haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 中考中考

2013-2014年八年级(下)英语期末试题

发布时间:2014-05-12 08:15:33  

2013--2014年八年级(下)期末学习效果评价试卷 英语试题

(满分:100分,考试时间:90分钟)

一、听力部分,选出正确答案。(10%)

A)听一听,每段话读三遍。(6分)

①听第一、三段话完成1~2题。

1.How time! I miss you very much. How I wish to ______ you!

A. Visit B.very C.wish D. You

2. Please give ______ best wishes to your parents.

A. My B. To C.miss D.you ②听第一段对话完成3题。

3. —Hello,Helen! You look worried. Anything wrong?

— It’s Lihong. She’s so______.

A.home B.unhappy C.to D.much ③听第一、二段完成4~6题。

4. If you ___________ formal western dinner party for the first time.

A.unhappy B.go to C.good to D.go unhappy

5. It’s polite to follow _________.

A. Home B.your C.them D.unhappy

6. If you can’t remember these rules. Juse do as ________ do.

A.your B.so C.other people D.unhappy

B)听对话完成7—10题。(4分)

7. Qinghai Lake, the largest ____________ lake in China.

A. Sat-wather B.to C.to home D.westher

8.Twenty-three rivers and streams empty _______Qinghai Lake.

A.into B.home C.to into D.home into 2013—2014年八年级(下)期末试题 英语试题 共8页,第1页

9.Qinghai Lake bicycle tour It beganin________.

A.2001 B.2002 C.2014 D.2012

10.It has the highest altitude among all races hosted by the Internation _____.

A.cycling has B.cycling C. Cycling union D.home

二、单项选择。(10%)

11. Jim was very _____. He fell off his bike when he was going home.

A. Carefully B. Careful C. Careless D. Care

12. If Lisa _______ your book tomorrow , Pleaase lend it to me.

A. Retuen B.returns C.is returning D. Will return

13. _________ The plate is too hot.

A. Look at! B. Look after! C. Look out! D. Look for!

14. If we ride on a busy road , we should _______ to be safe.

A. Sit down B.slow down C.put down D.look down

15.Bicycles take ________ space than other vehicles.

A. Much B. More C. Fewer D.less

16.Cycling can save energy and _______ is easy to park bikes.

A. It B. This C.that D.there

17.—We can go to the movie by bike.

— __________ It’s not safe to ride at night.

A. Of cours B. I disagree with you

C. That’s OK D.I’d love to

18.What ________so nice? Let’s go to the kitchen and have a look.

A.sounds B. Smells C.looks D.tastes

19.Ann is fond of physics, _________ she is not good at is.

A. Because B. At least C.even though D. So

20.I don’t think his advice is good , so I can’t _________ it.

A.receive B.wait C.refuse D.accept

三、完形填空。(10%) Mark lived in a village far away. One day he became very ill and everyone thought he would soon. They sent for a doctor. Two days the doctor came and looked over the sick man. sked for a pen and some paper to write down the name of the medicine. But there was no pen paper in the village, because no one could write.

The doctor up a piece of burnt wood from the fire and wrote the name of the medicine on the of the house. “ Get this medicine for him.hesaid, “and he will soon get ” Mark’s family and friends did not know to do. They could not read the strange words. Then a young man n idea. He took off the door of the house, put it on

2013—2014年八年级(下)期末试题 英语试题 共8页,第2页

his carriage(马车) and drove to the nearest . Hebought the medicine there, and Mark was soon well again.

( )21.A. wake B. c ry C.moved D.die

( )22.A. late B.later C.ago D.before

( )23.A. The sick man B.Mark C.The doctor D.The farmer

( )24.A.and B.or C.then D.also

( )25.A.picked B.held C.made D.looked

( )26.A.wall B.window C.ground D.door

( )27.A.well B.worse C.bad D.good

( )28.A.when B.what C.where D.whick

( )29.A.thought B.hit C.caught D.had

( )30. A.shop B.farm C.hospital D.village

四、阅读理解。(40%)【(一)20分,(二)(三)各10分】

(一)阅读下列选文完成下列问题。(20分)

Legend, every star in the solar system has a guardian star dragon, they all live in the star dragon of sanctuary. But the black hole of the solar system is everywhere, in five hundred the resurrection of a monster beast king, it appears like a supermassive black hole, enveloped the entire star dragon of sanctuary, swallowed the sun, absorbing all star star power of the dragon, to rule the entire solar system, it is Russian? Dark. In order to beat the Russian? Dark demon beast king, one for cultivating a dragon warrior of the ancient clan, called "Long Wu clan". Long Wu family formed by six big stargate respectively, respectively represent a fire spark rohm, on behalf of the water like hanshan stargate, on behalf of the representative gold elephant solitary star gate, light like empty star flows at the door, and on behalf of wood like Maureen doors and representative ?

任务一:选择题。(10分)

( )31. Legend every star in the solar ________has a guardian star dragon.

A. Solar B.system C. Empty D.door

( )32.But the black hole of the solar system is ___________.

A.solar B.boor C.everywhere D.door

( )33._______ for cultivating a dragon warrior of the ancient clan, called "Long Wu clan.

A.one B.two C.five D.ten

( )34. ___________the entire star dragon of sanctuary, swallowed the sun.

A.enveloped B.two C.system D.Long Wuclan

( )35. In order to beat the Russian? Dark demon ___________.

A.enveloped B.one C.two D.beast king

2013—2014年八年级(下)期末试题 英语试题 共8页,第3页

任务二:写一写。(5分)

36.给

37.Legend every star in the solar Dark demon. ( )

38.In order to beat the Russian? Dark demon beast king. ( )

39.But the black hole of the solar system is one. ( )

40.Dark demon beast king, one for cultivating a dragon warrior of the ancient clan, called "Long hong”. ( )

41.of the ancient clan, called "Long Wu clan". Long Wu family formed by six big stargate respectively, respectively represent a fire spark rohm, on behalf of the water like hanshan stargate, on behalf of the representative gold elephant solitary star gate, light like empty star flows at the door, and on behalf of wood like Maureen doors and representative ? ( )

(二)阅读下列选文完成问题。(10分)【每个2分】

Lin Yuxin is my youxi county of fujian sanming fifth middle school grade eight students. (6) class should have a mentally disabled mother at home and drink everyday father, father, by odd jobs to maintaining the xiao yu xin's family. Last contributions she donated 105 yuan, this is her pinch pennies saved, if you think our light rain hin children more lovely and more sensible than you!

( )42.Li yu xin you we_________________.

A. Fujiansanming youxi B.Fujiansanmingxiyou

C.Sanmingshiyouxi D.FJSMYX

( )43.The last donation she donated ________yuan.

A. You xi B. 105 C.202 D.225

( )44.Families with disabled mother and father every day ________.

A.drinking B.222 C.Families D.fujiansanming

( )45. By odd jobs to ___________the xiao yu xin’s family.

A. Odd B. Two-five C.maintaining D.noyizi

( )46.The film tells us what reason?

A. Fujiangsanmingyouxi B.youkunoyizi

C.youxi D.Learn from her and have a good filial piety

(三)阅读下列选文完成问题。(10分)【每个2分】

One day, a boy had a fight with one of his classmates. Then he Went to his grandfather told him his story angrily.“He is really bad,” the boy said, 2013—2014年八年级(下)期末试题 英语试题 共8页,第4页

“and I hate him”.The grandfather said,’’“Let me tell you a story. When I was a boy, I too sometimes hated others for what they did??”.

As the boy listened carefully, the grandfather went on, “There are always two tigers inside my heart. One is good and kind.He gets on well with on everything around him. But the other is bad and unfriendly. Even the smallest thing will make him angry. He fights with everyone all the time, and for no reason. He can’t think carefully because he always hates others. It is difficult to live with these two tigers inside my heart. They both try to control me.”

They boy looked into his grandfather ’s eyes and asked, “Which tiger always controls you Grandfather?”

The old man said slowly and seriously,“The one that I feed. I always feed the good and kind tiger, so I never hate other and seldom get angry now.”

( )47.Grandpa told me what story?

A. There are always two tigers in my heart. One is a good and kind. He told of his surroundings. But the other one is bad and unfriendly.

B. There are always two tigers in my heart. One is a good and kind. He told of his surroundings.

C. There are always two tigers in my heart. One is a good and kind. He told of his surroundings and unfriendly.

D. There are always two tigers in my heart. But the other one is bad and unfriendly.

( )48.As the boy listened carefully, the grandfather went on, “There are always two tigers inside _________.

A. As the boy B.my heart C.go to D.There are always

( )49.The one that I feed. I always feed the good and kind tiger, so I never hate other and seldom get _________.

A. Go oniy B. Feed into C.angry now D.now

( )50.They boy looked into his grandfather ’s eyes and asked, “Which tiger always controls you____________?”

A.fathere B. MoM C.father D. Grandfather

( )51.One day, a boy had a fight with one of his_________.

A. Classmates B.Class C.mates D.nozi

五、词汇。(20%)

(A)根据汉语提示填空。(5分)

52.I was born in a small mountain___________(村庄)

2013—2014年八年级(下)期末试题 英语试题 共8页,第5页

53.More and more Chinese care for the food ________(安全)

54.Without your help, we couldn’t make a __________(决定)so soon.

55.Could you help me to __________(选择)a skirt.

56.Look at Joan! She seems__________(焦虑的).

(B)从方框中选择合适的单词,用其正确形式填空。(10分)

57.Luckily , no___________ was hurt badly in the accident.

58.The noise is making me______________.

59.Tian’anmen Square is in the ____________ area of Beijing.

60.She is not suitable for the job because she is too____________.

61.We are sure Larry will be the __________ of the match.

(C)从方框中选择适当的选项补全对话(有两个是多余的)(5分) A: Hello! The Rose Hotel. What can I do for you?

B:

A: Next weekend, you say? Well, how many nights?

B: Oh! Just two nights.

A: OK. Two nights. B: Friday.

A: Do you need single rooms or double?

B:

A:Right. Two single rooms from Friday to Saturday.

B: A: Well , it’s 400 yuan one night with breakfast.

B: I see. Can I book the rooms now?

A: May I have your name, please?

62.______ 63.________ 64.________ 65.________ 66._________ 2013—2014年八年级(下)期中试题

英语试题 共8页,第6页

六、书面表达。(10%)

67.假如不久前8名无锡青年骑车沿大运河(the Grand Canal)进行了慈善(charity)行活动。请据“A charity Bicycle Trip”为题,写一篇报道,记录活动内容,内容要点如下:

1.目的:为一个生病女孩筹款。

2.时间:5月20日离开无锡,6月5日到达北京。

3.简况:虽车程漫长,路途遥远,但他们精神昂贵;在众多好心人的帮助下,共筹得善款8万元。

4.其他:活动后他们的感受。

注意:1.报道须包含上述全部要点;2.第4点应进行合理想象,作适当发挥。

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 2013—2014年八年级(下)期中试题 英语试题 共8页,第7页

2013-2014年八年级(下)英语试题答题卡 (满分:100分,考试时间:90分钟) 一、听力部分选出正确答案。(10分) A)1.________ 2.________ 3._______ 4.________ 5._______ 6.______ B)7.________ 8.________ 9.__________ 10.___________ 二、单项选择。(10分) 11.________ 12.________ 13.__________14.__________15.____________ 16._________17._______18.__________19.____________20.___________ 三、完形填空。(10分) 21.____22.____23.____24._____25._____26.____27.____28.____29.____30.___ 四、阅读理解。(40分) (一)31.______32._____33._____34._____35.______36.___________________ 37.______38.______39._______40._______41._______(二)42.________ 43._______44.________45.________46._______(三)47.______48._____49.___ 50._____51.______ 五、词汇。(20分) 52.___________53.__________54._________55._________56.__________ 57.____________58.__________59._________60._________61.________62.___ 63._______64._________65.___________66.____________ 六、书面表达。(10分) 67._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________

2013—2014年八年级(下)期末试题 英语试题 共8页,第8页

2013--2014年英语试题参考答案

使用老师:________________

一、听力部分选出正确答案。(10分)

A)1. A 2. A 3. B 4. B 5. C 6. C

B)7. A 8. A 9. B 10. C

二、单项选择。(10分)

11.C 12. B 13. C 14. B 15. D 16. A 17. B 18. B

19. C 20. B

三、完形填空。(10分)

21.D 22. B 23. C 24. B 25. A 26. D 27. A 28. B

29. D 30. C

四、阅读理解。(40分)

(一)31. B 32. C 33. A 34. A 35. D 36.斗龙战士2

37.× 38.√ 39.× 40.× 41.√

(二)42. A 43. B 44. A 45. C 46. D

(三)47. A 48. B 49. C 50. D 51. A

五、词汇。(20分)

(A)52.village 53.dafety 54.decision 55.choose 56.nervous

(B)57.passenger 58.crazy 59.central 60.careless 61.winner

(C)62. G 63. D 64. C 49. F 50.E

六、书面表达。(10分)

67.答案略 『听力部分内容在仁爱版八年级(下)英语书』

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com