haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 幼儿教育 > 育儿理论经验育儿理论经验

阅读与完形练习

发布时间:2013-11-13 10:40:45  

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材 练习(一)完型专练

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

These days computer games have become more and more popular in many cities and It’s they want to win, and at last they even can’t

The result is that some people don’t want toand they play in computer game houses for hours and hours. For school boys, things are They don’t want to have

Some of them can get enough money from their Some of them are not o they have to steal or rob others’

Computer game addiction(上瘾done to stop it.

1. A. streets B. schools C. towns D. cities

2. A. boys B. money C. computers D. students

3. A. take B. spend C. cost D. pay

4. A. possible B. easy C. good D. hard

5. A. read B. learn C. win D. download

6. A. lose B. try C. waste D. watch

7. A. come B. live C. study D. eat

8. A. watch TV B. go out C. stay there D. work

9. A. better B. exciting C. even worse D. interesting

10. A. lessons B. games C. families D. sports

11. A. classes B. rooms C. schools D. shops

12. A. classmates B. teachers C. sisters D. parents

13. A. lucky B. unlucky C. careful D. polite

110

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材

14. A. good B. bad C. rich D. poor

15. A. important B. wonderful C. unusual D. serious

B

Concorde’s Birthday

CONCORDE, the world’s fastest traveler plane, will soon be over 33 years old. It first on 2 March, 1969 in France. Concorde was developed both France (超声速的)traveler plane. In 1962 they started to 5,000 hours of testing. Concorde flies at twice the speed This means that it Each Concorde is built a cost of 55 million pounds. Twenty have been built

1. A. invented

3. A. talk

B. produced C. flew D. took off D. dream D. finish D. cost

D. shout

D. travels 2. A. for B. by C. from D. with B.fight C. meeting C. carry C. needed B. wanted 4. A. work B. do 5. A. paid 7. A. sound 6. A. gave B. was giving C. was given D. had given B. voice C. noise C. costs

C. real

C. flight 8. A. spends B. takes 10. A. possible 11. A. plane 9. A. Because of B. Thanks to C. Give up D. Think of B. impossible

D. unreal D. airline D. early B. passenger 12. A. later B. late C. earlier

13. A. with B. at C. for D. on

14. A. so well B. so soon C. so expensive D. so far

15. A. build

111 B. own C. sell D. make

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材

C him. At once the old man pulled out a handful of coins. out a shining new ten penny piece and handed it to the child. “Thank you very much,” said To his saw the dirty little boy in the same place, crying sadly He went up to the boy and asked he had lost the ten penny piece he had he still couldn’t find the first one. “” he cried, “I would have twenty pence now.”

1. A. by B. between C. through D. over

2. A .were crowded B. were crowding C. crowded D. had crowded

3. A. angry B. sad C. happy D. kind

4. A. cried B. had cried C. was crying D. would cry

5. A. spent B. left C. paid D. lost

6. A. had taken B. had brought C. had given D. had borrowed

7. A. picked B. made C. gave D. left

8. A. mouth B. eyes C. feet D. ears

9. A. on B. back C. to D. for

10. A. surprise B. joy C. sadness D. excitement

11. A. usually B. usual C. before D. well

12. A. where B. when C. why D. if

13. A. just B. just now C. right now D. now

14. A. and B. but C. while D. as

15. A. When B. Since C. If D. As

D

The world itself is becoming much smaller by using modern traffic and modern communication means(通讯设备). of years ago,.One of the biggest is pollution.To pollute 112

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材 means to make things dirty.Pollution comes in many ways.We see it,drink it and even hear it.

Man has been polluting the earth.,the more pollution.Many years ago,.When the land was used up or the river was dirty in one place,another place.But this is no longer true.Man is now slowly polluting the whole world.

Air pollution is now the most serious.It’s,but it is not the only one kind of pollution.our drinking water..

Many countries are making rules to fight pollution. They people from burning coal(煤)in houses and factories in the city,and from putting .

.It is caused by heavy traffic.It is true that if there are fewer there will be less air pollution.

The earth is our home.We must take care of it.,water and air clean..

1.A.Flight B.Sleeping C.Life D.Meeting

2.A.difficulties B.business C.jobs D.problems

3.A.smell B.touch C.dream D.want

4.A.better B.more C.fewer D.stranger

5.A.if B.because C.until D.when

6.A.flew B.ran C.moved D.arrived

7.A.bad B.safe C.hard D.possible

8.A.helps B.treats C.frightens D.kills

9.A.hungry B.angry C.excited D.sad

10.A.continue B.finish C.stop D.start

11.A.fire B.litter C.wind D.smoke

12.A.dangerous B.important C.interesting D.popular

13.A.driving B.playing C.swimming D.dancing

14.A.increasing B.producing C.keeping D.making

15.A.rise B.information C.price D.progress

完形填空参考答案

113

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材 A篇 1.A 2.B 3.B 4.D 5.C 6.A 7.B 8.D 9.C 10.A

11.C 12.D 13.A 14.B 15.D

B篇 1.C 2.B 3.D 4.A 5.D 6.C 7.A 8.B 9.D 10.A

11.C 12.C 13.B 14.D 15.B

C篇 1.C 2.A 3.D 4.C 5.D 6.C 7.A 8.B 9.B 10.A

11.C 12.D 13.A 14.B 15.C

D篇 1.C 2.D 3.A 4.B 5.B 6.C 7.A 8.D 9.B 10.C

11.D 12.A 13.A 14.C 15.B

练习(二)阅读专练

阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。

A

Mr. Read was born in a small village with high mountains all around it.He has few fields and he can’t get enough food for his family.He’s often worried about it.So he works harder and harder and tries his best to get more money.

One afternoon,Mr. Read went out to look for some grass for his cows.It was very hot and he had to have a swim.Suddenly he saw a big tortoise in the water.He swam there and caught it.The next morning he went to the town to sell it in the markets.When he was walking in the street, a car hit him down and he was hurt.He was sent to hospital at once.The doctors looked him over and had an operation on him.Two weeks later he felt much better.The doctors were satisfied with the operation and said,“You’ll be fully recovered in a week.We’re sure you can write when you leave hospital.”

“It’s really a miracle(奇迹)!”shouted Mr. Read,“I could neither read nor write before!”

1.The Reads have little food because

A.they live in a small village B.they have few fields

C.they’re too lazy to work D.nobody would help them to getmoney

2.Mr. Read jumped into the river because

A.he wanted to get some grass in the water

B.he wanted to look for a tortoise in the water

C.he wanted to have a good rest in the water

D.he wanted to have a swim

114

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材

3.Mr. Read’was hurt in the traffic accident.

A.head B.leg C.right hand D.left hand

4.In Chinese the phrase“be fully recovered”means

A.完全覆盖 B.全部找回 C.恢复疲劳 D.恢复健康 A. he did a very successful operation

B. the farmer was lucky enough to write after the operation

C. the accident helped the farmer to write

D. he taught the farmer to write while he was staying in hospital

B

Happiness is for everyone. You don’t need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.

In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice them, you can see that happiness is always around you.

Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can’t be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances to challenge yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving(旋转 ) door. When it closes, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.

1. Happiness is for_________.

A. those who have large and beautiful houses B. those who have cars

C. those who have a lot of money D. all people

2. When you do something wrong, _______________.

115

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材

A. you may correct it B. you will have no chance to challenge yourself

C. anybody will laugh at you D. you will be happy

3. Which is TRUE according to the passage?

A. When you get success, your friends will be very proud of you.

B. You can get help from others when you make mistakes.

C. You can still be a happy person even if you have little money.

D. All the above.

4. Why do we say “Happiness is not the same as money”? Because ___________.

A. money always brings happiness B. money doesn’t always bring happiness

C. everything can be bought with money D. only rich people have happiness

5. Which is the title of the passage?

A. Do Something Good to Others B. Happy and Lucky

C. Happiness D. Life and Success

C

One night, a little before nine o’clock, Dr Johnson was answering a telephone call. He was asked to go and give an operation to a very sick boy at once. The boy was in a small hospital in Glens Falls, sixty miles away from Dr Johnson’s city – Albany. The boy had hurt himself in a traffic accident. His wife was in danger, but his family was so poor that they could not pay the doctor anything. After he heard all this, Dr Johnson was driving carefully. He thought that he could get to the hospital before 12 o’clock. A few minutes later, the doctor’s car had to stop for a red light at a crossing. Suddenly a man in an old black coat opened the door of the car and got in.

“Drive on”, he said. “I’ve got a gun (枪).”

“I’m a doctor,” said Johnson, “I’m on my way to a hospital to operate on a very sick…”

“Don’t talk,” said the man in the old black coat, “Just drive.”

A mile out of the town he ordered the doctor to stop the car and get out. Then the man drove on down the road. The doctor stood for a moment in the snow. After half an hour, Dr Johnson found a telephone and called a taxi. At the railway station he learned that the next train to Glens Falls would not leave until 12 o’clock.

It was after two o’clock in the morning when the doctor arrived at the hospital in Glens Falls. Miss Clarke, a nurse, was waiting for him.

“I did my best,” said Dr Johnson. Miss Clarke said, “The boy died an hour ago.” 116

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材

They walked into the waiting room. There sat the man in the old black coat, with his head in his hands.

“Mr. Shute,” said Miss Clarke to the man, “this is Dr Johnson. He had come all the way from Albany to try to save your boy.”

1. From the story we know it took Dr Johnson _________ to get to the hospital.

A. 12 hours B. 7 hours C. only 1 hour D. about 5 hours

2. Dr Johnson was late because __________.

A. there was something wrong with his car

B. a strange man made it hard to drive

C. a strange man drove his car away

D. the train to Glens Falls was late

3. From the story we know Dr Johnson _________.

A. was a good man, he didn’t care for the money

B. hurt himself on the way to Glens Falls

C. did the operation and boy was saved

D. wouldn’t do the operation until the boy’s family paid the money

4. The man in a black coat __________.

A. hit the boy and ran away

C. was the boy’s father

A. happy and pleased

C. worried and angry

D. The Singing Doctor

Nick Petrella is a doctor in Montreal. He works 60 hours a week. He has to take care of 159 patients a week in the hospital and at his office. He’s been a doctor for ten years.

Dr. Petrella gives his patients good medical advice. But he doesn’t just tell his patients what to do. He also sings to them on television! Dr. Petrella has his own TV show. The doctor starts the show with a song and then gives medical advice. He explains a medical problem or disease in simple language. After that, he sings another song. Dr. Petrella produces and performs in his own show every week. The program is very popular with his patients and with people who enjoy his singing. His dream is to perform(表演) in Las Vegas. His favorite songs are love songs, and he has a small disk 117 B. took the boy to the hospital D. was the real doctor B. regretful(悔恨) and sad D. tired and hungry 5. The man in black would feel __________ in the end.

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材 of love songs that he wrote. Dr. Petrella says, “I always loved to sing. All my problems are gone when I sing.” But when Dr. Petrella was young, his father didn’t want him to be a singer, so he went to medical school.

Some people tell Dr. Petrella he can help people more as a doctor. But Dr. Petrella says he helps people when he sings, too. “I like to make people smile. Sometimes it’s difficult to make a sick person smile. Medicine and entertainment(娱乐) both try to do the same thing. They try to make people feel good.”

1. Dr. Petrella works 60 hours a week, because he ____________________.

A. gives his patients medical advice B. takes care of 159 patients a week

C. sings on television D. has his own TV show

B. always loved to sing 2. Dr. Petrella _____________________, so he is called a singing doctor. A. has been a doctor for ten years

C. is popular with his patients D. also sings to his patients on TV

3. In his TV show, Dr. Petrella ___________________.

A. sings and gives medical advice B. sings about different diseases

C. starts to explain diseases with a song D. sings love songs he wrote

4. Dr. Petrella’s show is popular ________________.

A. in Las Vegas. B. at medical school

C. with people who like his singing D. with patients in Montreal

5. Dr. Petrella says he likes to __________________.

A. help people sing

C. do the same thing

E. 66 Days at Sea

A couple from Miami, Bill and Simone Bultler, spent sixty-six days in a life-raft(救生艇) in the seas of Central America after their boat sank.

Twenty-one days after they left Panama in their boat, Siboney, they met some whales. “They started to hit the side of the boat,” said Bill, “and then suddenly we heard water.” Two minutes later, the boat was sinking. They jumped into the life-raft and watched the boat go under the water.

For twenty days they had tins of food, biscuits, and bottles of water. They also had a fishing-line and a machine to make salt water into drinking water – two things which saved their lives. They caught eight to ten fish a day and ate them raw(生的). Then the line broke. “So we had no more fish until something very strange happened. 118 B. make people feel better D. make difficult people smile

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材 Some sharks came to feed, and the fish under the raft were afraid and came to the surface. I caught them with my hands.”

About twenty ships passed them, but no one saw them. After fifty days at sea their life-raft was beginning to break up. Then suddenly it was all over. A fishing boat saw them and picked them up. They couldn’t stand up. So the captain(船长) carried them onto his boat and took them to Costa Rica. Their two months at sea was over.

1. Bill and Simone were travelling _____________ when they met some whales.

A. in a life-raft B. in Miami

A. they broke the side of the boat

C. they pulled the boat C. in Siboney D. in Panama 2. The whales hit the side of the boat, and then ____________. B. they brought in a lot of water D. they went under the water

B. heard water 3. After their boat sank , the couple ______________. A. jumped into the life-raft

C. watched the boat go under water D. stayed in the life-raft

4. During their days at sea, ___________ saved their lives.

A. tins of food and bottles of water B. a fishing-line and a machine

C. whales and sharks D. twenty passing ships

5. When they saw the fishing boat which later picked them up, ____________. A. they were too excited to stand up

B. they couldn’t wait to climb onto the boat

C. their life-raft was beginning to break up

D. they knew their two months at sea would be over

F

From a plane we can see the fields, cities, mountains or seas below. If we go into space, we see more and more of the earth. People and man-made satellites have been sent out into space to look at the earth carefully and people have learnt more about the earth in the last few years.

The sea looks very beautiful when the sun is shining on it. But it can be very terrible when there is a strong wind.

The sea is very big. It nearly covers three quarters of the earth. The sea is also very deep in some places. There is one place and at that place the sea is about 11 kilometers deep. The highest mountain in the world is about 9 kilometers high. If that mountain was put into the sea at that place, there would be still 2 kilometers of water above it!

119

蒲公英学苑 初高中英语衔接教材 In most parts of the sea, there are many kinds of fishes and plants. Some live near the top of the sea. Others live deep down. There are also a lot of small living things, and lots of fishes live by eating them.

The sea can be very cold. When people go down, the sea becomes colder and colder. Only some men can go down into the deep sea. But, in 1970, five women scientists (科学家) lived in the deep sea for fourteen days.

1. This passage is_________.

A. a short story B. for science reading C. a piece of news

2. The sea covers about _______of the earth.

A One third B. One fourth C. Two quarters D.Three fourths

B. Fishes C. Plants D. Living things 3. _______are not mentioned (提及) in this passage. A. Islands

4. Which of the following is NOT true?

A. The sea is usually beautiful when the sun is shining.

B. The sea is always very terrible when the wind blows hard.

C. The highest mountain is in the deepest place of the sea.

D. The deeper the people go into the sea, the colder they will feel.

5. The last sentence “But, in 1970, five women scientists lived in the deep sea for fourteen days.” means that________.

A. women wanted to live in the deep sea for a long time

B. women could go deeper into the sea than men

C. women liked living in the deep sea better than men

D. women could do the same work as men

阅读理解参考答案

A篇 1.B 2.D 3.C 4.D 5.A

B篇 1.D 2.A 3.D 4.B 5.C

C篇 1.D 2.C 3.A 4.C 5.B

D篇 1.B 2.D 3.A 4.C 5.B

E篇 1.C 2.A 3.D 4.B 5.D

F篇 1.B 2.D 3.A 4.C 5.D

D.a report

120

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com