haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 学科竞赛学科竞赛

2011希望之星英语风采大赛小高组试卷加答案

发布时间:2013-12-22 09:43:04  

2012年度中央电视台“希望之星”英语风采大赛

2012 CCTV “Star of Outlook” English Talent Competition

初赛笔试题(小学高年级组)

一、语音辨析(共20分,每小题2分)

选出下列画线部分读音与其他3个不同的单词,将其序号填入题前的括号内。 ( ( ( ( ( ( ( (

D.

(

(

二、单项选择(共20分,每小题1分)

从下列各题所给的3个选项中选择最佳答案。 ( ) 11. –– Where is your sister?

–– She ______ my mom with the cooking.

A. helps B. helping C. is helping ( ) 12. His daughter is ______ girl.

A. an 8-year-old B. an 8-years-old C. a 8 years old ( ) 13. Every morning, I ______ a shower before breakfast.

A. do

B. get

C. take

( ) 14. It’s October 10th. Lucy is ______ years old now. Today is her ______ birthday.

A. twelve; twelve B. twelfth; twelve C. twelve; twelfth

( ) 15. –– ______ is Sam?

–– I think he is at Tina’s home.

- 1 -

A. Who B. How C. Where

( ) 16. ––Why do you like music?

–– Because it’s ______.

A. relaxing B. worrying C. boring

( ) 17. There is ______ “ h ” and ______ “ u” in the word “house”.

A. a; a B. an; a C. an; an

( ) 18. I take my dog ______ a walk every day.

A. to B. on C. for

( ) 19. There ______ a pen and four pencils in the pencil case.

A. are B. is C. has

( ) 20. Do you like ______?

A. playing football B. play the football C. to play the football

( ) 21. Would you like ______ a kite with me this afternoon?

A. to fly B. flying C. fly

( ) 22. Does Daniel ______after school?

A. walk home B. walks home C. go to home on foot

( ) 23. Where ______ you ______?

A. do; from B. do; come from C. are; come from

( ) 24. There is some ______ in the box.

A. food B. eggs C. apples

( ) 25. Please ______ my mother. She is ill today.

A. look for B. look after C. look like

( ) 26. My little brother often ______ for things in his room.

A. watches B. look C. looks

( ) 27. ______ you know the answer ______ the question?

A. Are; to B. Are; at C. Do; to

( ) 28. Excuse me, how do you ______ that in English?

A. say B. speak C. talk

( ) 29. ––______ eggs do you want?

–– Give me ten, please.

A. How many

B. How much C. What - 2 -

( ) 30. –– Here’s a letter for you, Maria.

–– Thank you. Oh, it’s ______ my pen pal, Jane.

A. from B. to C. for

三、完形填空(共20分,每小题2分)

通读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的4个选项中选择最佳答案。

There is a zoo in our city. My parents often take me there on toy animals in my room. In the bears, snakes, and many other and some snakes are , that is why they have to stay in for animals to stay in cages. They should be free. The animals in cages can’t be . I think the most interesting animals in the zoo are the dolphins. I like them swim and jump. They

swim so fast and jump so high. They can play with a ball. They can stand up and walk water! They are very to people. If you fall into the water and can’t swim, they may come to help you.

( ) 31. A. summer B. month C. weekday D. weekends

( ) 32. A. a lot B. a lots of C. a lot of D. lot of

( ) 33. A. zoo B. park C. bank D. library

( ) 34. A. tigers B. people C. friends D. animals

( ) 35. A. dangerous B. friendly C. interesting D. ugly

( ) 36. A. houses B. cages (笼子) C. ponds (池塘) D. buildings

( ) 37. A. angry B. happy C. friendly D. boring

( ) 38. A. looking B. seeing C. watching D. hearing

( ) 39. A. in B. at C. with D. on

( ) 40. A. friendly B. interesting C. angry D. cold

四、阅读理解(共40分,每小题4分)

阅读下面的短文,从短文后各题所给的4个选项中选择最佳答案。

A

Leopards (豹) live in many parts of the world, from Siberia (西伯利亚) to Africa. They have a very beautiful yellow skin with large black spots. They live for about 15 years and eat small mammals (哺乳动物) such as zebras, monkeys, and antelopes (羚羊). They sleep for about 12 hours a day. Leopards are very solitary (独居的) animals. They spend most of their time alone in trees, where they wait until a small animal passes. They jump on the animal and then drag it up into the tree, where they eat it.

Like many animals, leopards are disappearing because people hunt them. They kill them for their beautiful coats. The Sinai leopard, for example, from Egypt, is now probably extinct (绝种的).

( ) 41. How long does a leopard usually live about?

A. Fifty weeks. B. Fifteen months.

C. Twelve days. D. Fifteen years.

( ) 42. Leopards _______.

A. live in family groups B. live alone

C. live together D. live with other animals

( ) 43. Leopards spend much time in trees because they want to _______.

- 3 -

A. sleep B. jump

C. wait and catch small mammals D. rest

( ) 44. Why do people hunt leopards?

A. Because they kill them for their meat. B. Because they attack people all the time. C. Because they are dangerous.

D. Because they kill them for their coats.

( ) 45. Which of the following sentences is NOT true? A. Leopards have beautiful fur.

B. Leopards eat animals and plants.

C. Leopards sleep about 12 hours a day. D. The Sinai leopard is probably extinct.

B

( ) 46. The train from Beijing to Shenyang leaves at _______. A. 6:06 B. 6:21 C. 6:41 D. 6:49

( ) 47. We have to spend _______ on the train if we go to Shenyang from Beijing. A. 5 hours and 54 minutes B. 6 hours and 6 minutes

C. 6 hours and 34 minutes D. 6 hours and 54 minutes

( ) 48. The Z41 train arrives in Shanghai at _______.

A. 6:21am B. 6:21pm C. 6:41am D. 6:41pm

( ) 49. If you want to go to Tianjin from Shanghai, you can take the _______ train. A. T157 B. Z41 C. Z42 D. 1477 ( ) 50. It takes _______ from Nanjing to Wuxi by train. A. about half an hour B. less than an hour

C. about one and a half hour D. more than two hours

- 4 -

答题纸 考号:

1.D 2.C 3.D 4.B 5.A 6.A 7.C 8.A 9.C

10.B

11.C 12.A 13.C 14.C 15.C 16.A 17.B 18.B 19.B

20.A

21.A 22.A 23.B 24.A 25.B 26.C 27.C 28.A 29.A

30.A

31.D 32.C 33.A 34.D 35.A 36.B 37.B 38.C 39.D

40.A

41.D 42.B 43.C 44.D 45.B 46. D 47.A 48.C 49.C

50.C 密封线所需填写格式

姓名 考号 学校 班级 联系电话

- 5 -

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com