haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 学科竞赛学科竞赛

2010年全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业单独统一招生考试

发布时间:2013-11-12 08:01:48  

2010年全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业单独统

一招生考试

英语

注意事项:

1. 本试卷分为第一、第二两卷。第一卷三大题,满分120分:第二卷两大题,满分30分,共150分。

2. 答卷前将密封线内的项目填写清楚。

第一卷 (共三大题,共120分)

1. 单项选择(共20小题:每小题2分,满分40分)。

从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。

1. In those days,everybody in the Village___to church every Sunday.

A. went B.has gone C.go D.will go

2.Don’t forget to lock the door___.

A.No,I’m not B.Yes,I have C.No,I won’t D.Yes,I’m sure

3.The next meeting will take place___Tuesday morming.

A.at B.by C.in D.on

4.I ran into Ted yesterday .I___him since graduation.

A.hadn’t seen B.don’t see C.won’t see D.didn’t see

5.Jane went away ___I could say goodbye to her.

A.when B.before C.until D.that

6.You should have your car ___as soon as possible.

A.to fix B.fixed C.fix D.fixing

7.You will be shown around the city, musenms,sports centres and some other places,___other visitors seldom go.

A.where B.which C.that D.when

8.Is she going to send the book back?

___not.I think she will keep it.

A.Naturally B.Really C.Probably D.Necessarily

9.The news spread quickly ___soon everybody knew what had happppend.

A.for B.but C.or D.ard

10. ___the truth,we are not willing to cut down on workers in order to out costs.

A.Tell B.telling C.To tell D.To have told

11.I kept telling you about it ,but you ___listen.

A.couldn’t B.shounn’t C.needn’t D.wouldn’t

12.I was at the office all weekend ___care of importhant business.

A.taken B.to take C.taking D.take

13.I thought the film was pretty good,but my brother didn’t think___.

A.yes B.too C.really D.so

14.The police questioned all the students,but___of them had seen the thief.

A.none B.neither C.either D.any

15. ______everybody know,the farming industry is in serious difficulties.

A.what B.That C.As D.Which

16.I tried phoning her office ,but Icouldn’t___.

A.get up B.get through C.get off D.get along

17.Could I___your name .Please? Yes,It’s Jenkins. Sandra Jenkins.

A.give B.have C.call D.say

18.I think we’ve discussed everything we need to ___,what time is it?

A.Through the way B.In the way

C.on the way D.By the way

19.By the time the guests come ,I expect to ___all the food.

A.have prepared B.prepare

C.preparing D.prepared

20.I can’t find my glasses, I must have___them on the bus.

A.kept B.left C.saved D.seen

完形填空(共10小题:每小题2分,满分20分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从21至30各题所给的A,B,C,D四个选项中,选出一个最佳答案。

In ancient Egypt(古埃及),people believed that the cat was a god .When a___21___died its owners showed their sadness by the strange habit of shaving their eyebrows off In the 19thcentury ,the famous English writer Charles Dickens had a cat who was very __22__of him .The cat didn’t like to _23__Dickens working too hard .At night ,when the cat wanted to say __24__writing to his master ,he often__25__Dickens’s candle with his paw(脚爪).

When animals become pets, the result,after a number of generations,is a smaller animal with a smaller brain. Rabbits (兔子),__26__,which live as pets in a garden,are less intelligent than their __27__Cousins ,Of course ,man doesn’t always keep __28__for pleasure.Many animals have to work for their masters.

There was __29__a farm in Namibia, Africa, which had 80 goats .A mother monkey took the goats to the hills every day and brought them back at night .She __30__knew exactly which goats were hers which is more than many humans could do. 21. A.cat B.monkey C.rabbit D.goat

22. A.sure B.fond C.afraid D.proud

23. A.make B.help C.see D.force

24. A.Stop B.Start C.Enjoy D.Keep

25. A.held on B.looked for C.put out D.picked up

26. A.finally B.of course C.however D.for example

27. A.happy B.would C.famous D.small

28. A.animals B.gardens C.cousins D.candles 29.A.again B.soon C.often D.once

30. A.never B.sometimes C.seldom D always

Ⅲ.阅读理解(共15小题; 每小题4分,满分60分)

阅读读下列短文,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案。

I want to tell you the story of one of my old friends called Bob,His teachers called him

A Troublemaker ,They also said that he had no future and no hope . But now he owns a small secondChand bookstore store which makes him enough money to live on and also to support his mother .

He told me that after he finished grade nine ,he went to study at a technical college ,He was a pretty bad student so he became ode of the gang (一帮)Ieaders there ,Many of them got caught many times for fighting.

It looked like nothing could change his life , that was until one sad day when his father died ,That changed everything .

After his father died, his mother had to work very hard to make enough money to

support the family ,He told me that he really pitied his mum after his dad died , He felt that he needed to earn some money rather than let his mum work alone ,He loved reading cartoon(卡通)books and had been collecting them for years ,As his family was short of money he decided that he should sell them, He did this by the side of the road where his mother was selling food.

Soon he realised that his books were very popular. So he decided to set up his own business, He started his business by going around buying cartoon books from other people.He bought them for 25% and then sold them for half price. He could make enough money to help support the family.

He was at A troublemaker to his teachers but he is a hero to me ,If you are judged as Abad student or as someone being Astupid, I suggest you pay no attention to what they say, Just do your best in everything ,Don’t give up so easily ,Believe in yourself ,If you think that

you can do it ,then you can, Believe me, one day you could be mors successful than those persons who looked down upon you

31. What does the author want to tell the readers?

A.How a young man helpen his mother.

B.How a young man graduated from college.

C.People can change when they are determined to.

D.People can be successful after they lose a family member.

A.pitied his mother B.got caught for fighting

C.wanted to work with his mother D.had to sell food by the roadside

A. sold all his cartoon books

B. found others liked cartoon books

C.could write his own cartoon books

D.could buy cartoon books from others

B

Caffeine (咖啡因) is in many foods and drinks. More than 60 plants ,incuding coffee beans(豆) .Tea leaves ,and cocoa beans (the source of chocolate). Have caffeine .In addition companies add it to some drinks and now putting caffeing in more products . For example new kinds of mineral .Water and juice have caffeine.

As a result ,the use of caffeine is very popular . People in the U.S,are spending more time in café and coffee shops ,And around the world ,80% of grown-ups eat or drink products with caffeine everyday .In one recent year, the use of coffee in the US. Went up 37%。

When we eat or drink caffeine, it wakes us up and makes our hearts work a little faster. Caffeine also helps some medicine work faster, and helps stop some headaches.

Homever, caffeine has some bad effects. If we have it at night we may not be able to sleep. Too much caffeine can make us feel angry or unconfortabel.Many doctors say that

caffeine is not good for children or women who are pregnant(怀孕的)。If people eat or drink a lot of caffeine, their hearts will start working too fast.

In addition to all these effects,caffeine is habit forming, just like cigarettes ,after

people start drinking caffeine stopping can be very difficult. A lso,after people start drinking caffeine they want more and more ,A little caffeine is not bad for most grown-ups ,But people should cut down on caffeine if they are getting too much.

A. tea leaves B.mineral water C.coffee beans D.cocoa beans

A.caffeine has changed our eating habits

B.young people love to go to coffee shops

C.Americans are now taking more caffeine

D.products with caffeine are always attractive

A. school children

B. doctors and nurses

C. women working at home

D. people staying up late at night

A. Caffeine and Your Health

B. Caffeine and its Bad Effects

C. High production of Ceffee Beans

D.Effects of Caffeine on Children and Women

C

Fun games and activities play all important role in making picnics enjoyable, Here are some examples.

Picnic Games for all Age Groups: Running and jumping races .playing balloons are some of the Very popular picnic games for children. GrownCups in the picnic mood often enjoy taking part in children’s games too. While organizing picnic games that suit all age groups. Think of all those going to the picnic and think of their preferences. Picnic games for grown cups can include playing frisbee(飞盘),ball games and other sports activities. Prepare playing cards and board games for those who may not be able to take part in active games.

Family picnic games:family picnics are for all the family members to get together and share some priceless moments with each other. When on a family picnics, spend quality time with your family members ,chat with them and take about what you have not spoken about, due to your busy lives. Playing together helps you refresh yourself and your relatonship with Company Picnic Games: Company picnics are team-building events, organized with the purpose of nurturing(培养)team spirit in the company employees and developing in them a sense of belongnss towards the organization. You can organize outdoor sports, team games and enjoyable activities for the team members. Make sure that the company picnic turns out to be a refreshing break from work for the team.

A. teams B. races

C. picnics D.children

39. What kind of games do children probably like best?

A. playing cards B. throwing frisbee

C.team sports D.running races

A. school mates

B.family members

C.people working for you

D.people sitting next to you

41.why do companies organize games?

A. To select the strongest teams.

B.To make the organizers more famous.

C.To build a link between work and play.

D.To help their employees build team spirits.

D

The California llighway patrol had a special program early one morning ,in a car park they showed parents how to keep children safe while riding in a car.

The officers and medical experts(专家)showed the parents how to pronerly place a child safety seat in the car , The seat must be tightly fastened so that it will not move.They told the parents how to place a child in a safety seat and how to use a car’s belt to lock down a safety seat.

People brought their children with them along with their safety seats,The experts

showed them how to position their seats properly. The experts also looked at the seats that the parents were using to make sure they were not damaged or broken.

the safety sents were too loose(松)or the straps(安全带)were too low for the children.The patents were given new seats if their children’s seats were damaged or unsafe.

It is a law in Califoraia that all children must be in a safety seat when they are in a car , A child must be in a safaty seat until they are six vears old or weigh at least 60 pounds.

Anybody driving with a child in the car without a safety seat will be fined. He will have to pay a ticket, and he will get a mark on his driving record called a point. If a person receivers too many points on his driving record, He will perhaps lose his right to drive.

42.In the special program parents were taught how___.

A. to place a bell on the cat seat

B. to use the child safety seat correctly

C.to hide their children in a safe place

D.to fasten the child on the car properly 43. The underlined word resolved in Paragraph 4 most probably means___.

A.caused B.found C.settled D.produced

44.According to a Californian law a child must be in a safety seat if he is___.

A.sitting in the front seat

B.on the way to school

C.under the way of six

D.travelling in a car

45.From the text we learn that a person who does not obey the traffic law will have to___. A.stay in the police station

B.take a driving lesson

C.buy some tickets

D.pay a nine

第二卷(两大题,共30分)

单词填写(共10小题,每小题2分,满分20分)

根据下列句子及所给汉语注释,写出空缺处各单词的正确形式。(每个空只写一词)

46. With a___(沉重的)heart, she turned to wave goodbye.

47. It you get___(饿了),have a piece of bread.

48.It ‘s hot in here. I’m going to open the window and trun on the___(风扇)

49.It seems that the spread of the disease is now under___(控制)

50.Paul will___(到达)in the U.S next week.

51.The bank is close on___(国家)holidays.

52.The day___(在**之间)Tuesday and Thrsday is Wenesday.

53.I’m going to ask___(每一个)of you to speak for three minutes.

54.People over 65 can get___(免费的)tickets.

55.Some families in this area grow their omn____(食物)in their own gardens.

书面表达(满分)

假设你是李明,你的朋友Thomas写信告诉你他暑假将来中国,问你需要什么礼物。请你写封回信,内容要点如下:

1. 感谢来信

2. 带些关于篮球明星的书刊

3. 告知航班号( flight number) ,你将去机场接他

4. 询问还需要什么帮助。

注意:字数应为100左右

Dear Thomas

Yours

Li Ming

2010年全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业单独统一招生考试

英语试题参考答案和评分参考

Ⅰ、Ⅱ、Ⅲ(key to 1-15)

1.A 2.C 3.D 4.A 5.B 6.B 7.A 8.C 9.D 10.C 11.D 12.C 13.D 14.A 15.C 16.B 17.B 1

8.D 19.A 20.B 21.A 22.B 23.C 24.A 25.C 26.D 27.B 28.A 29.D 30.D 31.C 32.A 33.

B 34.B 35.C 36.A 37.A 38.C 39.D 40.B 41.D 42.B 43.C 44.C 45.D

46.heavy

47.hungry

48.fan

49.control

50.arrive

51.national

52.between

53.each/everyone

54.free

55.food

Ⅴ:

内容要点:

1. 感谢来信

2. 带些关于篮球明星的书刊:

3. 告知航班号(flight number),你将去机场接他

4. 询问还需要什么帮助

Dear Thomas

Thank you very much for writing to me. I’m glad to know you ‘re coming to China in the summer vacation. You know ,I love all kinds of sports especially basketball.I am also very interested in the life stories of those world famous basketball players.

So I wonder if you could bring me some books or magazines about them. When you have booked your airline ticket please let me know your flight number so that I can pick you up at the airport by the way what else can I do for you ?

Looking forward to seeing you soon Yours,

LiMing

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com