haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

(人教PEP)六年级英语上册期末考试试题 (17)

发布时间:2014-01-07 12:44:39  

小学六年级英语期末试卷

一. 语音(共10小题,每小题1分)10%

从下面所给的A、B、C、D四个选项中选出一个划线部分的读音与其它三个选项划线部分读音不同的选项。

( )1. A. second B. women C. hen D. else

( )2. A. grass B. plant C. fast D. make

( )3. A. great B. season C. tea D. please

( )4. A. daily B. early C. certainly D. my

( )5. A. duty B. summer C. use D. pupil

( )6. A. talk B. tall C. half D. walk

( )7. A. May B. says C. way D. play

( )8. A. young B. group C. trouble D. country

( )9. A. biscuit B. cake C. circle D. come

( )10. A. balls B. opens C. bags D. helps

二. 词形转换(共15小题,每小题1分)15%

A. 按要求写单词

1. peach(复数) 2. snow(形容词)

3. hungry(反义词) 4. study(第三人称单数)

5. here(同音词)

B. 根据句意写出所给单词的正确形式

1. December is the (twelve)month of the year .

2. The (hot)month in Tianjin is July .

3. What are your two (sister)hobbies ?

4. Children get (colour)Easter eggs on Easter Day .

5. My sister is an (art).

C. 用所给动词的适当形式填空

1. She’s new here . I (not know)her name .

2. The farmers are busy (cut)the grass .

3. She see)a friend this afternoon .

4. Thank you for tell)us the good news .

5. I want buy)a book .

三. 单项选择(共20小题,每小题1分)20%

( )1. —Do you play piano ? —No , I play basketball .

A. / ; the B. the ; / C. the ; the D. / ; /

( )2. There two boxes , a pen and a book on the desk .

A. is B. are C. be D. am

( )3. There are some and some on the farm .

A. sheeps ; gooses B. sheep ; geese C. sheeps ; geese D. sheep ; goses ( )4. —Do you like winter spring ? —I like spring .

小学资源网投稿邮箱: xytzhoushuyin@qq.com

A. or B. and C. that D. so

( )5. Ed smiles .

A. sweet B. sweets C. sweetly D. sweetily

( )6. has a “ white Christmas ” .

A. Australia B. New Zealand C. Singapore D. Canada

( )7. —What day is it tomorrow ? — .

A. It’s’ February 18th B. It’s Friday

C. It’s fine D. I’m OK

( )8. The students will see their maths teacher next week .

A. sometimes B. sometime C. some times D. some time

( )9. How water is there in the cup ?

A. many B. much C. any D. some

( )10. Mother’s Day is the second Sunday May .

A. on ; on B. on ; of C. on ; for D. / ; in

( )11. Here are two tickets , Bob . is for you and is for your sister .

A. One ; another B. One ; the second

C. One ; the other D. One ; others

( )12. I have friends here . I like them .

A. a few B. few C. a little D. little

( )13. What makes you the good idea ?

A. think B. to think C. thinking about D. think of

( )14. I can’t find my book . I am it everywhere .

A. looking after B. looking at C. looking out D. looking for ( )15. Can they finish pictures ?

A. draw B. drawing C. to draw D. draws

( )16. They will go , would you like to go with ?

A. shop , them B. shopping , they

C. shopping , them D. to shop , theirs

( )17. Let me you English .

A. help ; study B. to help ; to study C. to help ; study D. help ; studying ( )18. —Do you think it is right ? —Yes , .

A. I don’t think B. I think C. I think so D. I don’t think so

( )19. He collecting stamps and knows a lot about it .

A. is interested on B. is interested in

C. is interested about D. is interesting

( )20. You should in class .

A. be late for school B. hand in your bags on time

C. eat something D. listen to the teacher carefully

四. 句型转换(共16个空,每个空0.5分)8%

1. Everyone in school should obey the rules .(改为同义句)

us school obey the rules .

2. He has supper at seven .(改为一般疑问句)

he supper at seven ?

小学资源网投稿邮箱: xytzhoushuyin@qq.com

3. It’s (就划线部分提问)

is today ?

4. You put a leaf on the paper .(改为祈使句的否定句)

a leaf on the paper . (对划线部分提问)

the guests go to the Great Wall ?

6. They have a good time at the party .(改为同义句)

They at the party .

7. It’s a fine day .(改为感叹句)

a it is !

五. 补全对话(共10小题,每小题1分)10%

Peter:May I ask you some questions about Mr. Li’s (1)life ?

Linda:Sure . He usually works in the 2)in the morning . He often works 3)6:00 to 12:00 . Then he has a (4)lunch .

Gao Wei:5)does the usually do in the afternoon ?

Linda:He usually goes on 6)his work . Sometimes he 7)other scientists . Li Yan:Does he often go shopping ?

Linda:No . He 8)goes shopping . He never eats out . He always has his (9)in the office , or even in the lab .

Li Yan:How hard he works ! We (10)learn from him .

六. 完成句子(共14个空,每空0.5分)7%

1. 秋天是个金色的季节。

Autumn is a .

2. 春天到来时,白天变得越来越长。

When spring , the days get .

3. 孩子们正要去露营。

Children are .

4. 我们3月12日那天种树。

We March 12 .

5. 圣诞老人正在给孩子们礼物。

Santa Clause the children .

七. 完形填空(共10小题,每小题1分)10%

Mrs. Brown is from London in , but she likes in China . She says her students all work very and they are very friendly . She loves her students .

Mrs. Brown has a son and a daughter . son’s name is Jack . He is ten years old . Her daughter’s name is Sue . She is seven old . They go to school here in China . They have classes weekdays . They like their school very .

After school they often go shopping and swimming . Sometimes they help their mother some housework . They have a happy .

( )1. A. England B. English C. Paris D. France

小学资源网投稿邮箱: xytzhoushuyin@qq.com

( )2. A. works ( )3. A. hardly ( )4. A. Her ( )5. A. years ( )6. A. at ( )7. A. lot ( )8. A. goes ( )9. A. with ( )10. A. home B. studies B. easy B. His B. year B. on B. a lot B. going B. by B. families C. working C. hard C. He C. a year C. in C. much C. to go C. at C. family D. plays D. difficult D. Him

D. two years D. to

D. a lot of D. go D. for D. homes

八. 阅读理解(共10小题,每小题1分)10%

(A)

We have a nice big classroom . The windows are big and the walls are white . There is a big blackboard on the front wall . A big new desk is near it . It is for our teacher . There is a map of China and some other pictures on the wall .

There are fifty small desks and chairs in the room . They are for us students . There are twenty seven girls and twenty three boys in our class .

There are some flowers on the teacher’s desk . They are for our English teacher . She is a good teacher and we all like her . In our English class we play games , sing English songs and do many other things . We all like English very much .

根据短文内容,判断下面句子的对(T)错(F)。 ( )1. This is our classroom .

( )2. The windows and the walls are white .

( )3. There are fifty-one small desks for us and our teacher . ( )4. We only play games and sing songs in our English class .

( )5. We like our English teacher , so we put some flowers on the teacher’s desk .

(B)

( )6. Which is the cheapest(最便宜的)of all ? A. Hat . B. T-shirt . C. Pants . D. Socks . ( )7. How much are two sweaters and a hat ? A. $14 . B. $20 . C. $21 . D. $22 . ( )8. You can buy(买到) .

A. black trousers B. a blue sweater C. a green hat D. red socks ( )9. You like red and you only have $6 . You can take . A. a sweater B. a hat C. a T-shirt D. none 小学资源网投稿邮箱: xytzhoushuyin@qq.com

( )10. You only have eighteen dollars . You can buy .

A. a sweater and a pair of trousers

C. two sweaters and two pairs of socks

九. 综合填空(共10小题,每小题1分)10% B. two T-shirts and a pair of socks D. a sweater and two hats

his father there with his family .

happy . “ Is there a river near here ? ” He’s asking his mother on the f morning . His mother is answering . “ No , there isn’t , but there’s a n park near here , Jimmy , and there is a pool(池子) there this afternoon . ” Jimmy is happy now .

Jimmy and his mother go to the park . Jimmy wants to walk near the pool , but there it . His mother reads it to him , “ Warning(注意): This pool is dangerous(危险). 367 people have fallen in it . ” Jimmy looks into the pool c and says , “ But I can’t see them . ”

小学资源网投稿邮箱: xytzhoushuyin@qq.com

【试题答案】

一.

1. B 2. D 3. A 4. D 5. B 6. C 7. B 8. B 9. C 10. D

二.

A.

1. peaches 2. snowy 3. full 4. studies 5. hear

B.

1. twelfth 2. hottest 3. sisters’ 4. colourful 5. artist

C.

1. don’t know 2. cutting 3. is going to see 4. telling 5. to buy

三.

1. B 2. B 3. B 4. A 5. C 6. D 7. B 8. B 9. B 10. B

11. C 12. A 13. D 14. D 15. B 16. C 17. A 18. C 19. B 20. D

四.

1. All of

3. How;the;weather

5. How;do

7. What;fine;day

五.

1. daily 2. office 3. from 4. quick 5. what 6. with 7. meets 8. seldom

9. meals 10. should

六.

1. gold;season

3. going;camping

5. is;giving;presents

七.

1. A 2. C 3. C 4. A 5. A 6. B 7. C 8. D 9. A 10. C

八.

(A)

1. T 2. F 3. F 4. F 5. T

(B)

6. D 7. D 8. A 9. B 10. B

九.

1. But 2. moves 3. Their 4. isn’t 5. first 6. nice 7. going 8. lunch 小学资源网投稿邮箱: xytzhoushuyin@qq.com

2. Does;have 4. Don’t;put 6. enjoy;themselves 2. comes;longer;and;longer 4. plant;trees;on

9. before 10. carefully

小学资源网投稿邮箱: xytzhoushuyin@qq.com

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com