haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 学科竞赛学科竞赛

2008逍林初中初三英语竞赛选拔试题 2

发布时间:2013-12-26 14:41:44  

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

2008逍林初中初三英语竞赛选拔试题

笔试部分(共120分)

一.选择填空(共30小题,计30分)

( )1.-------Why did you laugh just now?

--------Ted wanted to tell us ____very funny story ,but he forgot _____end himself.

A. /; the B. a; an C. a; the D. the; the

( ) 2. -------I’ve given all my pocket money to the people in Sichuan .

------- _____. I hope they can get over the difficulties they are meeting.

A. So am I B. So have I C. So I have D.So I am

( ) 3.--Do you mind waiting for a moment ? I’m too busy to ________this problem now. ---I don’t mind. I can wait.

A. break off B. be angry with C. be afraid to D. deal with

( ) 4.We had no ______finding the Science Museum.

A. question B. way C. trouble D . matter

( ) 5.----- Are you afraid of _______at home?

-------What? I ’ve grown up.

( ) 9. You’ A. / ? but B. / ?C. not ? or D. not ? but

( ) 11.-----

( ) 12--- I’ --- I think so. He ___________ for it for months.

A. is preparing B. was preparing

C. had been preparing D. has been preparing

( ) 13. If the weather had been better, we could have had a picnic.

But it ____ all day.

A. rained B. rains C. has rained D. is raining

( ) 14. He bought many things _____ his stay in Ningbo.

A.during B.when C.while D.if

( ) 15.Although the working mother is very busy, she still ______a lot of

time to her children.

A. costs B. spends C. offers D. provides

( ) 16. Only then _______how much damage had been caused.

A. she realized B. she had realized

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

C. had she realized D. did she realize

( ) 17.I won’t tell the student the answer to the math problem until he ______ on it for

more than an hour.

A. has been working B. will have worked

C. will have been working D. had worked

( ) 18. ---Would you like to join us in the game? --- , for I have something important to attend to.

A. I will B. I’d love to C. I won’t D. I’m afraid not

( ) 19. He is the only one of the students who ________ elected.

A. have B. has C. have been D. has been

( ) 20.________ your help ,we were successful in the end.

A. Because B. Thanks C. Thanks to D. Thanks for

( ) 21. Our math teacher is a simple man , who doesn’t ______ his clothes.

A . take care of B. take after C. care about D. look after

A. wasn’C. isn’’t allowed , smoking

A. what time he leaves B. what time does he leave

C. what time he left D. what time did he leave

( ) 30. ---What is your father like ? ----He ________ .

A. likes history B. is tall and thin

C. likes eating meat D. I’d love to

二.完形填空(本题有15小题,每小题1分,共15分) Michel is a girl who works for the police (1) a handwriting expert .She has helped (2) criminals (罪犯) by using her special talents . When she was fourteen , Michel was already (3) interested in the differences in her friends’ (4) that she would spend hours (5) them . After finishing college she went to France for a special two-year class in handwriting at the School of Police Science. Michel says that it is (6) for people who hide their handwriting .She can discover most of what she needs to know simply (7) looking at the writing with her own eyes ,(8) she also has machines (9) help her make (10) different kinds of paper and ink .This knowledge is 21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

often (11) great help to the police .Michel believes that handwriting is a good(12) of what kind of person the (13) is . “I wouldn’t go out with a fellow (14) I didn’t like his handwriting .” She says . But she adds she fell in love with her future husband , a young policeman (15) she studied his handwriting .It is later proved to be all right , however.

1) A with B by C like D as

2) A search B follow C catch D judge

3) A so B too C quite D extra

4) A books B letter C tongues D handwriting

5) A writing B studying C settling D uncovering

6) A main B safe C easy D impossible

7) A with B by C of D about

8) A so B for C thus D but

9) A they B in which C that D those

10) A up B out C for D into

11) A of B to C with D for

12) A test B sign C means D habit

13) A thief B criminal C writer D policeman

14) A whether B unless C if D after

15) A before B after C shyly D and

三.阅读理解(共20小题,每小题2分,计40分)

病) -- they love a famous person too much.

hero that it affects (影响 There are two ways of worshipping (about them with friends for is a more serious way. People have very strong feelings "Worshipping not certainly a bad thing," Dr. John, an expert (专家) said. "But A. they are friends of the famous people

B. famous people can pay them a lot of money

C. they must go to the hospital

D. there is something wrong with their mind

( )2. How many people in Britain have got this kind of disease?

A. About one third. B. About a quarter.

C. More than half. D. Just two or three.

( )3. What does the writer think of the two ways of worshipping famous people?

A. The first one is better. B. The second one is better.

C. Both of them are good. D. Neither of them is good.

( )4. People who have strong feeling for a famous person often feel worried because_____.

A. they cannot become famous themselves

B. they think the famous person may be in trouble

C. they are afraid the famous person may not like them

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

D. they cannot get anything in return from the famous person

( )5. Dr. John tells us________.

A. worshipping of famous people is a good thing

B. anything overdone may bring some trouble

C. famous people are not always friendly to us

D. we mustn't worship anybody or anything

.(B)

Can you think of a bird that can't fly but is a very good swimmer? The emperor penguin is one! Since last week, six emperor penguins have been on show at the Beijing Pacific Underwater World (太平洋海底世界, BPUW). “I had only seen penguins in my geography textbook,” said 13-year-old Yu Yaxin, when she was watching the birds in the aquarium. “Emperor penguins are much bigger and taller than I had thought. They're up to my shoulders!”

One month ago these penguins came to China from the Antarctic.

At BPUW, emperor penguins have their own room with a swimming pool! A big air-conditioner helps to keep the room as cold as minus four degrees Celsius.

longer hide in the corner when people try to get close to them.”

sleep for more than ten hours a day!

They're not always as nice as they seem. When they get angry, they loud noises and move their 鳍状肢).

all. Its colourful feathers and lively spirit (气度call it the “emperor” of penguins.

(南极的( )1. The penguins are from ____.

C. spend most of their time eating and sleeping D. they are beautiful and lively

( )4. When penguins are angry, they ____.

A. make loud noises and shake their bodies B. cry out and refuse to eat

C. play tricks on people who feed them D. hide in a corner and cry

( )5. How do the emperor penguins spend their years?

A. They give birth during the cold winters in Antarctica.

B. They spend half their time on the cold Antarctic (南极的) ice and the other half in the water.

C. They can swim in the cold water in Antarctica.

D. They fly up in the sky like other birds in Antarctica.

(C)

In order to know a foreign language thoroughly (完全地) , four things are necessary . First ,we must understand the language when we hear it spoken . Secondly ,we must be able to speak it ourselves , with confidence and without hesitation (犹豫) . Thirdly ,we must do much reading . Finally , we 21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

must be able to write it .We must be able to make sentences that are correct in grammar .

There are no shortcuts to success in language learning . A good memory is a great help , but it is not enough only to memorize the rules from a grammar book . It is not much learning by heart long lists(一览表) of words and their meanings , studying the dictionary and so on . We must learn by using the language .

If we are pleased with a few rules we have memorized , we are not really learning the language . We must “ learn through use.” Practice is important . We must practise speaking and writing the language whenever we can .

1. The most important things to learn a foreign language are ____________________.

A . understanding and speaking B listening , speaking , reading and writing

C . writing and understanding D . memorizing and listening

2. Someone hears and writes English very well ,but he speaks it very badly .

This is because ____________________________.

A . he doesn’t understand the language when he hears it spoken

B . he doesn’t have a good memory

C . he always remembers lists of words and their meanings

D . he often hesitates(犹豫) to practise speaking it

5. “ Learning through use” D . B and C

(D)

Chinese are very generous(money , parents often to the best schools or even abroad to England , the United will either learn a instrument or ballet ,or other classes that will give them a head start in life . The Chinese believe that the more expensive an education is , the better it is . So parents will spend an unreasonable amount of money on education .Even poor couples will buy a computer for their son or daughter .

However , what most parents fail to see is that the best early education they can give their children is usually very cheap .

Parents can see that their children’s skills vary ,skilled in some areas while poor in others . What most parents fail to realize though , is that today’s children lack self-respect and self-confidence .

The problem is that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well , but parents are not teaching them the most important skills they need to be confident ,happy and clever .

Parents can achieve this by teaching practical skills like cooking , sewing and doing other housework .

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life . Cooking demands patience and time . It is an enjoyable but difficult experience . A good cook always tries to improve his cooking ,so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully . His result , a well-cooked dinner , will give him much satisfaction and a lot of self-confidence . Some old machines ,such as a broken radio or TV set that you give your child to play with will make him curious and arouse his interest .He will spend hours looking at them ,trying to fix them ; your child might become an engineer when he grows up . These activities are not merely teaching a child to read a book , but rather to think , to use his mind . And that is more important .

1. Parents in China ,according to this passage ,____________________________-.

A . are too strict with their children

B . are too rich to educate their children

C .have some problems in educating their children correctly

D . are too poor to educate their children

2. Generally speaking ,children’s skills _________________________.

A . come from their parents

B .have nothing to do with their education

C. may be different

D. have something to do with their marks in the exams

A. the parents’B. the education system

C. children’s skills

D. children’s hobbies

B. one’D. a good student should spend much time repairing radios

四.单词拼写(共10小题,每小题1分,共10分)

( A )根据下列句子及所给汉语注释,写出空缺处各单词的正确形式,每空只写一词。

1. After __________(比较)the two things carefully, you’ll find a lot of differences.

2. You must look at the ____________(说明)very carefully before you take the medicine.

3. It’s a _____________(令人愉快的)trip. All of us are pleased.

4. Tina wants to___________(代表) the class in the school concert.

5. Children need time and _________(自由)to have fun.

( B ) 根据下列句子及所给单词的首字母,写出各单词的完全形式。

6.I don’t r_________ agree with you.

7.One of my f____________ sayings is “Where there is a will, there is a way”.

8.The old engineer made a contribution to developing the w________ part of China.

9.My watch doesn’t work.. I will have it r_________ tomorrow.

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

10.It’s important for us to learn a f________ language.

五.智力测试(5分)

1. In the following sentences there are two animals. Can you find them?

“If Roger comes, we’ll begin and we will go at two o’clock.”

2. Tom lives on the sixth floor of a building. He gives three floors up to see his friend. After

that he goes five floors down to see another. On what floor is he now?

3. If post is 1234, “top” will be ________

A 421 B 231 C 314 D 124

4. What has fingers but can’t type?

5. It’s half past one. What time will it be twenty hours later?

六.书面表达

最近,教育部启动了“阳光体育”运动,建议全国中小学生每天锻炼一小时,让他们健康、快乐。此项活动受到广大学生的欢迎。李华对所在学校学生参加活动的情况和反映做了一个调查。请你根据下面调查表

_______________________________________________________________________________

No matter what students think about the program, all the students like the idea which is to make students happy and keep them fit at the same time .

2008年逍林初中初三英语竞赛答题卷

听力部分(计30分)

一.句子理解(每小题1分)

1__________ 2_________ 3 _________ 4 ________ 5 ________

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

二. 问句应答(每小题1分)

1__________ 2_________ 3 _________ 4 ________ 5 ________

三.对话理解(每小题2分)

1__________ 2_________ 3 _________ 4 ________ 5 ________

四.短文理解(每小题2分)

1__________ 2_________ 3 _________ 4 ________ 5 ________

笔试部分(共六大题,计120分)

一.选择填空(每小题1分,计30分)

二. 完形填空(每小题1分,共15分)

三. 阅读理解(每小题2分,计40分)

(A) 1.____________2._____________3____________4___________5____________

(B) 1.____________2._____________3____________4___________5____________

(C) 1.____________2._____________3____________4___________5____________

(D) 1.____________2._____________3____________4___________5____________

四.单词拼写(每小题1分,共10分)

(A)在下列各句的每个空格内填上一个适当的完整的单词,该词的首字母已给。

1.____________2._____________3____________4___________5____________

(B)根据下列句子及所给汉语注解,写出单词的正确形式。

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

1.____________2._____________3____________4___________5____________

五.智力测试(共5小题,计5分)

1.________ ________ 2.__________________

3.__________________ 4.__________________

5._______________________________

六. 书面表达(共1小题,计20分)

The “Sunshine Sports” program is warmly welcomed in our school. Nearly all the students have taken part in it.

________________________________________________________________________________________

听力材料

一.句子理解

1. Lily’’s cake is bigger.

5. The baby costs his parents a lot of money.

二.问句应答

1. Let’s go and play soccer together, shall we?

2. What did he do last night?

3. Would you take this box along to the office for me?

4. How soon will Miss Gao come back here from her office?

5. What a cold day!

三.对话理解

A:1. W: When will the next bus leave for Beijing?

M: Buses leave for Beijing every thirty minutes. You’ve just missed the ten thirty bus

by seven minutes.

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

Q: When will the next bus leave for Beijing?(B)

2. M: Could you please tell me how to get to Hilton Hotel?

W: Sure. Take the second turning on your right. That’s John Street. Go along John Street

for a few minutes, then turn left at the first turning. There is a gas station on the corner. Hilton Hotel is on the left of it. You can’t miss it.

Q: Where is Hilton Hotel?(A)

3. M: How long has your husband been staying in France?

W : Three months.

M: Do you write to him or send him e—mails to keep in touch with him?

W: I neither write to him nor e—mail him. I ring him up now and then.

Q: How does the woman keep in touch with her husband? (B)

4. W: It’ M: You should play less and study more, I’m afraid.

Q: Why can’5. W: How often does the bus go to the Great Wall?

M: Only twice a day.

Q: What does the man mean? (B)

四 短文理解

to.

Last night when was outside, he heard a strange sound at a dark corner of the factory. He went quickly to see what it is . It was a small dog. It looked cold and sad. He took it to his office.

During the rest of the night Frank was not lonely. The dog became his good friend .(BDBAD) 参考答案

听力部分(共四大题,计30分)

一.句子理解 (BCBDC)

二. 问句应答(BCDCB)

三.对话理解1-5 BABCB

四.短文理解1-5 CBCAD

笔试部分(共六大题,计120分)

一.选择填空

1-5CBDCC 6-10 DCBCD 11-15CDAAC

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com

16-20 DADDC 21-25 CCCBB 26-30DBDCB

二.完形填空

1、D 2、C 3、A 4、D 5、B 6、D 7、B 8、D 9、C 10、B 11、A 12、B13、C 14、C 15A

三. 阅读理解

(A) 1-5 D A A C B

(B) 1-5 B C D A B

(C) 1-5 B D B C D

(D) 1-5 C C A C B

四 单词拼写

1.comparing 2.instructions 3.pleasant 4.represent 5.freedom

6.really 7.favourite 8.western 9.repaired 10.foreign

五.智力测试

1.frog, goat 2. on the fourth floor

3.A 4.gloves 5.Half past nine

六.书面表达

The “Sunshine Sports”air instead of staying in the a students are still worried that there is not enough room on the not have enough time to finish their homework.

21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com