haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 学科竞赛学科竞赛

第一学期五年级综合赛试题

发布时间:2013-12-20 11:41:33  

2011—2012学年第一学期五年级综合赛

英 语 科 试 题

(时间:50分钟 满分:100分)

听力部分(30分)

一、 听录音两遍,判断录音内容与A、B哪幅图意相符,并把字母编号圈住。(8分)

1. A B 2. A B

3. A B 4. A B

5. A B 6. A B

7. A B 8. A B

二、听录音两遍,选出你所听到的句子的正确答语。(7分)

( )1. A. Yes , he is . B. Mr. Wang is . C. No , he isn’t .

( )2. A. No , he isn’t . B. No , he can’t . C. He can play ping—pong .

( )3. A. Mutton is tasty . B. I’d like mutton . C. I don’t think so .

( )4 A. I like pears . B. Sure , here you are . C. Yes , it’s sweet .

(

)5. A. Yes , I can . B. Yes , he is .

C. Yes ,he can .

(

)6. A. OK . B. That’s right .

C. Certainly .

(

)7. A. He likes fish .

B. He

s thirty .

C. He’

s tall and thin . 1

三、听对话,填上所缺的单词,读两遍。(5分)

A: What day is it today ? B: It’s _________________ .

A: What do you have today ? B: We have _____________and ___________ . A: What can you do at school ? B: I can ______________ the ____________ .

四、听短文,根据短文内容选择填空,读两遍。(10分)

( )1. What day is it today ? It’s ____________ .

A. Sunday B. Saturday C. Thursday

( )2. Where’s Peter now ? He’s ________ .

A. at home B. at school C. on the playground

( )3. The are two _______ in Peter’s house .

A. living rooms B. kitchens C. bedrooms

( )4. How’s the weather today ? It’s _________ .

A. rainy B. sunny C. windy

( )5. Peter often ________ with his friends under the trees .

A. plays ping—pong B. does homework C. plays games 笔试部分(70分)

五、语音和词汇:(共10分)

A:在下列各组单词中,找出划线部分发音不同于其它两个的单词,把其前面的字母编号填在括号里。(5分)

( ( ( (

( B:在下列空格里填上一个合适的词,使句子通顺、合理。(5分)

1、_______________ is the first day of a week.

2、My mother isn’t tall. She’s _________________ .

3、Peaches and watermelons are _________________ .

4、You can see yourself in the _______________ .

5、Go to the _______________ and have a sleep .

六、选择填空。(10分)

( )1. ____________ for breakfast ? I’d like noodles and bread .

A. What would you like B. What do you have C. What do you like

( )2. In my room I have ________ end table and _______ air—conditioner .

A. an , a B. a , an C. an , an

( )3. Our music teacher is very ____________ .

A. funy B. fun C. funny

2

( )4. The robot __________ put away the clothes .

A. can’t B. isn’t C. don’t

( )5 . __________ a bed , two chairs and a desk in the bedroom .

A. There is B. There are C. Have

( )6. _________ he like ? He’s short and thin .

A. What B. What’s C. What does

( )7. What do you have ___________ lunch __________ Mondays?

A. for , in B. with , on C. for , on

( )8. Tom fish very much.

A. like B. likes C. liking

( )9. Mother’s Day is the second Sunday in ___________ .

A. June B. July C. May

( )10. My sister likes beef. _______ too tasty .

A. They’re B. Its C. It’s

七、根据图片或汉语意思完成下列句子。(20分)

1. I like _____________ (星期四).Because we have _____________

for lunch on that day .

2. Sarah is helpful at home . She can ____________ the ____________ .

3. Amy can do housework .She can _____________ the _____________ .

4. My P.E. teacher is ______________(高) and ________________(强壮).

5. We have ______________ and _______________

on Wednesdays .

6. There _____________ a rabbit ______________ the box .

7. I like apples. __________(但是) I ____________ __________(不喜欢)bananas.

8. Don’t ________________ (看) books on the bed .

9. There_______________ two _________________(卫生间)in their house .

10. Look ! The ________________(葡萄)are very ________________(新鲜的).

八、按要求写句子。(10分,每小题2分)

1、你想知道今天是星期几,你应问:——(根据情景写句子)

_________________________________________________________ 3

2、你想知道Tom是否会浇花,你应问:——(根据情景写句子)

_________________________________________________________

3、你要告诉你的同学,你星期天看电视,你应这样说:——(根据情景写句子) ________________________________________________________

4. trash bin , there , behind , a , door , the , is . (连词成句)

_________________________________________________________

5. your , is , favourite , what , sister’s , food ? (连词成句)

_________________________________________________________

九、阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F)。(10分) This is Billy and his brother’s bedroom. It’s not very big, but it is tidy(整洁)and clean .There is a window in it . The curtains are green and new . There are two beds in the room. There is a desk between(在……中间)the beds. There are some books on the desk. Some are English books. Some are Chinese books. There is a phone on the desk, too. There are two chairs beside the desk. One is for Billy, and the other(另一把)is for his brother. There is a map of America on the wall. There is a map of the world on the wall, too. Billy and his brother like their bedroom very much.

( )1 . There are green curtains in the bedroom .

( )2 . There are two desks in the bedroom.

( )3 . There are some Chinese books on the desk.

( )4 . There are two maps on the wall.

( )5 . There is a computer in the bedroom.

十、短文写作。假如你是Amy ,请写一封信给你的笔友Mary,介绍你的各种情况,包括年龄、最喜爱的食物、最喜爱的日子、最喜欢的课程和老师,你在家能做什么家务事。要求按书信的正确格式写,不少于5个句子。(10分) __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________

4

五年级综合赛英语科听力材料及参考答案

听力材料

一、听录音两遍,判断录音内容与A、B哪幅图意相符,并把字母编号圈住。

1. I have tomatoes and chicken for dinner on Saturdays .

2. My uncle is a PE. teacher . He’s strong and tall .

3. Li Ying often reads books on Sundays .

4. Our English teacher is a girl . She’s young and pretty .

5. There is a closet in the room .

6. Zhang Peng is helpful at home . He can do the dishes .

7. Amy can make the bed . She’s a good girl .

8. Today is Wednesday . We have math and Chinese .

二、听录音两遍,选出你所听到的句子的正确答语。

1. Who is your P.E. teacher ? 2. What can John do ?

3. I’d like beef . What about you , Sarah ? 4. What’s your favourite fruit ?

5. Can he wash the clothes ? 6. Let’s go and look at my new closet .

7. What’s your father like ?

三、听对话,填上所缺的单词,读两遍。

A: What day is it today ? B: It’A: What do you have today ? A: What can you do at school ? 四、听短文,根据短文内容选择填空,读两遍。

Good morning . My name is Peter . Today is Saturday . I am not at school . I’m at home now . My house is not very big , but it’s beautiful . There are two bedrooms, a kitchen and a living room in it . There are many trees and flowers in front of my house . On Saturday and Sunday , I often play games with my friends under the trees . But it’s rainy today . I have to stay at home and do homework .

参考答案

一、1. B 2. A 3. A 4. B 5. A 6. B 7. A 8. B

二、1. B 2. C 3. B 4. A 5. C 6. A 7. C

三、Friday , English , math , sweet , floor

四、1. B 2. A 3. C 4. A 5. C

五、A: 1. C 2. B 3. C 4. A 5. C

B: 1. Sunday 2. short 3. sweet 4. mirror 5. bedroom

六、1. A 2. C 3. C 4. A 5. A 6. B 7. C 8. B 9. C 10. C 5

七、(本题错形式及大小写每词扣0.5分)

1. Thursday , eggplant 2. cook , meals 3. wash , clothes 4. tall , strong

5. tomatoes , potatoes 6. is , in 7. But , don’t , like 8. read

9. are , bathrooms 10. grapes , fresh

八、(本题错形式及大小写每词扣0.5分;1—3小题每错、多或漏一个词扣1分,4—5小题要全对才给分。)

1. What day is it today ? 2. Can you water the flowers ?

3. I watch TV on Sundays . 4. The trash bin is behind the door .

5. What is your sister’s favourite food ?

九、1. T 2. F 3. T 4. T 5. F

十、参考答案:

Dear Mary ,

My name is Amy . I’m twelve years old . My favourite food is fish . My favourite day is Wednesday . I have English class on Wednesdays . I like English best and I like my English teacher . She’s a girl . She’s quiet and kind . She can speak English very well . I’m helpful at home . I can wash the clothes .

Your pen pal

Amy

评分标准:

1、能把书信的格式写正确的给1分。

2、能按要求表达清楚,没有语法及单词错误的给满分。

3、能按要求表达清楚,但有1—3处错误的给8—9分。

4、能基本按要求表达清楚,但有4—7处错误的给5—7分。

5、没有按要求表达清楚,每缺一方面扣1.5分。

6、只写对个别句子的,每个句子给1.5分。

6

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com