh! It is wonderful! Nick is happy. He takes his father’s cap quickly and throws it out of the window. ”Now your turn, Dad!” Nick says happily. 快速判断:

1. The wind blows Nick’s cap down. ( )

2. If the father whistles the cap will fly back. ( )

3. Nick’s father wants to prevent Nick from putting his head out of the window. ( )

选择填空: 1. Nick and his father are in a .

- 34 -

A: bus B: taxi C: train 2. Nick likes to put his head of the window.

A: out B: on C: in D: down 3. Nick lots his cap, and he is .

A: happily B: scared C: afraid D: glad

4. Nick throws his father’s out the window.

A: bag B: cap C: cup D: shoes

(2) Where Are My Sandwiches?

A man is going to see his friend. He takes some sandwiches with him because his friend’s home is very far. On his way, he says to himself, ”My friend is going to give me a very good lunch.” Then he throws them away. He goes on and comes to a river. There’s no boat on the river. He can’t cross it. He start to go home. He is hungry now. And he trys to find his sandwiches. “ Oh, my god. A dog has them.” He quickly goes up, but the dog runs away. He is still hungry and he goes back home.

快速判断:

1. The man’s friend’s home is not far. ( )

2. He takes some sandwiches on his way. ( )

3. He can’t find a boat on the river. ( )

4. The man catches the dog at last. ( )

5. The man does not meet his friend. ( )

选择填空: 1. The man is going to see his .

A: grandma B: father C: friend 2. He throws sandwiches away, because he thinks his friend will give him a . A:

sandwiches B: hot dog C: very good lunch 3. He goes home, because he .

A: can’t cross the river B: is hungry C: is ill 4. A has the man’s sandwiches at last.

A: cat B: dog C: cow

(3) Parents’ Meeting

- 35 -

Jim: Can I invite my grandpa to the parents’ meeting?

Teacher: Why doesn’t you invite your parents? Are they busy?

Jim: No,they aren’t. But I want to invite my grandpa. Because,because?my grandpa is deaf.

回答问题:

1. Are Jim’s parents busy?

2. Who is deaf?

3. Will Jim invite his parents to the parents’ meeting?

六年级英语阅读练习 (九)

(1) Don’t Cry, Miss White

Miss White is a teacher .Her home is not far from her school. SO she always walks to school in the morning everyday.

One morning it is very cold and windy. Miss White walks to school. The cold wind goes into her eyes, and big tears begin running out her eyes. She gets to the school, opens the door and goes to the classroom. It is warm there and Miss White is very happy. But then a small boy looks at her for a few minutes, puts his arms round her and says kinds,” Don’t cry, Miss White. School isn’t very bad.’

选择填空: 1. Miss White usually goes to school .

A: on cold morning B: on warm days

C: on windy morning D: on foot 2. The small boy thinks that .

A: Miss White doesn’t like the school.

B: Miss White likes cry.

C: Miss White’s eyes are not good.

D: He does something wrong with his teacher.

4. Which of the four is wrong?

A: Miss White’s eyes are full of tears.

- 36 -

B: The small boy knows why Jones is crying.

C: The small boy loves his teacher.

D: Miss White doesn’t cry at all. 5. It is that morning. A: very cold outside B: windy outside

C: very warm in the classroom D: A, B and C

(2)Where Is My Cat?

Mr Black likes fish very much. He often buys some fish in the shop and takes them home for supper. His wife, Mrs Black often asks her friends to their home to have lunch and eat fish.

One day, when Mr Black comes home in the evening, he cannot find his fish. And Mrs Black says their cat has eaten the fish. Mr Black is very angry. HE takes the cat to the shop near their house to weigh the cat. HE says,” You see, my fish is one kilo, and this cat is one kilo, too. My fish is here. Then where is my cat?”

快速判断:

1. Mr Black likes to eat cat very much. ( )

2. Mrs Black often eats fish with her friend. ( )

3. The cat is one kilo. ( )

4. The cat ate the fish. ( )

回答问题:

1. What does Mr Black often do?

2. How does Mr Black feel when he cannot find his fish?

3. Who eats the fish?

(3)What’s Four and Six?

Dad: Tom,what’s four and six? Son: Em??,I don’t know,dad.

Dad: You are foolish. It’s ten.

Son: That’s not true. My Maths teacher tell us,” Five and five is ten.”

回答问题:

1. What’s five and five?

2. Is the dad right?

3. What does the teacher say?

- 37 -

(4)An Open-book Exam

Miss Wang: Boys and girls,we’ll have an open-book exam.You can bring anything. Billy: Great!

Miss Wang: Why are you so happy? Billy: Because I can bring my father.

快速判断:

1. The student will have an exam. ( )

2. Billy is a good student. ( )

3. Billy wants to bring his father. ( )

4. The teacher does not let her students bring their books. ( )

六年级英语阅读练习 (十)

(1) Buying Tickets

Sam is a little boy, and he is only eight years old. One day he goes to the cinema. It is the first time for him to do that. He buys a ticket and then goes in. But after two or three minutes he comes out, buys a second ticket and goes in again. After a few minutes he comes out again and buys a third ticket .Two or three minutes later he asks for another ticket. Then the girl in the ticket office asks him, ”Why do you buy so many tickets? How many friends do you meet?” Sam answers, ”No, I nave no friend here. But a big boy always stops me at the door and tears my tickets in piece.”

快速判断:

1. Sam buys the tickets for himself.

2. Sam doesn’t go to the cinema.

3. Sam is too young to make friends.

4. Sam has no friend in the cinema.

选择填空: 1.Sam wants to buy when the girl asks him.

A: the second ticket B: the third ticket

C:the fourth ticket D: the fifth ticket 2.The big boy stops Sam at the door because .

A: it is the big boy’s job B: the big boy doesn’t like Sam

C: the big boy doesn’t know Sam D: Sam doesn’t buy tickets 3. The big boy is of the cinema at all.

A: a bookseller B: a policeman

- 38 -

C: a shop keeper D: a worker 4.From the story we know .

A: the little boy has a lot of money

B: the little boy knows nothing about the cinema

C: Sam doesn’t like the film

D: the girl wants to get more money

(2) At the Barber’s

Len was thirty years old, and he had very long hair. He lived in a big city. Because of his long hair, he did not find any work.

One day he met an old friend, and this man said to him,“People in this city don’t like long hair. Why don’t you go to a barber? He can cut a lot of it off, and then you can get some work”

At the barber’s Len said to the barber,“Please cut most of my hair off.”

The barber began. He cut and cut for a long time and then he said to Len,“Were you in the army a few years ago?”

“Yes,I was,” Len answered,“Why did you ask that?”

“Because I found a cap in your hair.”

快速判断:

1. Len was old,so he did not find any work.

2. Len often wash his long hair.

3. Len’s hair was short.

4. Len barber found a cap in Len’s hair.

5. Len was in the army now.

选择填空: 1.Len met one day.

A: his father B: an old man C; his old friend 2.Len was very .

A: dirty B: clean C: tidy

3. The cap was in Len’s .

A: hand B: bag C: hair

4. People in the city don’t like .

A: straight hair B: long hair C: short hair

- 39 -

六年级英语阅读练习 (十一)

(1) Is Ink Very Expensive?

Son: Is ink expensive,father?

Dad: Why? No, what make you think so?

Son: Well,mother seems quite angry when I spilled some on the carpet of the hall.

回答问题:

1. Is the ink very expensive?

2. Why does mother seem quite angry?

3. Does the son spill the ink on the carpet of the hall?

(2) The Country Mouse and the City Mouse

One day a city mouse net a county mouse in the field. The country

mouse was eating nuts.

“Hello, friend! Why are you eating such bad food? Come with me and

see. You can find the delicious food easily in the city.” the city mouse said.

“Is that so?” the country mouse was surprised and wanted to go with his friend. They walked and walked. At last they came to the city. There was a lot of food in the house. The country mouse was very glad.

“Come on! Let’s have dinner.” The city mouse said. They started to eat. At this moment they heard the sound of people’s voices.

“ Run! Run away!” the city mouse shouted. Two mice ran and cried in fear.

“ Oh, my heart was in my mouth,” the country mouse said,” I am going back to the filed to eat the bad without fear.”

快速判断:

1. The city mouse lived in fear.

2. The country mouse didn’t like to eat good food.

3. The city mouse didn’t like to eat bad food.

4. The country mouse was happy in the field.

- 40 -

选择填空: 1. The country mouse and the city mouse met in the .

A. city B. field C. garden

2. The country mouse doesn’t like to .

A.live in the city B. eat good food C. live in the country 3. The country mouse was going back to the .

A. city B. city mouse’s home C. field 4. Two nice were afraid of in this story.

A. cats B. people C. food

(3) We Have the Same Mother

Ben and Jim are twin brothers. They are nine. They are pupils. They study in Yuxin Primary School. They are in the same class. Everyday they go to school and come back together.

Their teacher, Mrs Green, says to the pupils,”please write a composition ‘My Mother’.”

Jim is a good boy. He writes the composition at home. But Ben plays footb all with his friends. The next day Mrs Green says to the class,” I read your compositions today. But two of yours are just the same.” Ben stands up and says,” Jim and I are twins. We have the same motheer.”

快速判断:

1. They are twins, so they have the same mother.

2. They are brothers so they have the same parents.

3. They are twins, so they are good pupils.

4. They have the same mother, so their compositions are the same.

填空: 1. Jim and Ben are . 2. Jim and Ben are in Primery School.

3. The title of the composition is “ “. 4. is a good student, he writes the composition. 5. Ben does not with his friends.

- 41 -

六年级英语阅读练习 (十二)

(一) Do You Want Me To Tell a Lie?

Mummy: Which apple do you want,Dick?

Dick: The biggest one,Mummy.

Mummy: What? You should be polite and pick the little one.

Dick: Should I tell a lie just to be polite,Munny?

快速判断:

1. Mummy have two pears. ( )

2.Dick wants to eat the big one. ( )

3.Mummy wants Dick to eat the big one. ( )

4.Dick eats the big one, because he doesn’t want to tell a lie. ( )

(二) Good News

Jim is a primary school student, he’s in Grade Two now. He has a round face and wears glasses. He likes football and swimming. But today he’s not at school. He’s ill . He’s in bed. He had a bad cold. He must stay in bed for a week. But that’s a good news for him, because he doesn’t like school. 快速判断:

1. Jim wares glasses. ( )

2. Jim doesn’t like football. ( )

3. Jim isn’t at school. He’s ill. ( )

4. Jim is ill, so he is very sad. ( )

5. Jim has a bad cold,he can’t go to school. ( )

6. Jim likes school. ( )

选择填空: 1. Jim is a student.

A: primary school B: middle school C: senior school 2. Jim is in Grade .

A: Too B: Three C: Two 3. Jim likes . A: basketball B: football C: table tennis 4. Jim is in bed because .

- 42 -

A: he is tired B: he is ill C: he is sleepy 5. Jim must stay in bed for .

A: a day B: a week C: two weeks

(三) Delicious Bird

(四)

A rich man wants to give his mother a birthday present, but what will be the best one? One day he finds a amazing bird in the market, it can talk in twelve languages and sing ten famous operas. Imnediately he buys the bird and sends it to his mother. It costs him $ 50,000.

The next day he phones to his mother:”What do you think of the bird, mother?’

“Oh ,it’s very delicious.” His mother answers.

快速判断:

1. The rich man sends his mother a bird for birthday. ( )

2. The bird is very clever. ( )

3. The bird can sing and dance. ( )

4. The bird is very expensive. ( )

5. The rich man’s mother eats the bird. ( )

选择填空: 1.The rich man sends a birthday present.

A: his wife B: his mother 2. The bird can .

A: talk in twelve languages B: sing two famous operas 3. The bird very .

A: cheap B: expensive 4. His mother thinks .

A: the bird is clever B: the bird is delicious

六年级英语阅读练习 (十三)

(一) Gary and Donkey

- 43 -

Gary goes to the market to sell his donkey. When he feels third, he gets on it. After a while , a friend comes and asks him: “ Where are you going?” “ I’m going to sell my donkey.” Answers Gary. “Oh,my god!” he cries, “Where’s my doney?’ “ What?” His friend laughs and says, “ Aren’t you riding a donkey?’

快速判断:

1. Gary wants to sell his donkey. ( )

2. Gary rides his donkey to the market. ( )

3. gary loses his donkey. ( )

4. Gary’s friend rides the donkey. ( )

选择填空: 1. Gary goes to sell .

A: his chicken B: his goat C: his donkey 2. He feels , so he gets onto the donkey.

A: thirsty B: tired C: hungry

3. He meets on the way.

A: his brother B: his friend C: his donkey

4. Gary can’t find .

A: his friend B: his donkey C: his father

(二)A Clever Crow

A crow is thirsty . He finds a bottle with a little in it. But the neck of the bottle is too long, the crow can’t get the water. The crow thinks and thinks, and then he has a good idea. He puts some pebbles in the bottle, the water rises up. Now he can drink the water. What a clever crow!

快速判断:

1. The crow wants to drinks water. ( )

2. There isn’t any water in the bottle. ( )

3. the bottle’s neck is too long,so the crow can’t get the water. ( )

4. The crow drinks water at last. ( )

5. The crow is very clever. ( )

选择填空: 1. The crow is .

A: hungry B: tired C: thirsty

- 44 -

2. The bottle’s neck is .

A: too long B: too short C: too big 3. The crow puts man in the bottle.

A: sticks B: pebbles C: bricks 4. The crow is .

A: stupid B: clever C: naughty

(二)The Man and the Monkey

A monkey likes miming man’s action. One day a man wants to play a joke on the monkey. First he gives the monkey a banana. So when he peels the banana, the monkey peels, too. He eats, the monkey eats, the monkey eats. He smiles, the monkey smiles. He pretends angry, the monkey shows an angry face. At last, the man picks up a stone and pretends to hit his head by himself, but the monkey makes a face to him and do an action. That is to say“How stupid you are!” 快速判断:

1. The monkey can mime man’s action. ( )

2. The monkey can’t eat the banana. ( )

3. The man hits himself with a stick. ( )

4. The monkey is very clever. ( )

选择填空: 1. The monkey is . A: naughty B: stupid 2. The man gives the monkey .

A: an apple B: a banana C: a peach 3. The man pretends to hit himself with .

A: a bone B: a stick C; a stone 4. The monkey thinks .

A: the man is clever B: the man is stupid

六年级英语阅读练习 (十四)

(一) Magic Words

Hello! I’m Mr Black. I like fishing very much. I often go fishing in the sea. Every time I get many fish home. My neighbours are very surprised. They often ask me:“How can you get so many fish?” I always tell them: “I have magic words. When I am fishing, I will close my eyes and murmur,’ Fish, fish, send me a fish.’ Then the fish comes.” Do you believe me? Have a try!

- 45 -

快速判断:

1. Mr. Black likes fishing very much. ( )

2. Mr. Black often goes fishing in the river. ( )

3. Mr. Black naver fishes one fish. ( )

4. Mr. Black often fishes many because he has magic words. ( )

选择填空: 1. Mr Black likes . A: swimming B: fishing C: shopping 2. He often goes fishing in the . A: river B: pond C: sea 3. Mr Black often fishes . A: many B: little 4. The neighbours are at so many fish.

A: happy B: scared C: surprised 5. Mr Black will and say his magic words.

A: close his mouth B: close his eyes

(二)

Tom: Mum. I save you one yuan today.

Mum: How can you do it?

Tom: I run home after the bus.

Mum: Good! Tomorrow you can run after a taxi, then you can save ten yuan.

(三)

Mrs Green : Why are you so sad?

Mrs Brown: Because I lost my cat last week.

Mrs Green: I’m so sorry. But why don’t you write something on the paper and send it to the newspaper that you want it back? Mrs Brown: Don’t be so silly. She is a Japanese cat and she can’t read English newspaper.

选择填空: 1. Sad means . A: happy B: glad C: nice D: unhappy

One Yuan and Ten Yuan Why Are You So Sad? - 46 -

2. lost a cat .

A: Mrs Brown B: Mr Brown C: Mrs Green D: Mr Green 3. Mrs Green asks Mrs Brown to wrote something to the . A:Mrs Brown B: Mrs Green C: cat D: newspaper 4. is silly. A: Mrs Brown B: Mr Brown C: Mrs Green D: Mr Green

5. “She”in the last sentence means .

A: Mrs Green B: Mrs Brown C: cat D: nobody

(四) They Can’t Understand Me

Son: Mum ,I spoke to English people in English.

Mum: English? You learn only a little English, can you understand them? Son: It doesn’t matter! But they can’t understand me!

快速判断:

1. The boy’s English is very good. ( )

2. He spoke to Chinese people in English. ( )

3. The people can’t understand him. ( )

4. The son can’t understand them. ( )

六年级英语阅读练习 (十五)

(一)Is Bod In ?

(请把Betty 与Tim之间的对话重新排列,使句意通顺)

Betty Tim

1. Hello! 6503794. 6. Hello,Bob.

2. Bye! 7. OK.Thanks. Goodbye!

3. Oh,sorry! He’s not at home. 8. Hi,Betty. This is Tim.

4. No,this is Betty. How are you?

5. Fine,thanks,Tim. 9. Is Bob in? Betty?

- 47 -

(一) What will the Weather Be Tomorrow?

Lily: Mum,what will the weather be tomorrow?

Mum: Maybe it’ll be rainy. Maybe it’ll be sunny.

Lily: I don’t like rain. Will it be sunny?

Mum: Sorry,I don’t know. I’m not the weatherman. By the way, why do you care the weather tomorrow?

Lily: Tomorrow is Sunday. I want to fly my kite in Xinghai Square.

Mum: It sounds wonderful. I do hope the weather tomorrow will be fine. And you can enjoy yourself. Look! It’s 7:20. Let’s listen to the weather forecast.

OK?

Lily: OK! That’s a good idea. Ten minutes later, I’ll know the weather tomorrow in Dalian. Thank you, Mum.

回答问题:

1. 2. 3. 4. Does Lily’s mother give some advice for her?

(二) The Crow and the Frog

( There is a frog living in a well. He never came out from the well. And thought the sky just as big as the mouth of the well.)

Crow: Hello,Frog. Let’s have a talk.

Frog: OK. Where are you from?

Crow: I’m from the sky.

Frog: From th sky? I don’t believe you. The sky is just as big as the mouth of a well. How can you coma from the sky?

Crow: It’s blue. The sky is very big. You’re wrong..

Frog: Really?

Crow: You can come out and have a look yourself.

Frog: Wow! How big the world is!

完成句子: 1. lives in a well. 2. and have a talk. 3. The crow is from the .

- 48 -

4. First, don’t believe . 5. is very surprised. How the world is!

(三) A Clever Crow

A crow is thirsty . He finds a bottle with a little water in it. But the neck of the bottle is too long, the crow can’t get the water. The crow thinks and thinks, and then he has a good idea. He puts some pebbles in the bottle,the water rises up. Now he can drink the water. What a clever crow!

快速判断:

1. The crow wants to drink water. ( )

2. There isn’t any water in the bottle. ( )

3. The bottle’s neck is too long, so the crow can’t get the water. ( )

4. The crow drinks water at last. ( )

5. The crow is very clever. ( )

完成句子: 1. The crow is .

2. The bottle’s neck is . 3. The crow puts many in the bottle. 4. The crow is .

- 49 -

六年级英语百词竞赛

班级________ 学号 姓名_____________

1.总是_______________ 2.问题____________

3.问_________________ 4.表示,意思是__________

5.必须___________________ 6.应当__________________

7.拾,拣_________________ 8.生日__________________ 49.在农场上_____________ 50.在四月_________________ 85.whose mirror_______________86.blow out the candles_____________ 51.拍照_________________ 52.寻找_______________________ 87.go to parties________________88.play with 53.举行一个圣诞聚会_______ 54.品尝桔子___________________ lanterns_______________ 55.吃一顿大餐_______________56. 作为一件生日礼物__________ 89.so many presents____________90.visit relatives and 57.上课前 __________________58.遇见我她的爸爸______________ friends__________ 59.摘苹果___________________60.在上午______________________ 91.Be quiet___________________92.the police station_____________ 9.日期___________________ 10.

11.第二__________________ 12.

13.第三__________________ 14.

15.第四__________________ 16.

17.六月__________________ 18.

19.片刻,瞬间____________ 20.

21.手机__________________ 22.

23.假日,假期____________ 24.

25.早地__________________ 26.

27.在?以前____________ 28.

29.圣诞节________________ 30.

31.人们__________________ 32.

33.也____________________ 34.

35.我的(东西)__________ 36.

37.我们的(东西)________ 38.

39.回答__________________ 40.

41.在我前面______________ 42.

43.刚才_________________ 44.

45.上个星期_____________ 46.

47.赏月_________________ 48.

什么时候_____________ 三月________________ 四月___________ ___ 五月__________________ 激动的,兴奋的________ 以前__________________ 眼镜__________________ 最后的________________ 遇见__________________ 品尝__________________ 元旦___________________ 儿童节_________________ 你的(东西)___________ 她的(东西)___________ 在?旁边_______________ 他们的(东西)_________ 散步___________________ 拔萝卜_________________ 问一些问题_____________ 他们的节日_____________ 61.在星期天上午_____________62.一些人______________________ 63.在五月三日_______________64.午饭过后____________________ 65.我的眼睛_________________66.他的父母亲__________________ 67.看电影___________________68.在他旁边____________________ 69.在圣诞节_________________70.在儿童节____________________ 71.a ten-yuan note_____________72. point to a sign________________ 73.walk in the mountains________74. dress up in costumes___________ 75.on the phone__________ _76.a VCD of Chinese cartoons_______ 77.Keep off the grass___________78.my favouriteholiday_____________ 79.at the weekends___________ 80.stay away from the building _______ 81.make noise________________ 82.talk to his students_______________ 83.look around________________84.this morning___________________ - 50 - 93.the twelfth of October__ ______94.wait and see_________________ 95.a popular holiday___________ 96.a beautiful teapot_________________ 97.an exciting running race______98.at the back of the bus _____________ 99.get off the busr_____________100.under the seat__________________

六年级英语综合练习题(3)

校别: 班别: 姓名: 学号: 成绩:

听 力 部 分

一、 听录音,从A、B、C三个选项中选择与录音 相同的答案,并把答案前面的字母编号填

在左边的括号里。(本题共5分,每小题1分)

( )1. A. watch B. match C. matter

( )2. A. shop B. stop C. top

( )3. A. night B. nine C. nice

( )4. A. question B. vacation C. student

( )5. A. expensive B. mountain C. restaurant

二、听句子判断对错,在括号里打“√”或“× ”。(本题共10分,每小题1分)

( )6. Jack’s mother is sitting next to the window.

( )7. Yesterday was her grandma’s birthday.

( )8. They don’t work in the morning.

( )9. Li Lei puts all his books on the desk.

( )10. Everyone is busy in the classroom.

( )11. I like it very much.

( )12. We took many beautiful photos there.

( )13. They will clean the new apartment tomorrow?

( )14. He says goodbye to his parents and goes on a bus.

( )15. She stayed at home and she didn’t do anything.

三、情景反应。按照录音里所给的情景,选出与情景相符的答案。把它前面的字母编号填在

左边的括号里。(本题共10分,每小题1分)

( )16. A. That’s OK. B. Of course. C. No, thank you.

( )17. A. It’s 7:30. B. At 7:30. C. Sometimes.

( )18.. A. It’s under the tree. B. In the shop. C. A dog.

( )19. A. Nice to meet you, too. B. Nice to see you, too.

C. How are you?

( )20. A. You’re welcome. B. You’re good. C. The same to you.

( )21. A. Fine. B. Five. C. Fifty-five.

( )22. A. Play games. B. A doctor. C. To the park.

( )23. A. It’s in February. B. It’s in January and February. 51

C. It’s in January.

( )24. A. They’re three. B. It has three. C. There are three.

( )25. A. Yes, it is. B. Yes, they will. C. No, it won’t.

四、听录音,根据录音内容,把单词的正确形式写在横线上,每空只填一词。(本题共5分,

每小题1分) I think the best (26)to go on Sunday is the zoo. When you are free, you can go there with your (27). In the zoo, there are many elephants, pandas, (28) tigers and so on. Elephants are the biggest ( 29)on land. I (30) there is a baby elephant in our zoo. So I want to have a look at it. Linda wants to go with me.

五、听短文,选择正确的答案。并把字母编号填在左边的括号里。(本题共5分,每小题1

分)

( )31. Mike is _________.

A. Chinese B. Canadian C. English

( )32. Mary is ________.

A. fifteen B. eleven C. fourteen

( )33. Tom is Mary’s _______.

A. baby B. brother C. sister

( )34. ________ are at school.

A. Mike and Mary B. Mike and Tom

C. All the three children

( )35. The children’s father and mother are_______.

A. policemen B. teachers C. workers

笔 试 部 分

六、下面每组单词的划线部分中,其中一个与另外两个的发音不同,找出来并把字母编号填在

括号里。(本题共5分,每小题1分)

( )36. A. warm B. garden C. apartment

( )37. A. mouse B. cloudy C. bought

( )38. A. hear B. early C. near

( )39. A. find B. windy C. knife

( )40. A. excuse B. student C. study

七、单词运用。 根据句子意思和中文提示写出恰当形式的英语单词。每条横线上只填一个单词。(本题共10分,每小题1分)

41.What’s wrong with (他)?

52

42.The white horse runs (快)of the four.

43.Don’t (嘲笑) at me. 44. They are (挖) holes for the flowers. 45. There are many (狼)on the hill. 46.We usually play basketball (放学后) every afternoon. 47.He is going to (去旅行) next winter holiday. 48. Tom had a toothache yesterday. He went to the hospital and (看牙医) yesterday. 49. I (擅长于) English . 50. Dick (休息一会儿) after he has lunch every day.

八、选择正确答案填空,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共10分,每

小题1分) ( ) 51. --- ? ---I want to send the letter.

A. Do you have any paper

B. Do you have a stamp

C. Do you need some glue ( ) 52. --- ? ---In winter.

A. Where can we go ice skating

B. When can we go ice skating

C. How can we go ice skating ( ) 53.---What was her hair like yesterday? ---

A. She is messy. B. She was messy. C. It was messy. ( ) 54._--- ? ---I went to the zoo .

A. Where were you last Sunday

B. What did you do last Sunday

C. Where did you go ( ) 55. ---What happened? ---

A. My keys were lost. B. It’s a book. C. This is me. ( ) 56. --- ? ---Tom’s mother.

A. Who cleaned the blackboard?

B. What’re they doing?

C. Whose book is this? ( ) 57. ---Whose umbrellas are those? ---

A. They’re mine. B. They’re your. C. They’re his. ( ) 59. I am ten. Dick is ten, too.

A. I’m taller than Tom.

B. I’m as old as Tom.

C. Tom is younger than me. ( ) 60. because we see many kinds of kites in the sky.

A. We are excited. B. We were upset. C. We are angry.

53

九、补全对话。根据对话意思,把适当的单词或句子写在相应的横线上。(本题共10分,每

小题2分) A: (61)?

B: Basketball is my favorite sport. A:_ (62)?

B: Because it’s exciting. A: (63) ?

B: Of course. Yao Ming is my favorite player A: (64) ?

B: He’s tall with short straight hair.

A: What does he look like?

B: He’s really smart. A: (65)?

B: He’s in America. He is one of the best players in the NBA.

十、阅读理解。阅读短文,根据短文内容,选择最恰当的答案。把答案前面的字母编号填在

左边的括号里。(本题共15分,每小题1.5分)

(一)

Today is Sunday. My friends Tina, Mike, Teresa and other two boys ask me to go swimming with them. Soon we get to the river. They are swimming in it, but I can’t. So I’m sitting under a big tree and watching a little girl playing with a ball by the river, But the ball falls into the water and soon she falls into the water, too.

I’m standing up and calling for help, but my friends are far from me and they can’t hear. So I jump into the river. I don’t know how to swim in it, but I take the girl out of the river.

Her parents thank me very much. They say, ” You are a good boy, a good Young Pioneer.(少先队员)”

When my friends know this, they all smile and say, ”You can swim now.”

( ) 66. ---How many friends go swimming with the good boy?_ ---

A. Four. B. Five. C. Six. ( )67. The good boy is_ .

A. a young man B. the little girl’s brother

C. a school boy

( )68 What is the good boy doing after the girl falls into the river?

A. He is calling for help.

B. He’s sitting under a big tree.

C. He’s swimming in the river. ( )69. The good boy is calling his friends because .

A. the girl is dangerous

B. he can’t swim

C. Both A and B ( )70. ---Can the good boy save the girl? ---

A. Yes, he does. B. Yes, he can. C. No, he can’t.

54

(二)

It was October1. It was Tom’s birthday. He saw a card on the table when he came

back home. It said, “There’s a present for you, Tom. Look for it in your room.”

Tom ran into his room. His parents were watching him and smiling. On his bed, he

saw a new red box. There was a card in the box. He took it out and read, ” Dear

Tom, I’m your present. My first letter is in the word pear, but not in bear. My

second letter is in tell, but not in tall, and you can find my last letter in both

orange and ink. What am I?” Tom thought hard and soon smiled, : Aha, I know, Mom.

But where is it?” His mother told him it was in his schoolbag and he found his present

in it. What is it? Do you know?

( )71. Tom’s birthday was on .

A. October2 B. October1 C. October3 ( )72.Tom saw a box .

A. on the table B. in his bed C. on the chair ( )73. ---What did he find in the box? ---

A. He found a new pen.

B. He found nothing.

C. He found a card. ( )74. The card in the box told him .

A. Where his present was

B. When was his present

C. What his present was

( )75. Tom’s present was .

A. a letter B. a pen C. a bag

十一、短文写作。根据给出的提示,用英语写一篇短文(本题共10分)

注意:写出所给的要点,不少于10个句子。意思连贯,语句通顺。

55

听力内容

一、听录音,从A、B、C三个选项中选择与录音 相同的答案,并把答案前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共5分,每小题1分)

1.matter 2. stop 3. night 4. vacation 5. restaurant

二、听句子判断对错,在括号里打“√”或“× ”。

6. Jack’s mother is sitting next to the window.

7. Yesterday was his grandfather’s birthday .

8.They work in the evening.

9.LiLei puts all his books on the desk.

10.Everyone is not busy in the room.

11.I like it very much .

12.We took many beautiful photos there.

13.We will clean the new apartment tomorrow.

14.He says goodbye to his parents and goes on a bus.

15.She stayed at home and she didn’t do anything.

三、情景反应。按照录音里所给的情景,选出与情景相符的答案。把它前面的字母编号填在左边的括号里。(本题共10分,每小题1分)

16.May I use your photo ?

17.When does your father go to work?

18.What are you looking for?

19.Nice to meet you.

20.Thank you very much.

21.How old is your grandfather?

22.What does Tom want to be?

23.When’s winter holiday this year ?

24.How many bedrooms are there ?

25.Will the weather be hot tomorrow ?

四、听录音,根据录音内容,把单词的正确形式写在横线上,每空只填一词。(本题共5分,每小题1分) I think the best place (26)to go on Sunday is the zoo. When you are free, you can go there with your family(27). In the zoo, there are many elephants, pandas, monkeys,(28) tigers and so on. Elephants are the biggest animals ( 29)on 56

land. I hear (30)there is a baby elephant in our zoo. So I want to have a look at it. Linda wants to go with me.

五、听短文,选择正确的答案。并把字母编号填在左边的括号里。(本题共5分,每小题1分)

Mike is an English boy. He is fourteen. He has a sister. Her name is Mary. She is eleven. Mike and Mary are the students of No.14 Middle School. They have a little brother. His name is Tom. He isn’t a student. He is too young. He’s only four. Their father and mother are teachers. Mike, Mary, Tom and their parents are in China now. They like China very much.

六年级英语综合练习题(三)答案

一 1.C 2.B 3.A 4.B .C

二 6.√ 7.×8 .× 9. √ 10 .× 11.√ 12.√ 13.× 14.√ 15.×

三 16 B 17.B 18.C 19.A 20.A 21.C 22.B 23 A 24.C 25.C

四 26. place 27. family 28. monkeys, 29. animals 30. hear

五 31.C 32. B 33. B 34. A 35. B

六 36. A 37. C 38. B 39. B 40. C

七 41 him 42 fastest 43 laugh 44 digging 45 wolves 46. after school

47.go on a trip 48. saw the dentist 49. am good at 50. has a rest

八 51-55 BBCCA 56-60 AACBA

九 61. What’s your favorite sport?

62. Why do you like it?

63. Do you like/know Yao Ming?

64. What is he like?

65. Where is he now?

十 66-70. BCACB 71-75 BBCCB

十一 略。

用所给词的适当形式填空

填空A.

1. Where ______ you just now? I _______ in the zoo. (be)

2. Listen, the birds ___________ (sing) in the tree.

3. ______ Miss Li ______ (have) a long holiday?

4. My mother usually ______ (cook) at 5 o'clock.

5. What _____ the twins _______on Sundays? (do)

They often ______ (go) to the library.

6. _______ Helen like _______ (swim)?

Yes, she ______. Look, she __________ (swim) now.

7. The room is dirty. What ______ you ______ (do) just now?

I ______ (throw) the paper on the floor.

57

8. ______ (not) kick the ball.

9. It's the ______ of May. There are _______ students in the playground. (twelve)

10.Last week we ______ (have) a _______ (run) race at school.

填空B.

1. _______ (who) comb is this? It's ______ (she), I think.

2. It's 2:00 in the afternoon. The children __________(make) a kite.

3. _______ you often fly a kite? No, we _______. (did)

4. Let ______ (we) go and join _______ (they).

5. That girl can ______ (sing) French songs.

6. What ______ (will) you like as a birthday present?

7. What ______ in the basket? There ______ some apples in it. (be)

8. How many ______ (read) rooms are there in this building?

9. Many ______ (child) like ice creams.

10.My sister likes _______ (run) very much.

填空C.

1. Miss Li lives on the _______ (two) floor in this building.

2. Is that ______ (her) bike? Yes, it's _____ (her).

3. Ma Ming wants to take some _______ (photo).

4. She _______ (study) English well.

5. He _______ (fly) a kite last Saturday.

6. Mr Green is very _______ (excite).

7. These _______ (people) are looking at the moon now.

8. You're _______ (watch) a match in your school now.

9. Mr ______ is in the _______ car. (black)

10.______ you ______ (play) the violin? No, I can't.

填空D.

1. ______ the girl like _______ (sit) quietly? Yes, she does.

2. How many _______ (foot) does a monkey have?

3. My sister _______ (have) a lot of beautiful stamps.

4. After school he _______ (help) an old man.

5. Who can help ______ (them) with their English?

6. Yang Ling is a _______ (China) girl.

7. Here are some flowers ______ (four) you.

8. Mary is ________ (write) am e-mail to her friend.

9. He _______ (have) many _________ (strawberry) on the plate.

10.______ he usually have a party at weekends? No, he ______. (do)

填空E.

1. We often ______ (by) fruit in the supermarket.

2. We are now _______ (live) in the town.

58

3. I _______ (visit) the farm last Sunday.

4. Helen _______ (pick) many apples on the farm last week.

5. Did you like ______ (milk) cows, Nancy?

6. What _____ you _____ yesterday? We ______ our homework. (do)

7. He ______ (want)to go to the park this week end, but I have no time.

8. Helen often ______ (go) to school by bus.

9. What ______ the students _______ (do) now?

They ___________ (play) football in the football field.

10.Where ______ you a moment ago?

I ______ in the reading room. (be)

填空F.

1. __________ (not draw) on the wall.

2. We ______ (make) lots of delicious food. And we _______ (eat)

them in the dining-room yesterday evening.

3. Jim is from _______. He speaks ________. (France)

4. My birthday is on the ______ (three) of July.

5. This is _____ (I) wallet, not _____ (he).

6. ______ (who) mirror is it? Is it _____ (your)?

No, it's not ______ (I). I think it is _____ (she) mirror. It's _____ (she).

7. There _____ (be) some orange juice in the bottle.

8. Pass the newspaper to _____ (he). _____ (he) wants to find a job on it.

9. Miss White asks ______ (we) to sing the song.

_____ (we) must follow _____ (she).

10._____ (it) a cat. And these are ______ (it) food.

填空G.

1. She often (have) a rest at noon at home.

2. He (read) in the classroom now.

3. Children often (play) in the park on Sundays.

4. Look, they (play) in the playground.

5. Mary (go) to the cinema every Saturday.

6. I (watch) TV last night.

7. They (plant) some trees last year.

8. We always (have) lunch at school.

9. Tom (like) Chinese food.

10. Listen, Nancy (laugh) in the dining-room.

11. They (stay) in London for 3 days last year.

12. (do)you (have) a good rest last night.

13. He (have) a fever yesterday, but now he (feel)better.

14. Mr. Brown (teach) us English last term.

15. Miss Li (teach) us English now.

16. I (be) a student in 1976.

17. He (clean) our classroom yesterday.

59

18. My mother (be) a worker.

19. They (do) their homework in the classroom now.

20. Milan (play) the piano every evening.

填空H

1. Whose socks are those? They're (I).

2. What are those in the bag? They're (strawberry).

3. What does your brother ? He playing the piano. (like)

4. What does your father ? He a nice telescope.(have)

5. Do you have hobbies, Mike? Yes, I have hobbies.(some)

6. I like photos with my friends. (take)

7. want to play cards. Do you want to join ? No, I'm doing homework. (I)

8. Where are you from? I'm from . I'm . (China)

9. The man in a shirt is Mr . (white)

10. Jim near Ben. (live)

11. David and Mike in the same team last term. They in different teams now. (be)

12. Is Miss Li a storybook? (read)

13. Did you trees yesterday? Yes, I many trees. I like .(plant)

14. My mother is good at . She last week. (cook)

15. Don't on the wall. Let's on the paper. (draw)

16. David is (tall) than (I).

17. Helen's bag is (heavy) than (I). Can you help (she)?

18. Liu Tao (not) have any brothers or sisters.

19. Mary (swim) as (slow) as the other (girl) in (she) class.

20. To get there (fast), you can (take) bus No. 7.

21. Yang Ling gets up (early) than (we).

22. His hair is (short) than (she).

23. -Here are many toys. Which one is (you), Helen?

-The yellow one is (I), and the red one is (he).

24. My cousin likes cartoons. He usually it in the evening. Last Sunday, he a Japanese cartoon. (watch)

25. Mary often in summer. Let's go in the river. (swim)

填空I

1. -What Su Hai last Sunday? (do) -She (go) for a walk.

2. -Did you go (swim) last Saturday? -No. We (watch) a film.

3. -What Wang Bing usually after school? (do)

-He usually (go) home and (teach) his little brother.

4. - (be) Miss Li in the teachers' office now? -No. She's (take) photos.

60

5. -What's the weather like? -It's . It has a lot of here. (rain)

6. some water in the glass. a lot of people in the garden. a teacher and some students in the classroom. (there be)

7. Helen (like) (draw) horses. She is (draw) in the study now.

8. I two pens. You three pens. Our teacher four, Ben and Liu Lu twelve. (have)

9. I (make) a cake yesterday. She (fly) a kite last Sunday.

10. My sister to the supermarket every Sunday. Tomorrow she is to the supermarket with me. (go)

11. Yesterday (be) my birthday, we (have) a birthday party in my home, I (get) many presents from my friends.

12. We have any masks. Yang Ling have any, too. (not)

13. My rubber in the desk just now, but it in my pocket now. (be)

14. -Do you jump _______ (far) than my friend ? -No, I jumps as (far) as your friend.

15. The butterfly flies . (beautiful)

16. He (go) (jog) every day. I want to (go) _________ (jog) with him in the playground .

17. Sandy has lots of CDs. She _______ (listen) to music every day .

18. Sam wants ____________ (buy) a lot of things .

19. Look , my father _________ basketball with his friends. He is a good basketball . (play)

20. Let ______ ( I ) have a look . Oh, it isn't (I) ruler, I think this ruler is

(he), give it to (he).

填空J

1. I______to school from Monday to Friday. My brother often_______to school with

me. Yesterday we_______to school together. We like________to school very much. ( go )

2. They usually_______lunch at home. But last week, they ____lunch at school. ( have )

3. That______my English book. It_____new. But now it_____not here.It______there a moment ago. ( be )

4. My sister likes________very much. She often _______at our school festival. Last term, she_______a lot of songs in the school hall. She_____beautifully. ( sing )

5. What _____ he usually_______on Sunday? He usually_______his homework. Look! He__________his homework now. _______he _______his homework last Sunday? Yes, he_______. ( do )

6. Do people usually_______ moon cakes at Mid-autumn Festival? Yes, they do. Did you ________moom cakes last Mid-autumn Festival? Yes, I did. I _______a lot of delicious moom cakes. ( eat )

61

7. --How______you? --I_____fine. Thank you.

--Where_____you yesterday?

--I____at home with my family

--_______your father at home,too?

-- Yes, he______.( be )

8. Jane is a dancer. She ________every day. Look! She ________________now. ( dance )

9. National Day is_________. A lot of people_______to Beijing two weeks ago. ( come )

10.She often________shopping with her nother. She likes______shopping in the shop. She _______shopping yesterday. ( go )

11.My brother_______a new wallet. I_______a waalet,too. Our wallets are from our parents.We_______them at a party yesterday. (have )

12.Where______my CD? It______not on the desk now. It______there just now. It _______my favourite present from my good friends. They______my classmates. ( be ) (they) to ____(it).

填空K

1.go

I often _____to school at seven every morning. My sister often______to school with me. I________to school now. But I______to school late yesterday.

2. have

Mike______ a lot of good friends. Last Sunday, he______a birthday party. They______a big birthday cake. Look, now he ______his birthday cake.

3. do

Ben usually ______his homework in the afternoon. We often______our homework in the afternoon, too. But yesterday, we______our homework in the evening.

4. eat

My younger brother ____a lot of ice-cream last night. So he can't______anything today. The doctor says to him: 'Don't______too much.' So he ______a little today.

5. make

My father can______model planes. He likes models. Look he _______a model plane now. Last term he ______one for me.

6. see

Last week, I ______ a Beijing opera show. It was interesting. I am going to _______ it again next week.

7. watch

My cousin and I all like _____ TV. He usually _____ it on Saturday. Last Saturday, he _________ a cartoon on TV.

6B代词形式转换练习

填写代词表

62

主格 I we it

宾格 you them

形物代 his your

名物代 hers

用所给词的适当形式填空

1.That is not _______ kite. That kite is very small, but _______ is very big. ( I )

2.The dress is _________. Give it to _________. ( she )

3.Is this _________ watch? (you) No, it's not _________ . ( I )

4.___ is my brother. ____ name is Jack. Look! Those stamps are ______. ( he )

5._________ dresses are red. (we) What colour are _________? ( you )

6.Here are many dolls, which one is _________ ? ( she )

7.I can find my toy, but where's _________? ( you )

8.Show _________ your kite, OK? (they)

9.I have a beautiful cat. _______name is Mimi. These cakes are ________. ( it )

10.Are these ____ tickets? No, _____ are not ______. ______ aren't here. ( they )

11.Shall ______ have a look at that classroom? That is ______ classroom. ( we )

12._______ is my aunt. Do you know _______ job? _______a nurse. ( she )

13.That is not ________ camera. _________is at home. ( he )

14.Where are _______? I can't find ______. Let's call ________ parents. ( they )

15.Don't touch _________. _________ not a cat, _________ a tiger!

16._________ sister is ill. Please go and get _________. ( she )

17._________ don't know her name. Would you please tell _________. ( we )

18.So many dogs. Let's count _________. ( they )

19.I have a lovely brother. _______ is only 3. I like ________ very much. ( he )

20.May I sit beside _________? ( you )

21.Look at that desk. Those book are on _________. ( it )

22.The girl behind _________ is our friend. (she )

Fill in the blank with " have, has "

1.I_________ a nice puppet.

2.He_________a good friend.

3.They__________ some masks.

4.We___________some flowers.

5.She___________ a duck.

6.My father____________ a new bike.

7.Her mother___________a vase.

8.Our teacher_________ an English book.

9.Our teachers___________a basketball.

10.Their parents___________some blankets

11.Nancy_________many skirts.

12.David__________some jackets.

13.My friends__________a football.

14.What do you__________?

63

15.What does Mike__________?

16.What do your friends___________?

17.What does Helen___________?

18.His brother________a basketball.

19.Her sister_________a nice doll.

20.Miss Li__________an English book.

Fill in the blank with "have,has"or "there is , there are"

1.I________a good father and a good mother.

2.____________a telescope on the desk.

3.He_________a tape-recorder.

4._____________a basketball in the playground.

5.She__________some dresses.

6.They___________a nice garden.

7.What do you___________?

8.______________a reading-room in the building?

9.What does Mike___________?

10.______________any books in the bookcase?

11.My father_________a story-book.

12._______________a story-book on the table.

13._______________any flowers in the vase?

14.How many students____________in the classroom?

15.My parents___________some nice pictures.

16._____________some maps on the wall.

17.______________a map of the world on the wall.

18.David__________a telescope.

19.David's friends___________some tents.

20.______________many children on the hill.

用恰当的be动词填空。

1、There a lot of sweets in the box.

2、There some milk in the glass.

3、There some people under the the big tree.

4、There a picture and a map on the wall.

5、There a box of rubbers near the books.

6、There lots of flowers in our garden last year.

7、There a tin of chicken behind the fridge yesterday.

8、There four cups of coffee on the table.

代词形式转换练习

用所给词的适当形式填空

1.That is not _________ kite. That kite is very small, but _________ is very big. ( I )

2.The dress is _________. Give it to _________. ( she )

64

3.Is this _________ watch? (you) No, it's not _________ . ( I )

4._________ is my brother. _________ name is Jack. Look! Those stamps are _________. ( he )

5._________ dresses are red. (we) What colour are _________? ( you )

6.Here are many dolls, which one is _________ ? ( she )

7.I can find my toy, but where's _________? ( you )

8.Show _________ your kite, OK? (they)

9.I have a beautiful cat. _________name is Mimi. These cakes are _________. ( it )

10.Are these _________ tickets? No, _________ are not _________. _________ aren't here. ( they )

11.Shall _________ have a look at that classroom? That is _________ classroom. ( we )

12._________ is my aunt. Do you know _________ job? _________ a nurse. ( she )

13.That is not _________ camera. _________is at home. ( he )

14.Where are _________? I can't find _________. Let's call _________ parents. ( they )

15.Don't touch _________. _________ not a cat, _________ a tiger!

16._________ sister is ill. Please go and get _________. ( she )

17._________ don't know her name. Would you please tell _________. ( we )

18.So many dogs. Let's count _________. ( they )

19.I have a lovely brother. _________ is only 3. I like _________ very much. ( he )

20.May I sit beside _________? ( you )

21.Look at that desk. Those book are on _________. ( it )

22.The girl behind _________ is our friend. (she )

选择题:

( )1. I get up _______ about seven fifty -five .

A. in B. on C. at D. for

( )2. Why are you looking at _______like that?

A. I B. mine C. my D. me

( )3. I want _______ a map of China .

A. buy B. is buying C. to buy D. am buying

( )4. Is it a picture ______ your school ?

A. of B. to C. and D. with

( )5. Do you like _______ ?

A. swim B. swimming C. are swimming D. swim, too

( )6. The man ______ a book in his hand is my uncle .

A. and B. of C. with D. for

( )7. Who's the lady ______ blue ?

A. in B. on C. at D. with

( )8. We usually stay _____ home ____ Saturday afternoon .

A. at?in B. at?on C. in?at D. on?on

( )9. A: It's a white shirt , is it yours ? B: No, ____ is yellow .

A. I B. My C. Mine D. Me

( )10. ______ any men in the room ?

65

A. Is there B. Are there C. There aren't D. There isn't

( )11. The bed ______ the right is yours .

A. on B. in C. at D. of

( )12. Look at _______ picture .

A. one B. the one C. first D. the first

( )13. These books are my _______ .

A. students B. students's C. students' D. students of

( )14. My parents often tell me ______ your family .

A. about B. from C. for D. by

( )15. ______ any food in the fridge ?

A. Are there B. Is there C. Have D. Has

( )16.He often helps with English.

A.her,her B.she,her C.her,she D.she,she

( )17.How many are there in your school?

A.woman teacher B.women teacher C.woman teachers

D.women teachers

( )18."Are you ?""Yes,we are brothers."

A.twin,twin B.twins,twins C.twins,twin

D.twin,twins

( )19.David goes to school every day.

A.by a bike B.by his bike C.on his bike D.on bike

( )20.Are in the same class?

A.you,he and I B.you,I and he C.he,you and I

D.I,you and he

( )21.There's "u" in the word "use".

A.a B.an C.the D.×

( )22." your brother's number?" "4".

A.What's B.How many C.How D.How old

( )23.That's bus.

A.English B.his C.Japanese D.he

( )24."Thank you very much."" ".

A.That's right. B.Thank you. C.Oh,yes,all right

D.That's all right.

( )25. a bird. name is Polly.

A.Its,Its B.It's,Its C.It's,It's D.Its,It's

用所给的动词的适当形式填空:

1. Look ! My sister _________ ( play ) with the toy cars .

2. I _______ ( get ) up at 6:30 every morning .

3. Do they like ________ (swim) ?

4. Tom's mother _______ (have) a nice jacket .

5. Can you _______ (make ) a paper plane for me ?

联词成句:

66

1. the, read, in, don't, sun, please _________________________________

2. sisters, brothers, you, any, or, got, have? _________________________________

3. black, all, like, I, at, don't _________________________________

4. can, do, I, for, what, you? _________________________________

5. drink, like, something, you, to, would? __________________________________

根据句意填入合适的词:

1."Where are my pen and pencil?"" in your desk."

2.Ask that woman. I think it's picture.

3. four plus three? It's seven.

4. is that? That's Miss Gao.

5.Lucy and Lily look same.

完型填空:

My name is 1 . My 2 name is Joy. 3 twelve. 4 school is NO.

1 Middle School. I'm in 5 . I'm in Row 2. 6 Li is my English

teacher. Her name is Sue. She's a 7 .Liu Yang isn't here today.

I think he is 8 . Liu Yang is my friend. I have seven 9 at school. They are in Grade 1, 10 .

( )1.A.Zhengxiao Fang B.Zheng xiao fang

C.Zheng Xiao Fang D.Zheng Xiaofang

( )2.A.Chinese B.English C.Japanese D.English's

( )3.A.Am B.I C.I'm D.Am I

( )4.A.His B.Her C.Their D.My

( )5.A.Grade One,Class One B.Class One,Grade One

C.Grade one,Class one D.Class one,Grade one

( )6.A.Mr B.Mrs C.mr D.mrs

( )7.A.man B.boy C.woman D.girl

( )8.A.in home B.at home C.at school D.at a home

( )9.A.friend B.friend's C.friends' D.friends

( )10.A.and B.or C.too D.two

选择填空:

( )1. May ____ got a Chinese book.

a. is b. has c. have

( )2. This is Mr Li's room. _____ room is clean.

a. He b. His c. The

( )3. ____ any bags in the locker.

a. There are b. Is there c. There aren't

( )4. ____ , is this Park School?

a. Pardon b. Sorry c. Excuse me

( )5. I'm in _______ room.

a. he b. me c. our

( )6. A: Where's John? B:____________.

67

a. He's over there. b. Which one?

c. Oh, she's in the classroom.

( )7. There is a letter ______ your grandma.

a. in b. for c. to

( )8. How many ____ are there in the classroom?

a. boy b. girl c. girls and boys

( )9. A:_____ is your phone number?

B: My phone number is 59811678.

a. Which b. What c. Who

( )10. A:_____ is your brother? B: He's 20 years old.

a. What b. Who c. How old

( )11. Is there _______ paper in the desk?

a. some b. any c. a

( )12. Mary has got _______ red apples.

a. some b. any c. an

( )13. He's got _______ brother.

a. some b. a c. an

( )14. A: Have you got any books? B:_______________.

a. Yes, I have got. b. No, I haven't. c. Yes, I am.

( )15. Can you do some washing?

a. Yes, please. b. Sure. c. Thank you.

( )1. The students in our class__________ different primary schools.

A. is from B. are come from C. comes from D. are from

( )2. We go to school__________ Monday ________ Friday.

A. from ? and B. both ?and C. from ? to D. and?and

( )3. Would you ________ a cup of tea?

A. like B. to C. at D. for

( )4. Do they get__________________ school early?

Yes, they do.

A. on B. to C. at D. for

( )5. They live ____________ the _________ floor.

A. in?five B. in?fifth C. on ?fifth D. on ?five

( )6. He usually goes to school_________ underground.

A. on B. in C. by D. to

( )7. Do you live far___________ school?

No, I don't. I live near here.

A. for B. to C .at D. from

( )8. I get up very early____________ weekdays.

A. on B. in C. at D. to

( )9. _________ do you go to work? On foot.

A. What B. How C. Where D. What time

( )10. What's your favourite book?

I like books ________ animals.

A. to B. for C. about D. in

68

( )1. There's _________ apple tree in our garden.

Under _________ tree, there is ________ young man.

A. a; the; a B. an; the; the C. an; the; a D. the; the; a

( )2. ---Whose watch is this?

---Is it a black _________?

A. it B. one C. this D. that

( )3. There aren't _______ pears _______the tree.

A. some; on B. any; in C. some; in D. any; on

( )4. ---What can you see in the bag?

---_________. Oh, they are pencil-boxes.

A. All right B. No, I can't C. Thanks D. Let me see

( )5. ---Excuse me, do you have any erasers?

---__________________.

A. It's my pleasure B. Sorry, I can't

C. OK, here you are D. Yes, here you are

( )6. There __________ some books and a clock

on the desk. The clock ________three hands.

A. are; is B. is; has C. are; has D. have; has

( )7. ---____________ is your shirt?

---It's black and white.

A. What B. What colour C. Which D. Where

( )8. It's time ______________.

A. play basketball B. to go to bed C. playing games

D. for the supper

( )9. Here's a letter ______ Kate. She's ill _____ home.

A. to; in B. from; for C. for; at D. at; from

( )10. ---Is this computer ______________?

---No, it's not _____________.

It's my _____________.

A. yours; my; brother B. your; mine; brother

C. his; hers; brother's D. yours; mine; brother's

( )1. Classes begin seven fifty-five.

A. in B. on C. at D. for

( )2. They often help .

A. I B. mine C. my D. me

( )3. I want a map of China .

A. buy B. is buying C. to buy D. am buying

( )4. Is it a picture your school?

A. of B. to C. and D. with

( )5. Do you like ?

A. swim B. swimming C. are swimming D. swim, too

( )6. The man a stick(手杖)is my grandpa.

A. and B. of C. with D. for

( )7. Who's the lady blue?

69

A. in B. on C. at D. with

( )8. We usually stay home Saturday afternoon.

A. at...in B. at...on C. in...at D. on...on

( )9. A: It's a white shirt, is it yours? B: No, is yellow.

A. I B. My C. Mine D. Me

( )10. any men in the room?

A. Is there B. Are there

C. There aren't D. There isn't

( )11. The bed the right is yours.

A. on B. in C. at D. of

( )12. Look at picture.

A. one B. the one C. first D. the first

( )13. These books are my .

A. students B. students's C. students' D. students of

( )14. My parents often tell me China.

A. about B. from C. for D. by

( )15. any food in the fridge?

A. Are there B. Is there C. Have D. Has

( )1. I like English. How you?

A. are B. do C. about

( )2. Does Su Hai have hobbies?

A. some B. any C. all

( )3. The girl usually plays the violin Sunday morning.

A. at B. in C. on

( )4. He to school from Monday to Friday.

A. go B. goes C. going

( )5. am your English teacher. Please listen to .

A. I, mine B. I, me C. you, my

( )6. Kate blue eyes. Her hair brown.

A. has, is B. has, are C. have, is

( )7. The boy draws .

A. careful B. carefully C. be careful

( )8. Put your hands your head and turn left and right.

A. on, / B. on, to C. with, /

( )9. This is Ben. He is from . He speaks .

A. the USA, American B. American, English

C. the USA, English

( )10. Give me orange,please. I want big orange.

A. an, an B. a,an C. an,a

( )1. Ben _______ morning exercises now.

A. do B. does C. doing D. is doing

( )2. _______ you like watching TV? Yes, I do.

A. Are B. do C. does D. Can

( )3. He usually _______ breakfast at 6:30.

70

A. has B. have C. do D. does

( )4. The boy is good ______ drawing.

A. on B. at C. in D. are

( )5. My cousin ___ _____ Paris next Spring Festival.

A. visits B. is visiting C. visit D. will visit

( )6. The girl often ________ home at 5:00.

A. go B. go to C. goes D. is going

( )7. They go to school ___ ___.

A. by foot B. on foot C. on bike D. take bike

( )8. Do you play the piano ?

A. badly B. bad C. good D. nice

( )9. There ________ some milk in the bottle.

A. has B. are C. have D. is

( )10. Whose present is it? It's ___ .

A. I B. me C. my D. mine

( )11. We often _______ games after school.

A. playing B. plays C. play D. do

( )12. What would you like? I'd like _ ________.

A. two piece of bread B. two piece of breads

C. two pieces of bread D. two pieces of breads

( )14. ________ does your first class begin? At 8.00.

A. What B. When C. Where D. Why

( )15. My hobby is ________ pets.

A. keeping B. keep C. keeping D. to keep

6A综 合 练 习 (一)

一、写出下列动词的第三人称单数形式。

sit________ swim________ go ________make ________

run ________ write________ cry________ study _________

watch_______ wash_______ say________ play _________

二、用do does填空

1、_____ you ride a bike after school? Yes, I ________.

2、______ your sister like PE? No, she ______ not.

1、 What_______ the students have? They have some pens.

2、 How______ Linda go to school? She goes to school on foot.

3、 He ______ not speak English. He speaks Chinese.

4、 ______ they watch TV on Sundays? Yes, they ______ .

5、 My father and mother ______ not read newspapers on Saturday.

三、用一般现在时填空。

1、 What _____ he _____ (have)? He ______ (have) a toy plane.

2、 My mother ________ not________ (like) English. She _______ (like) Chinese. 71

3、 ______ you ______ (go ) to school by bus? No, I _____ (go) to school by car.

4、 Miss Wang ______ (swim ) every day.

5、 I ___(like) English . Tom ____ ______ _____(not like ) English.

6、 The moon ______ (go) around the earth.

7、 When_____ you ______ (go ) to school? I _____ (go) to school at five every

day.

四、写出下列动词的现在分词。

sit________ swim ________ run ________ jog________

read _______ watch ________ sing________ do________

ski ________ stop ________ write ________ dance________

go________ come ________ smoke ______ make ________

五、用进行时填空。

1. I ____ _____ (read ) English now.

2 . He ______ _______ (go) to the park now.

3. We ________ ________ (have ) an English class.

4. What ______ they _____ (do ) ? They _____ _____ (sit) in the park.

5、 My mother ________ ________ (clean ) the room now.

六、写出下列动词的过去式

sit________ swim________ read ________ make________

watch________ sing________ do________ has ________

go ________ watch________ clean________ are ________

study________ stop________ is ________ come ________

wash________ jump________ get ________

七、用一般过去时填空

1.I ________(go) to the cinema last Saturday.

2.He______ (is ) ill yesterday.

3.We only_______ (have ) a lesson yesterday.

4.What _____ your uncle ______ (do) yesterday morning? He (get ) some friuts.

5. She ______ (clean) our classroom yesterday afternoon.

八、用动词的适当形式填空。

1、 My mother _____(wash) the plates in the kitchen every day.

2、 Please _________ (have) some oranges.

3、 It’s seven o’clock. I ________ (get) up now.

4、 School is over. The students can ________ (play) games.

5、 ________ you ________ (go) to school every day?

72

6、 Don’t ________ (run) in the school now.

7、 We ___________ (like) music. Now we ________ (sing)

8、 Let me ____________ (go) to the cinema.

9、 “Mary, ________ you ________ (clean ) the table now?” Yes.

10、 My hands are dirty. Let me _____(go) and _____ (wash ) them.

11、 Look, Miss White ______(have ) an English lesson.

We _______(like) English.

12、 The workers ________ (want) some tea. They are thirsty.

13、 Listen, who _______ (speak) English in the park?

14、 The old women ________(run) every morning.

15、 I can ________ (listen ) to the radio on Sunday.

73

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com