haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 中考中考

广安2013中考英语

发布时间:2014-05-27 14:12:53  

广安市二0一三年高中阶段教育学校招生考试英语试卷

第I卷(共三部分;满分80分)

第一节 (共10小题;每小题1分,满分10分)

听下面10段对话。每段对话后有一个小题,从题后所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并将答案转涂到机读卡上相应的位置。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。

1. What is the time now?

2. What was the date yesterday?

3. How’s

the weather today?

4. Where will the woman go this summer?

5. Which animal likes eating bamboo?

1

6. What did Bill do last Sunday?

A. Washed his clothes. B. Played games. C. Studied his lesson.

7. What's the man's family name?

A. Brown. B. Green. C. Tom.

8. Who likes Chinese best of all?

A. Mike. B. Mary. C. Joan.

9. What time did Zhang Hal go home?

A. About 5 o'clock in the morning.

B. About 6 o'clock in the afternoon.

C. About 4 o'clock in the afternoon.

10. Which is Lucy's favourite colour?

A. Green. B. Grey. C. Orange.

第二节(共l0小题;每小题l分,满分l0分)

听下面三段对话和一个独白,每段对话或独白后有几个小题,从题后所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并将答案转涂到机读卡上相应的位置。听完每段对话或独白后,你有l5秒钟的时间来回答有关问题。每段对话或独自读三遍。

听第11段材料。回答11—l2小题

11. Where are the shoes?

A. In the box. B. Beside the desk. C. Under the bed. 12, Whose are the shoes?

A. My mother's. B. My father's. C. My sister's.

听第12段材料,回答13—14小题

13. What does the boy want to do?

A. To go out. B. To borrow some money. C. To play football.

14. How long does the boy stay with his friends in coffee shops every day?

A. Three hours. B. Two hours. C. One hoar.

2

听第l3段材料,回答l5一l6小题

15. When did Wei Hua borrow a book from Lin Tao?

A. Last Sunday. B. Last week. C. Last Saturday.

16. What is the message?

A. Lin Tao wants to have his book back.

B. Wei Hua wants to borrow a book.

C. Lin Tao will buy a book.

听下面一段独白,回答17 —20小题

17. Where did Mary study last term?

A. Star Secondary School.

B. Sunshine Secondary School.

C. The same place as this term.

18. Why does Mary feel lonely in her new school?

A. Because her teachers are not good to her.

B. Because the students don't talk to her.

C. Because she does not have any friends there.

19. What does Mary do when her classmates walk to her.'?

A. She goes up to speak to them.

B. She introduces her friends to them.

C. She tries to sit away from them.

20. What does her mother want her to do about it?

A. She wants her to make new friends with her classmates.

B. She is going to send her back to her old school.

C. She wants her to stay at home.

第二部分基础知识运用(共两节;满分25分)

第一节 单项填空(共15小题;每小题l分,满分l5分)

从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

21.—What's this?

—_ apple. apple is red.

A. an; An B. a; The C. an; The 3

22. —what's your teacher like?

—She is always strict __________ us.

A. in B. with C. to

23. — —Yes, there are.

A. Germen B. Germans C. German 24, —_ to eat?

—No, thanks,

A. something B. anything C. nothing

25. —How about this sweater?

— A. expensive B. most expensive C. more expensive

26. —Sorry , I'm late again.

—_________.

A. That's OK B. It doesn't matter C. Good idea

27. —Whose room is this ?

—.

A. Lucy and Lily B. Lucy and Lily's C. Lucy's and Lily's

28. —When will the plane _________ Shanghai?

—Sorry, I don't know.

A. get B. arrive at C. reach

29. —I'm looking for word to _______ my parents soon. What about you ? —Me too.

A. seeing B. see C. saw

30. —How many teachers are there in your school?

—.

A. hundreds of B. hundred C. hundreds

31. —Why did Tom go to bed so late yesterday?

— A. didn't finish B. finish C. wasn't finished 4

32. —_ my favourite subject, what about you?

— A. is; is B. are; are C. are; is

33. — —Beijing, I think.

A. Where will she go B. Where she will go C. Where she goes

34. — — A. Must ; can't B. Can; don't C. Can; mustn't

35. —How long have you .________ here?

—For two days, I ________ here the day before yesterday.

A. been ; came B. come ; came C. came: came

第二节完形填空(共l0小题;每小题l分,满分l0分)

先通读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个洗项中选出一个最佳答案。

马车) onto the road. He did not know 37 he could do about it because it was too 38 for him to lift(举起) alone. He only hoped that someone would soon pass by and give him a hand.

Just at this moment, a man tiding a help him, his horse tight away and said, " together and put it on the cart.

for you?"

"Don't mention it. " The great man answered. "When you in trouble, do the same for him. "

36. A. is B. are C. was

37. A. what B. where C. when

38. A. heavy B. empty C. light

39. A. car B. bike C. horse

5

40. A. unhappy B. interested C. relaxed

41. A. would B. wouldn't C. must

42. A. off B. on C. up

43. A. others B. other C. the other

44. A. take B. spend C. pay

45. A. everyone B. anyone C. nobody

第三部分 阅读理解和口语运用(共25小题,满分35分)

第一节 阅读理解(共20小题;每小题l.5分,满分30分)

阅读下列短文,从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。

(A)

6

46. If you want to book (预订) a ticket to Sydney Tower, you can_______.

A. email Sydney tower@ hotmail, com.

B. phone 02 9333 9203

C. search www. sydneytower, com.

47. Johnson wants to go to Sydney Tower with his child. He will pay_______.

A. $ 60 B. $ 90 C. $ 120

A. after ll:30pm B. before ll:30pm C. at 10:30pm

49. Sydney Tower is_______ in Sydney, Australia,

A. the busiest street B. the biggest station C. the highest point

50. The passage above is probably________.

A. a piece of news B. a conversation C. an advertisement

(B)

It was a cold night. The taxi driver didn't take even one passenger all day. When he went by the train station, he saw a young man coming out with two bags in his hands. So he drove to him and asked," Where are you going, sir?"

"To the MP Hotel," the young man answered. When the taxi driver heard this, he didn't feel happy any more. The young man would give him only three dollars because the hotel was near the train station. But suddenly, he had an idea. He took the young man through many streets of the big city.

After a long time, they arrived at the hotel. "Here we are! You should pay me seventeen dollars, please," the taxi driver said to the young man. "What? Seventeen dollars! Do you think I'm a fool? Only last week, I took a taxi from the train station to this hotel and I only gave the driver fifteen dollars. I know how much I have to pay for the trip. "

51. What was the weather like that night?

A. It was warm. B. It was cold. C. It was hot. A. far from B. in C. near

7

A. very soon B. after a long time C. at once A. 50 B. 15 C. 17

A. the two taxi drivers were honest

B. the young man knew the way to the MP Hotel

C. the young man came to the MP Hotel last week

(c)

For most Chinese, it is not easy to say "I love you", even to our parents, no matter how much we love them. The Chinese prefer to put their love in heart rather than speak the words. Some of us may think it is not important to speak out their love. Only if our parents can feel our love and believe we love hem, that is enough.

Try to think about this question in another way. Do you want to hear your parents say they love you? If they say so, what will you feel? Won't you feel happy and very warm in heart? Sure you will. And your parents will feel the same if you tell them you love them. Parents never expect their children to do many things for them. They are so easy to be satisfied (满足的). Why not try to say "I love you" to them one day? It's not a really difficult thing. And you will see how surprised and happy they are!

56. It's difficult for most Chinese to say “_______”.

A. Good morning B. Excuse me C. I love you

57. Some Chinese think it is not _______ to speak out their love.

A. important B. impossible C. difficult

A. sad B. tired C. happy and warm A. sometimes hope B. don't hope C. always hope

60. Which of the following is TRUE from the passage?

A. We should try to say "I love you" to our parents.

8

B. Our parents won't feel happy if we say "I love you" to them.

C. Chinese always like saying "I love you" to each other.

(D)

You may hear about earthquakes, but do you know what to do before, during and after an earthquake? Here is advice for you.

Before an earthquake Before an earthquake, it is necessary to get ready for yourself and your family. All family members should know how to turn off gas ( 气体) and water and know some useful telephone numbers. Don't put heavy things over beds.

During an earthquake It's important for each of you not to be nervous. If you are indoors, quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. If you are out doors, move to an open area like a playground. If you are driving, stop the car as soon as possible, staying from bridges and tall buildings. Stay in your car.

After an earthquake Once the shaking (摇晃) has stopped, don't run out of the building at once. You'd better wait and leave when it is safe. If your building is badly broken, you should leave it. If you smell the gas, get everyone outside and open windows and doors.

61. What's the Chinese meaning of the "earthquake"?

A.地震 B.海啸 C.龙卷风

62. What should you do before the earthquake?

A. Know how to save gas and water.

B. Know some useful telephone numbers.

C. Put heavy things over beds.

63. What should you do if you are outdoors during the earthquake?

A. Move to an open area like a playground.

B. Stay in your car under a bridge.

C. Move to a safe place in the room quickly.

64. What should you do if your building is badly broken after the earthquake?

A. Run into the building.

B. Stay in the building and wait.

C. Leave the building.

9

65. What's the best title (标题) of the passage?

A. Advice for Earthquakes.

B. Advice for Looking After Your House.

C. Advice for Driving.

第二节 口语运用(共5小题;每小题l分,满分5分)

根据下面的对话内容,从方框内的选项中选出最佳选项,使对话完整通顺,并把选项对应的字母番号涂在机读卡相应位置。选项中有一项为多余选项。

B: Yes. I went there with my parents.

A: What does it mean?

A: That's true.

B: I think people all over the world should help them.

第Ⅱ卷(共四部分;满分40分)

第一部分 单词拼写 (共l5小题;每小题l分。满分l5分)

第一节根据汉语提示,用单词正确形式填空,每空一词。(共7小题;每小题l分,共7分)

星期三)best because we have a PE lesson.

___ (新鲜的).

___(在……当中)the boys.

10

___(叫醒) me up , then went out of the room.

____(也).

吸烟) is bad for your health.

_____(手套) for my birthday.

第二节 短文填空(共8小题;每小题1分,满分8分)

根据短文内容和首字母提示,把所缺单词的正确形式完整地填写在短文后面相应的横线上,使句意完整。

r mountains, through valleys (山谷) and finally reaches the sea. side along the top.

第二部分 任务型阅读(共5小题;每小题l分,满分5分)

阅读下面的短文,然后根据文章内容简要回答l6—20小题。

Many years ago, there was a family called Franklin. They lived in America. There were five girls and six boys in the family. On a January day in 1760, another baby boy was born. The boy's mother and father gave the boy a name - Benjamin.

Benjamin was the cleverest of all the children. He could read when he was five and he could write at the age of seven. When he was eight, he was sent to school.

In school Benjamin had been good at reading and writing but not good at maths. He read all of his father's books. And whenever he had a little money, he bought a book with it. He liked books. They told him how to do something. At that time he invented the paddles (脚蹼) for swimming.

11

16. Where did the family live?

17. When was Benjamin born?

18. How old could Benjamin read?

19. Was Benjamin good at maths?

20. How many children were there in the family?

第三部分短文改错(共10小题;每小题l分,满分l0分) 下面短文中的画线部分是错误的,请改正,但不得改变原文意思,并将正确 答案写在右边相应题号的横线上。

Dear Li Min, . ___ Now,. .He comes from Beijing. He’s outgoing(外向的. He is very funny, __ At school, he is a excellent student. ___ ____ .Most of my ___ classmates like him very much.I’m___ Yours,

Zhang Hua

12

第四部分书面表达(满分l0分)

最近,广安市掀起“实现伟大中国梦,建立美丽繁荣和谐广安”为主题的教育活动。某中学的

English club正在举办围绕这一主题的征文活动。假如你是该中学的一名学生,请你根据以

下内容提示及要求,并结合自身实际写一篇应征稿。

内容提示 :◆尊敬师长,礼貌诚实

◆友善待人,乐于助人

◆节约食物,不要浪费

◆遵守交规,不闯红灯

◆保护环境,美化城市

参考词汇: respect(V.尊敬)、 obey、 traffic lights

要求:1.字数80字左右,不包含已给出的句子字数。

2.要点完整,适当发挥,意思连贯.语句通顺.书写规范。

3.文中不得出现真实的人名和校名等相关信息。

Making Guang'an better and better

These days , people in Guang'an are doing "Achieving China Dream, make Guang'an better and

better. " As middle school students , We should do some things for it.

In a word, if everyone tries his best, our city----Guang‵an will be better and better!

13

四川广安英语 答案

第Ⅰ卷

第一部分听力(答案略)

第二部分 基础知识运用

第一节 单项填空

21. C 22. B 23. B 24. A 25. C 26. B 27. B 28. C 29. A 30. B

31. C 32. A 33. B 34. C 35. A

第二节 完形填空

36. C 37. A 38. A 39. C 40. A 41. B 42. A 43. C 44. C 第三部分 阅读理解和口语运用

第一节 阅读理解

(A) 46. C 47. B 48. B 49. C 50. C

(B) 51. B 52. C 53. B 54 . B 55. C

(C) 56. C 57. A 58. C 59. B 60. A

(D) 61. A 62. B 63. A 64. C 65. A

第二节 口语运用

66 ~ 70 DBFCA

第Ⅱ卷

第一部分 单词拼写

第一节

1. Wednesday 2. fresh 3. among 4. woke 5. either 6. Smoking 7. gloves

第二节 短文填空

8. is 9. east 10. long 11. for 12. build 13. it 14. Chinese 15. also 第二部分 任务型阅读

16. They lived in America.

17. He was born on a January day in 1760.

18. He could read when he was five.

19. No, he was not good at maths.

20. There were twelve children in the family.

第三部分 短文改错

21. telling 22. something 23. fifteen-year-old 24. with 25. laugh

26. an 27. He 28. housework 29. play 40. happy

第四部分 书面表达 (答案略)

14 45. B

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com