haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 学科竞赛学科竞赛

新人教版七年级下英语竞赛试题及答案

发布时间:2014-07-04 14:08:27  

新人教版七年级下英语竞赛试题

时间:90分钟 (Unit 1-5)

姓名 班级 分数

满分:100分 命题人:Mrs. Wu 2014.3.

一.不定项选择(正确答案有1—4个,多选少选不得分,共10小题,计10分) 例题:(ABD)There is _________on the floor.

A.some money B.an orange box C.many books D.a little water

( )1.Please practice ______ every day..

A.speaking English B.playing the piano C.to speak English D.doing kung fu

( )2. How many ______can you see on the tree?

A.birds B.pears C.kites D.apples

( )3. -What are _________names? -Lucy and Lily .

A.your parents’ B.the girl’s C.the girls’ D.the twins’

( ? –China.

A.are,from B.are,come C.do,from D.do,come from

( )5. It’s 6:00pm. . It’s time _________.

A.to have dinner B.for our party C.to have a dinner D.to go home

( )6.- He often helps her _______ her homework.

A. does B. do C. to do D. with

( )7.- I want to join the _______ club,because I can _______ well now.

A. music , swim B. swimming , swimming C. sports , play soccer D.art, draw

( )8.- ________.--Thank you .

A.Happy birthday to you B.Your English is very good

C.Here’s your lost pen. D.Don’t talk in class

( )9.- Let me tell you ________get to the park.

A. what B. how to C. how I can D. how can I

( )10. I am an_________boy . But my brother Jim is only ___________.

A. 15 years old, 12 years old. B. 18-year-old, 11 years old.

C. 15-year-old, 12 years old D. 11-year-old, 5 years old

二、单项选择(正确答案只有1个,多选少选不得分,共25小题,计25分) ( )1. -What do you think ______ the idea? -I think it's funny.

A. of B. over C. in D. for

( )2. Maria doesn’t like singing_______ dancing, _____ she likes drawing.

A. and , and B. and, but C. or, but D. or ,and

1

( )3. He’ll arrive ________Shanghai ______ the afternoon of May the tenth.

A.on, on B.in, in C.in, on D.at, in

( )4. Mike often ______books. He enjoys ______books.

A. reads, looking B. read, reading

C. reads, reading D. read, to read

( )5. His mother is ill _________ for two days. A. in bed B. on bed C. in the bed D. on the bed

( )6. Mother was always the first one ________ in the morning.

A. get up B. to get up C. gets up D. got up

( )7.He has______ uncle ,and his uncle usually wears______uniform.

A. an, an B. a, an C. a, a D. an, a

( )8. Thank you for ________ us!

A. joining B. joined C. joins D. to join

( )9. Tom,let’s good friends.

A.do B.to do C. be D.to be

( )10. –Why do you like dogs?-Because they’re .

A.scary B. boring C. dirty D.clever

( )11. The sign tells us “______”here.

A. No run ! B. No playing basketball! C. No walking! D. No playing soccer!

( )12. -What’s the time now?-.It’s .

A.half to ten B. forty to ten C. ten twenty o’clock D. two to two ( )13. Ice-cream tastes _______, but it isn’t good _________our health.

A. well , at B. good ,for C. well , with D.good,with

( )14. –Would you like me to see the animals with you?- .

A.Yes,you would B.That’s very kind of you C.It’s right D.You’re welcome.

( )15. _________ is it from your home to school? It’s about 10 kilometers.

A. How far B. How long C. How often D.How

( )16. David is good at singing. So he wants __________ a singer.

A. to is B. to be C. to D. is

( )17. The work is too hard for him. He__________ finish it on time.

A. can't B. mustn't C. shouldn't D. needn't

( )18.There are teachers in that school.

A. fourty man B.two hundreds C.hundreds of women D. some woman

( )19. Please _______.Your brother is sleeping.

A. keep quite B. keep quietly C. to be quiet D. be quiet

( )20.We want ten good teachers __________ our school .

A. at B. in C. on D.for

( )21. I have _______ rules in my home. We have ________ homework to do today.

A. too many, too much B. too much , many too

C. too many, much too

D. much too, many too

2

( )22. I need a to relax after a week’s busy work.

A. noisy B. dirty C. quiet D. exciting

( )23. -Have a good day!-________

A. The same to you. B. How do you do?

C. Fine, thank you. D. Nice to meet you, too.

( ) 24. Either mother or father ______ to the movies on Sunday sometimes.

One of my ___ must look after the baby.

A. go , parents B. went , parent C. goes , parents D. went ,

parents

( )25. On Sunday I have to go to the farm农场___________ my parents.

A. to help B. help C. helping D. helped

三.补充句子完整(每题1分,每空一词,共15分,不计0.5分)

(走路(迷路)..

(放松) herself. .

3.Li Ping 救) him at once..

4. Look! One of your friends 开心) she looks!

(have) breakfast.

(无聊睡觉) all day.

桥) between their school and the village.The students have to

横过) the river to school.

8.Don’ (迟到)for school,

please come to school 按时) next time

9.The teacher (与孩子们相处得

好).

10.Don’t forget (tell ) them to 砍倒) the trees.

11.我们必须严以律己,遵守学校所有的规章制度。We must be ourselves, and .

12.走路到这里通常花费我们半小时。

here.

13.我希望你们的梦想能早日实现。

I hope soon.

14.每天锻炼对我们的身体健康是有好处的。

It’s our every day.

15.那位音乐家每天教我练习拉小提琴。

me the

violin every day.

四、完形填空。(每小题1分,共20分)A.选择正确答案

It’s a fine Sunday morning. Ann and her mother are on a big bus. There are people

on it. Some from America, and some England and Canada. They are all friends. They’re going to the Great Wall(长城). two Chinese on the bus. is a woman. She is the bus. The other is a young man. He good English. He is now 3

talking the Great Wall. The other people are all listening to him. They like the Great

Wall. They want to see it ( )1. A. much B. any C. a little D. many

( )2. A. is B. are C. has D. have

( )3. A. with B. of C. from D. about

( )4. A. her B. his C. our D. their

( )5. A. They B. Their C. There D. There’re

( )6. A. That B. This C. The one D. One

( )7. A. riding B. taking C. driving D. carrying

( )8. A. speaks B. says C. talks D. listens

( )9. A. with B. on C. about D. at

( )10. A. a lot B. lot of C. very D. much

B.选择方框中的单词补充完整短文,注意它们的适当形式。rule, practice, join, after,

dinner, for, out, read, bed, early

Emily has so many at home. She has to do her homework 2. school. She can’t go on school nights.

She has to wash the dishes(洗碗 an

hour. She likes She usually does some reading at night. She has to be in 7. by ten o’clock because she has to get up the next morning. She a

her guitar every day. But she doesn’t think she’s unhappy.

五.阅读理解(每小题1分,共15分)A.根据布告内容,判断正误。正确的用“T”表

示,错误的用“F”表示。

Dear students,

The following rules are for life and work in Belleyboys School. Please read them

carefully.

1. Stand up when a teacher or a visitor goes into the room.

2. You must be in a classroom or other study places during lesson time.

3. Arrive on time for the start of each lesson with the things you need so that you are ready to

start work.

4.Wear smart, clean clothing. Hair must be clean and tidy; extreme极端的colors and styles

are not allowed. Long hair must be tied back neatly整洁.

5. Do not leave school if you are not allowed.

6. Food and drink must not be taken out from the dining room.

7. All medicines must be given by the school doctor.

8. Radios and personal computers may only be used in dormitory houses宿舍where the

house rules allow. They are not allowed in classes or in the library. Belleyboys School

( ) 1. You must be only in a classroom during lesson time.

( ) 2. Long hair must be tied back neatly.

( ) 3. Personal computers can be used in the library.

( ) 4.You can leave school anytime if you want.

( ) 5. Food and drink can be taken out from the dining room.

4

(B)

Mr. Smith is an English teacher. He comes from America. He has a daughter. Her name is Amy, and she is a good engineer in New York. Mr. Smith likes traveling very much, and he can speak Spanish very well. Now, he is in China, so he wants to learn some Chinese. He works very hard at his Chinese, and goes to Chinese classes every evening. He has a lot of friends in China and they often help him. He likes to talk with them. He tells his daughter that he can speak good Chinese, and he doesn’t have any trouble(麻烦) with his Chinese, but the Chinese have a lot.

( ) 6. Mr. Smith works in ______.

A. a hospital B. a police station C. a school D. a restaurant

( ) 7. Mr. Smith is good at ______.

A. Chinese B. Japanese C. Spanish D. French

( ) 8.He learns Chinese ______.

A. very well B. not very well C. we don’t know D. very good

( ) 9. Where does he learn Chinese?

A. In an evening school. B. At home. C. In his friend’s home. D. In a park.

( ) 10. Does he study very hard?

A. Yes, he doesn’t. B. No, he doesn’t. C. Yes, he does. D. No, he don’t.

(C ) SUNNY SCHOOL

We are a bilingual(双语) school for children of 6-15. We want a cook, a library assistant,

根据招聘启事,选择最佳答案:

( )11 Which of the following can’t go to Sunny School?

A. A four-year-old child B. A ten-year-old child

C .An eleven-year-old child D. A fifteen-year-old child

( ) 12.Who is not wanted by Sunny School?

A. A cook B .A headmaster C.A library assistant D .A sports coach

( ) 13. Which of the following may not be able to(能) speak English?

5

A. The language teacher B .The library assistant

C. The cook D. The sports coach

( ) 14. The coach must major in _________.

A. Chinese B .English C. physical education D. language

( ) 15. Which is right?

A. The teacher can only teach Chinese.

B. A twenty-five-year old cook can’t work in the school.

C. The library assistant must be careful.

D. A teacher must be strong.

六、补全对话 (共5分,填序号即可)

A: Excuse me. 1 ___________________?

B: Yes, I do. I have a girl pen pal.

A: 2____________________________?

B: She is from Sydney.

A: Where is Sydney?

B: It’s a city in Australia.

A: 3______________________________?

B: Yes. Koalas are from Australia. They sleep in the day and get up to eat leaves at night. A: That sounds interesting. And 4__________________________?

B: It’s warm in winter and cool in summer.

A: 5_____________________________________.

B: You’re welcome.

七、书面表达(10分) 社会的和谐发展离不开家庭的安定团结,在每个家庭中,都必须有一些规定。那么,在你的家里,爸爸、妈妈对你有什么规定呢?根据图片提示,请以“My Family Rules”为题,简要叙述你家中的规定。

要求:1. 包含图片中所有的提示,并可适当发挥。2. 词数:不少于60个单词。

6

My Family Rules

7

新人教版七年级下英语竞赛试题参考答案

一、不定项选择:

1.ABD, 2.BD 3.CD 4.AD 5.ABD 6.BCD 7.CD 8.ABC

9.BC 10.BD

二、单项选择:

1.A 2.C 3.C 4.C 5.A 6.B 7.D 8.A 9.C 10.D 11.D 12.D 13.B 14.B 15.A

16.B 17.A 18.C 19.D 20.D 21.A 22. C 23.A 24.C 25.A

三、补充句子完整:

1.walk,lost 2.wants,relax 3.danger,save 4.is singing,happy

5.teeth,having

6.boring,sleeps 7.bridge,cross 8. arrive/be late,on time

9.very good with children

10.to tell,cut down 11.strict with,follow/obey,rules

12.takes,an hour,walk 13.your dreams,come true 14.good for,health,exercise

15.musician teaches,to play

四、完形填空:

A.部分 DBCCD ,DCACA

B部分1.rulers, 2.after, 3.out, 4.dinner, 5.for, 6.reading, 8

7.bed,8.early,9.joins 10.practice

五、阅读理解: FTFTT ,CCBAC, ABCCC

六、补全对话:CEFAD

七、书面表达(参考范文)

My Family Rules

In my house, I have many rules. I can’t talk loudly at home. I have to wash my hands before dinner. I can’t eat when I’m reading. After school, I have to do my homework first. I can’t watch TV too late at night. And I can’t get up too late on Sundays. I think it’s good for our health to go to bed early and get up early.

9

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com