haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 中考中考

怀柔2014年二模试题

发布时间:2014-06-16 13:53:06  

综合练习(2)

知识运用(共 25 分)

四、单项填空(共 13 分,每小题 1 分)

从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

22. My sister is a great fan of Justin. _______ has most of Justin’s CDs.

A. He B. She C. Her D. His

23. I could ride a bike _______ the age of 4 years old.

A. on B. to C. at D. of

24. --- Who is in the classroom?

---_______ . All the students are in the library.

A. Nobody B. Somebody C. Anybody D. Everybody

25. ---There______ an exciting soccer game on TV last night, but I missed it. ---What a pity!

A. is B. are C. was D were

26. Go downstairs, _______ stand in line on the playground quickly.

A. or B. and C. so D. but

27. Chen Ou is _______ Chinese CEO in NYSE(纽约证券交易所).

A. young B. younger C. youngest D. the youngest

28. We ________ APEC conference (亚太经合会议) in the Autumn of 2014 in Huairou.

A. hold B. held C. will hold D. was holding

29. _________ I see your ID card, Sir? We have to check your information.

A. Should B. May C. Must D. Need

30. --- _________ book is this?

--- It’s Lily’s.

A. Who B. Which C. What D. Whose

31. My parents don’t allow me to watch TV until I finish _________ homework.

A. do B. to do C. doing D. did

32. — I called you yesterday evening, but you were not in.

— Sorry, I ______ in the shop with my mother.

A. am B. will be C. was D. have been

33. Many trees ________ around the city, so we have fresh air now.

A. plant B. will plant C. planted D. are planted

34. If you can’t find the place, I will show you __________.

A. where it is. B. where it was C. where is it D. where was it

1

五、完形填空(共 12 分,每小题 1 分)

I used to have little passion (激情) in my life. But what happened the other day changed my mind. It was then that I learned how it is to have a passion in life.

That day 1 went home in Mom’s car. When Mom road caught my eye. It was a man dressed rags (破旧衣服). He was homeless. That didn’t interest me, because I had seen many like him before. Those people usually and hopeless.

in some way. He was not sitting down with a sad expression. Instead, he had a in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemed to be the most precious (珍贵的) thing he had.

“Mom, why does that man a radio though he’s homeless?” I asked.

“He it.” She replied.

“But why doesn’t he use the money to buy food or clothes?

for something that he didn’t need.”

“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the most important.”

for that he bought a radio instead of food or clothes. I is the key to life.

Since then I am always thinking of what is truly important in life. A home, a meal, clothes—these parts of the life. What we often forget is that we all need a joy, a light in a dark day. We all need a passion which gives a person the happiness they need to keep going.

35. A. strange B. dangerous C. important D. difficult

36. A. walked B. stopped C. stood D. exercised

37. A. of B. on C. at D. in

38. A. smelled B. tasted C. looked D. felt

39. A. polite B. rude C. common D. different

40. A. radio B. phone C. scarf D. hat

41. A. have B. use C. care D. like

42. A. borrowed B. made C. fixed D. bought

43. A. asked B. waited C. paid D. looked

44. A. stories B. music C. news D. languages

45. A. happiness B. friendship C. knowledge D. health

46. A. only B. also C. all D. never

六、阅读理解(共 44 分)

A

San Francisco has many museums. You can visit one and learn something new. We have art, science,

history and other special museums are open everyday. Some are only open on certain days. Some museums are expensive, and others are free. But some of the expensive ones have free days. Many museums have websites. The websites usually have information about the things you can see in the

museums.

On a museum’s website you can get information about ticket prices and free days. You can also know where the museum is and when it is open. Sometimes the information is on the first page, and it’s very easy for you to find. But sometimes you have to click on the words like Visit, Information, or about to find the information. That will be hard work for you.

47. San Francisco has many museums for you to visit and _____________.

A. learn something new B. play computer games

C. watch the movies D. click on Information

48. Some museums in San Francisco are open every day, but some are only open_____________.

A. on weekdays B. on weekends C. on certain days D. on holidays

2

49. Many museums have __________ with information about the things you can see in them.

A. ticket prices B. their websites C. open hours D. free days

B

Kindergartens may teach you very important things you need to know. Dan, a 5-year-old boy, saved his father’s life with the skills he learned. The boy’s father became seriously ill on the way home from a father-son shopping. He couldn’t speak and could hardly move, but he tried hard to stop the car safely. At that point, Dan used his father’s phone to call his mother for help. The 5-year-old boy tried his best to give her useful information and he was able to tell where they were.

Just as he had learned in the Kindergarten, Dan read the letters he saw on a nearby store sign: “F, U, R, N, I, T, U, R,E, E.” But that wasn’t enough for his mother to find them.

Then he added that they were near a bridge. Finally, his mother understood he was talking about a store called Furniture 22 on New Jersey’s Route 22.

The mother called 911 and the father was saved in time. “He just thought his dad needed help,” Dan’s mother told the reporter. She also pointed out that her husband was a hero too. “It is surprising for him to get off the highway and get himself and his child to safety even when he was so sick,” she said., Shine, head of the Kindergarten, felt proud of his pupil. “Dan’s spelling skills helped seize(抓) the moment,” he said. “And that’s the real value of education.”

50. When the father became seriously ill, he and his son were __________.

A. at home B. in a hospital

C. on the highway D. in a shopping center

51. Dan called ___________ for help when his father couldn’t speak.

A. 9 11 B. his mother C. Shine D. the reporter

52. What has the writer learnt from the passage?

A. Dan drove his father home. B. The reporter was really a hero.

C. Shine sent Dan’s father to hospital. D. Dan saved his father with spelling skills.

C

Students will get a coupon (优惠券) if they eat up their food at East China University of Science and Technology. Students can collect coupons and exchange them for small gifts, such as books, magazines, mobile phone covers and hand warmers.

“It’s been such a surprise,” said Sun Lijun, 19, a student at the university in Shanghai. “It has given us one more motivation to finish our food.”

The measure is part of a national “eat-up” campaign(行动) which is organized by students to deal with food waste on campuses(校园).

Why only on campuses, you might ask? Because according to a report by Xinhua News Agency, students waste twice as much food as the national average.

The campaign on campus food waste is receiving attention across the country.“The aim of the campaign is not only to encourage students to finish their food. We hope it can also encourage students to choose a more environment-friendly and healthy lifestyle,” said Tao Siliang, secretary of the Youth League Committee at Shanghai University.

But some school food is poorly prepared, so students do not like to finish it all. Some schools have taken notice of this and they are taking measures to improve it.

“I’m glad that we’ve reduced food waste since the “eat-up” campaign began. But if we call on students to waste less food, we should also improve the service and food standard on campuses.” said Tao.

53. The underlined word “motivation” in Paragraph 2 means__________ in Chinese.

A. the reason for the action B. the chance for the action

C. the condition for the action D. the experiment for the action

54. The purpose of the campaign is mainly to ________.

3

A. further improve the service in universities B. receive attention from the society

C. encourage a greener and healthier lifestyle D. improve the school food standard

55. The best title for this passage may be _______.

A. Enjoy Your Food! B. “Eat-up” Campaign on Campus.

C. Meals in Universities. D. Reduce Waste on Campus.

D

People often say that the Englishman’s home is his castle. They mean that the home is very important and personal to him. Most people in Britain live in houses rather than flats, and many people own their homes. This means that they can make them individual(个体的) ; they can paint them, and change them in any way they like. Most houses have a garden, even if it is a very small one, and the garden is usually loved. The house and the garden are the private space of the individual.

People usually like to mark their space. Are you sitting now in your home or on a train? Have you marked the space around yourself as yours? If you are on the train, you may put your coat or small bag on the seat beside you. If you share a flat, you may have one corner or chair which is your own.

Once I was travelling on a train to London. I was in a section for four people and there was a table between us .The man put his briefcase on my side of the table. I was angry. Maybe he thought that he owned the whole table. I had read a book about non-verbal communication, so I took various papers out of my bag and put them on his briefcase! When I did this, he stiffened and his eyes nearly popped(瞪出)out of his head. I had invaded(侵犯)his space! A few minutes later, I took my papers off his case in order to read them. He immediately moved his case to his side of the table. Of course, it is possible that he just wanted to be helpful to me!

If you are visiting another country, you may feel that you don’t have any private space. Hotel rooms look much the same in every country in the world. All day long, you share public spaces with other people. You see the local people in their private spaces and you feel lonely and “outside”. Local people can create their private spaces by talking about things you don’t know about .And you even feel that they like you to be outside of them so that they will enjoy being inside even more! This is one of the difficulties of being a traveler! But if you understand it, then it helps you .Haven’t you enjoyed being part of a group and “owning” a bit of space?

56. The writer was angry as he was travelling on a train to London because______.

A. he had no place to sit

B. someone had invaded his “space”

C. too many people shared a section with him

D. some other people talked about things he didn’t know about

57. you feel lonely and “outside” in paragraph 4 means that_______.

A. you are alone outside the house

B. you feel lonely because you travel on your own

C. you are alone and therefore you go outside to have some fun

D. you feel lonely and you don’t belong to that place or that group of people

58. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. British people dislike marking their space.

B. You always feel at home in another country

.C. Most British people prefer living in houses to flats.

D. You can’t mark your private space in a foreign country.

59. The main purpose of the passage is to tell readers to _______.

A. own private spaces by living in houses

B. have one corner of their own in public places

C. create their private spaces by talking with local people

D. realize the importance of “space” in communication

4

七、阅读短文,根据短文内容,从短文的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一个选项

为多余选项。(共 8 分,每小题 2 分)60-63

More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that’s why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. ,and there is no oil cost!

Get on a bicycle and ride around your neighborhood. easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment.

You don’t even have to ride all the way. Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train.

. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.

Bicycling helps to prevent heart diseases. It helps to control your weight. A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year. . Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.Bicycling is healthier than driving.

A. You may discover something new all around you

B. Bikes can take you almost anywhere

C. Bicycling can improve your mood (心情)

D. Buying bicycles costs much money

E. Just fold the bike and take it with you

八、阅读短文,根据短文内容回答下列问题。(共 10 分,每小题 2 分)

UNICEF is the United Nations International Children’s Emergency Fund. It raises money and helps millions of young people around the world. There are four main UNICEF projects at the moment:

Under Fives. Every year, ten million young children die. We can stop this. We can give children a better start in life — healthy food, a good home and a good school.

Child Workers. Many children do not go to school — they work in factories.

They often work twelve or fourteen hours a day. And about 300,000 children in the world are soldiers — some are only eight years old! This is wrong and we want to stop it.

Girls’ Education. More boys than girls in the world go to school. Some girls do not learn to read or write and later in life they don’t get good jobs. Education is good for both boys and girls. We want more girls in schools.

Medicine. Every year more than two million children die from diseases because they do not have enough medicine. Medicine is not expensive. We give medicine t o 40% of the world’s children, mainly in Africa an

Asia.Buy UNICEF products — cards, T-shirts, teddy bears. Is there a UNICEF group in your area? Join your

local group! Raise some money with your friend and give it to UNICEF.

64. Is UNICEF the United Nations International Children’s Emergency Fund?

65. What does UNICEF do?

66. How many children in the world are soldiers?

67. What products can your money buy from UNICEF?

68. What is the passage mainly about?

5

书面表达(共 25 分)

九、完成句子(共 10 分,每小题 2 分)

根据中文意思完成句子。

69.这个周末为什么不去野餐呢?

______________________ go to have a picnic this weekend?

70. 我的书在你的右边,请把它递给我。 My book is on your right. Please _________________.

71. 我想尽可能多的去做体育运动。 I’d like to do sports __________________.

72. 父亲节快要到了,我将尽我最大努力为他做点什么。 Fathers’ day is coming, I ________________ to do something for him.

73. 我的英语老师非常开心看到我们正在忙着学习英语。 My English teacher _______________that we ____________________ English.

十、文段表达(15 分)

74. 根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑,不少于 50 词的回信。

信的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你

的校名和姓名。

假如你叫张冬,最近和美国朋友 Mike 通过邮件谈论喜欢去哪旅游,他想了解你最喜欢去哪,那什么样?

你为什么那?

提示词语:beautiful, modern, interesting, enjoy, have a good time, relaxed

To Mike

From Zhang Dong

Subject Traveling

Hi, I am glad to hear from you.

Yours

Zhang Dong

Mike

● Where do you like to go? Mountains?

beaches? Big cities? Or…

● What are they like?

● Why do you like to go there?

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6

【试卷答案】(2)

四、单选。(13 分)22. B 23.C 24. A 25.C 26.B 27.D

28.C 29. B 30. D 31.C 32.C 33.D 34.A

五、完形。(12 分)35. C 36. B 37.D 38.C 39. D 40. A

41. A42. D 43.C 44.B 45.A 46.C

六、阅读(26 分)(A) 47.A 48.C 49B

(B) 50. C 51.B 52. D

(C) 53.A 54.C 55.B

(D) 56.B 57. D 58. C 59. D

七、阅读短文,还原句子。(8 分)

60. B 61. A 62. E 63. C

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(10 分)

64. Yes, it is.

65. It raises money and helps millions of young people around the world.

66. About 300,000 children

67. Cards, T-shirts, teddy bears

68. What UNICEF is, what four main UNICEF projects are and what you can do to help. (缺一项扣 1 分)

九、完成句子 (10 分)

69. Why not/ Why don’t you

70. pass it to me

71. as much as possible

72. will try my best

73. is happy/glad to see, are busy studying/learning

十、文段表达(15 分)

Hi, Mike,

I am glad to hear from you. I like go to the beaches. They are not only wide but also beautiful. I like

traveling there because I can swim in the sea and walk on the beaches. I like lying in the sand and it makes

me relaxed. It’s exciting to make sand castle on the beaches. I really love to go to the beaches.

7

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com