haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 中考中考

含山朗训2014年安徽中考英语模拟测试卷(四)

发布时间:2014-05-11 13:41:57  

含山朗训

含山朗训2014年安徽中考英语模拟测试卷(四)

一、单项填空(共15小题, 计15分)

从A.B.C.D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳答案。

16. The underlined part in the word “houses” is pronounced as .

A. /SIS/ B. /θIS/ C. /SIZ/ D./ZIZ/

17.--What about the pen you bought yesterday. -- It well. I like it very much.

A. was written B. is written C. wrote D. writes

18. – Why do you get up so early in the morning, Lingling? -- I generally make it a to be up by 7 to read English.

A. plan B. wish C. rule D. secret

19. The doctor advised Tom strongly that he should take a good rest, but didn’t help.

A. she B. it C. which D. he 20. She had to sell the house even though it was her own wish.

A. above B. on C. against D. for

21. – Can you catch what the teacher said in the English class? -- Sorry, I can understand it.

A. hardly B. almost C. nearly D. never

22. – You haven’t been to Beijing, have you ? -- . How I wish to go there!

A. Yes, I have. B. No, I haven’t. C. Yes, I haven’t. D. No, I have.

23. –Could you tell me ?

A. which is the way to the restroom. B. where is the restroom

C. how can I get to the restroom D. is there a restroom near here 24. These young trees must .

A. look after well B. be well looked after

C. take good care of D. be taken good care 25. The headmaster with his students Hangzhou Paradise Park if it tomorrow.

A. is going to; isn’t rainy B. are going to; isn’t rainy

C. is going to; won’t rain D. are going to; doesn’t rain

26. –How about going shopping this weekend, Peter? --Sorry. I prefer rather than .

A. to stay at home, go out B. to go out, stay at home

C. staying at home, go out D. going out, stay at home

27. It’s too late to go out now and , it’s starting to rain.

A. though B. besides C. however D. instead

28. –Are you going to Tibet for vacation? --Yes, I want you to me with some information about it.

A. offer B. give C. show D. provide 29. I can remember well some pictures and the persons I saw in the room.

A. who B. whose C. whom D. that

30. –I wonder if I can win the English Speech Contest.

1

含山朗训

-- ! It’s really a good chance.

A. Go for it. B. Never mind

C. Got it D. Good idea

二、完形填空(共15小题,计15分)

One day, my English teacher asked me to help her save back-up(备份) copies of her work in the computer. I then realized I was able to know the grades of all of her students. I 31 her how to copy files(文件) from one disk to another and she thanked me. A few days later, she asked me to help her again, because she 32 how to do it. When I showed it to her, some students in my class 33 and began to talk among themselves 34 .Later that day, at lunch time, several of them came up to me. “Hey, could you help us change our grades? We’ll 35 for it.” I could not believe what I heard. I could get paid for something very 36 . “All right. I’ll do it.” The next day, my English teacher 37 me to help him out again. When he was not paying 38 , I changed their grades from Fs to As. I soon became very 39 among my friends. They began to treat me like God who could do 40 . Word spread quickly and I became very rich. Everything was going fine 41 I was called into the headmaster’s office. When I got there, both of my teacher and the headmaster were very angry. “ I don’t want to 42 what your teacher said, but I have to. She has too much evidence(证据),’’ the headmaster said. “Do you have anything to say for yourself?”

“No,” I said finally. I didn’t realize how 43 my behavior had been. I had disappointed my teacher and the headmaster. And there was no way 44 . I had to leave my school. That was a good 45 for me.

( ) 31. A. said B. urged C. knew D. showed

( ) 32. A. lost B. remembered C. reminded D. forgot

( ) 33. A. listened B. noticed C. played D. checked

( ) 34. A. quietly B. luckily C. sincerely D. angrily

( ) 35. A. pay B. praise C. follow D. explain

( ) 36. A. familiar B. easy C. interesting D. pleasant

( ) 37. A. challenged B. allowed C. taught D. asked

( ) 38. A. money B. work C. attention D. interest

( ) 39. A. common B. popular C. modest D. dishonest

( ) 40 A. something B. anything C. nothing D. some things

( ) 41. A. until B. since C. because D. after

( ) 42. A. believe B. reply C. hate D. influence

( ) 43. A. hard B. interesting C. serious D. important

( ) 44. A. up B. in C. back D. down

( ) 45. A. skill B. lesson C. story D. example

三、阅读理解 (共15小题,计30分,其中第一节10小题,计20分;第二节5小题,计10分)

第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。 A

Jerry Green went to spend a year at the South Pole Station (南极站)as the only doctor in 1998 when she 47. While working at the station that March. she discovered

2

含山朗训

that there was a hard lump (肿块) in her stomach. She knew it was cancer, but she wasn't able to go to a doctor for help. She couldn't leave the station for the next seven until the snow thawed. Dr. Green didn't wait for the death. But decided to fight against the cancer. She tried to about the lump to a hospital in the United States. The doctors said it was cancer. Without the proper wouldn't live for long. Soon a USA airplane came to provide her with some help. She started her own treatments(治疗)after getting instructions from American doctors. She finally spent the long winter there before she returned home that October .Since then, she had become a incubus in support of cancer charities. She also wrote a best-selling book called Ice Bound.

Sadly, Dr. Green's cancer finally returned. She died on June 23.2009. ( ) 46. Jerry Green discovered that she bad a bard lump in her stomach in .

A. March.1998 B. May. 1998 CJune.2009 D. July,2009

( ) 47. What does the underlined word" thawed "mean in Chinese?

A. 形成 B. 堆积 C. 融化 D.覆盖

( ) 48. When did she start her own treatments?

A. After searching the Internet.

B. After getting instructions from A merit an doctors.

C. After hearing from her paw law

D. After becoming a member in support of cancer charities.

( ) 49. Which of the following statements is NOT true?

A. Dr. Green decided to give up the treatments.

B. She sent the information about the lump to a hospital in the United Stales.

C. She wrote a book called Ice Bound.

D. Dr Green died of cancer.

( ) 50. What does the writer feel about Dr. Green's death?

A. exciting B. Happy. C Sad D. Pleased

B

Everyone has got two personalities(性格)-the one that is shown to the world and the other that is secret and real. You don’t show your secret personality when you’re awake because you can control your behavior, but when you’re asleep, your sleeping position shows the real you. In a normal night, of course, people frequently change their positions. The important position is the one that you go to sleep in.

If you go to sleep on your back, you’re a very open person. You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas. You don’t like to displease people. So you never express your real feelings. You’re quite shy and you aren’t quite sure of yourself.

If you sleep on your stomach, you are a rather secretive person. You worry a lot and you’re always easily upset. You always stick to your own opinions or judgment, but you don’t raise your hopes too much. You usually live for today not tomorrow. This means that you enjoy having a good time.

If you sleep curled up(蜷缩), you are probably a very nervous person. You have a low opinion of yourself and so you’re often defensive. You’re shy and you don’t normally like meeting people. You prefer to be on your own. You’re easily hurt.

3

含山朗训

If you sleep on your side, you have usually got a well—balanced(平衡的) personality. You know your strengths and weakness. You’re usually careful. You believe in yourself. You sometimes feel anxious, but you don’t often get sad. You always say what you think even if it makes people rather angry ( ) 51. You may find the passage in .

A. a science magazine B A guide book

C. a sports newspaper D. a story book

( ) 52. When does the sleeping position best show your secret personality?

A. In the daytime B. At the beginning of sleep

C. At night D. During the deep sleep

( ) 53. Tina hardly tells her secrets to her friends. She probably goes to sleep .

A. on curled up B. on her stomach C. on her back D. on her side

( ) 54. What does the word “defensive” mean in the passage?

A. 易怒的 B.攻击性的 C.外向的 D. 有戒心的

( ) 55. What does the passage tell us?

A. Sleeping on your side is the best way of sleeping

B. Changing positions will cause sleeping problems.

C. Sleeping positions show people’s secret personalities.

D. Enough sleep makes people look better and healthier.

第二节:请仔细阅读第56-60题中的五个段落,然后从A到F六个选项中选出和每个段落对应的内容。其中有一项多余。

请阅读以下五个人的信息,然后为他们选择最适合的一处地方:

( ) 56. Joe comes from Moscow. He has studied in Beijing for two years. So he misses his hometown very much. He hopes to go to a city where he can find the feeling of returning home.

( ) 57. Mary is an American girl. She likes going shopping. This year she’ll graduate from a famous Chinese college. So she is planning to travel to a city where she may find a job.

( ) 58. Henry is from Canada. He is interested in surfing and diving. But the city in which he is living is far from the sea. So he is expecting to get to a place where he can do these activities and taste bananas and pineapples.

( ) 59. Rosa comes from Britain. She cannot stand hot weather. And she thinks some Chinese cities have too much pollution. So she wants to go somewhere clean and peaceful.

( ) 60. Timmy comes from Japan. He has great interest in taking photos. He is looking forward to staying close to nature. He even wants to take a boat while taking photos. However, he doesn’t like hot food.

4

含山朗训

5

含山朗训

四、词语填空(共10小题,计10分) (双语报改编)

you do? It’s a good idea to say “no” at this time. It’s better to spend more time on some useful 61 .However, you may worry others will think you impolite or 62 . What should you do? Here are some tips that may help you.

It is OK to make up white lies. That doesn’t mean you are dishonest. 63 , it may make both you and the other person pleased and comfortable.

When 64 to a party or some other events that you do not want to take part in, you can say, “No, but thanks for the invitation. That’s very kind of you.” In this way you can not only refuse 65 but make the person who invited you feel comfortable.

When you don’t want to lie, just tell the 66 . You may say like this, “I want to spend more time on myself, 67 I’ve decided to say‘no’to these activities.” In this way, people will see that you respect yourself, and as a result they’ll also pay you 68 respect.

My last suggestion is to just do it. You may feel uncomfortable at first, but this is not the reason for 69 “no”. Never make anything more complicated (复杂的)than it is. Feel proud of 70 for being strong enough to say “no”.

五、单词拼写(共10小题,计10分)

根据下列句子及所给单词的首字母,写出各单词的完全形式(每空限填一词)

71.If the sky is c , there’s no rain or cloud and you can see very far,

72. Jack is the tallest a the three students.

73. I wonder w it is going to rain this afternoon.

74. Christmas Day is one of the most important f in western countries.

75. It’s over 3 h flight from our city to Beijing.

76. Would you mind not s the door so loudly next time?

77. L , Jack passed the test and he was very happy.

78. Do you know who I the computer?

79. Whenever she makes decisions, her family always comes f .

80. It’s important for a boy to believe in h on the way to success.

6

含山朗训

六、书面表达(共1题,计15分)

九年级学生面临着升学的压力。因此,许多学生课间休息时依然在教室里做作业。这样

的行为会给学习带来帮助吗?初三(2)的同学们就这个问题进行了热烈的讨论。现在请你

以“Is it a proper way to study in the 10-minute break?”为题,根据同学们的讨论

结果写一篇短文,并谈谈你的看法。讨论结果如下:

1. 开头部分已写好,你只需接着写。开头部分不计入总词数。

2. 所写内容必须包括表格中一些同学的想法和你的至少三个想法。

3. 词数:80左右。

Is it a proper way to study in the 10-minute break?

Recently we have had a discussion about whether it is a proper way to study in

the 10-minute break or not..

7

含山朗训

含山朗训2014年安徽中考英语模拟测试卷(四)

参考答案

一、单项填空(共15小题, 计15分)

16.D 17.D 18.C 19.B 20. C 21.A 22.B 23.A

24.B 25.A 26.A 27.B 28.D 29.D 30.A

二、完形填空(共15小题,计15分)

31 D 32.D 33.B 34.A 35.A 36.B 37.D

38.C

39.B 40.B 41.A 42.A 43.C 44.C 45.B

三、阅读理解 (共15小题,计30分)

46.A 47.C 48.B 49.A 50.C 51.A 52.D

53.B

54.D 55.C 56.B 57.D 58.F 59.A 60.E

四、词语填空(共10小题,计10分)

61.activities 62.unkind 63.Instead 64 invited 65.politely

66. truth 67.so 68.more 69.saying 70.yourself

五、单词拼写(共10小题,计10分)

71.clear 72.among 73.whether 74.festivals 75.hours’

76.shut 77.Luckily 78.invented 79.first 80.himself

六、书面表达(共1题,计15分)

Recently we have had a discussion about whether it is a proper way to study in the 10-minute break or not. Some students believe that it can help them save time to do more exercises. So that they are able to get rapid progress. But I hold the opposite opinion. Firstly, after 40minutes' class we have been tired including our body and brain. Therefore certainly we need to have a short break. Secondly, we should get ready for the next class rather than do some exercises. The last but not least, it is a chance for us to go to the washroom.

8

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com