haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 中考中考

北京市房山区2014年中考二模英语试题及答案

发布时间:2014-07-02 15:05:21  

2014年房山区初三年级适应性训练

英 语

听力理解(共26分)

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对

话你将听两遍。(共4分,每小题1分) 1.

A. 2.

B.

C. C. 3. C.

C.

A. B.

A. 4.

B.

A. B.

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳

选项。每段对话或独白你将听两遍。(共12分,每小题1分) 请听一段对话,完成第5至第6小题。 5. What does the girl like playing?

英语试卷 第1 页(共14 页)

A. Tennis. B. Basketball. C. Football.

6. When did the girl learn to play it?

A. Three years ago. B. Five years ago. C. Ten years ago. 请听一段对话,完成第7至第8小题。

7. Where does the man want to go?

A. The post office. B. The Olympic Village. C. The police station.

8. How is the man going there?

A. By car. B. By bus.

C. On foot.

请听一段对话,完成第9至第10

小题。

A. On July 6th. B. On March 16th.

10. How o

A. Six times a week.

B. Three times a week.

C. Twice a week.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

11. Where are the speakers?

A. In a park. B. In a restaurant. C. In a classroom.

12. What do they think of their teachers?

A. Kind and patient.

B. Strict and kind.

C. Patient and clever.

13. What do we know from the talk?

A. The girl thinks the class is a little big.

B. The boy will go to a university in three weeks.

C. The speakers are learning in a summer school.

请听一段独白,完成第14至第16小题。

14. What’s the talk mainly about?

A. What the traffic in London is like.

B. How a taxi driver works in London.

C. Why a London taxi driver is the hardest job.

15. What can we learn from the talk?

A. Taxi drivers’ brains are as large as those of others.

B. Street names make driving a taxi a hard job.

C. It’s hard for a taxi driver to pass the test.

16. What will the speaker probably do if he’s in a traffic jam?

A. Have a map ready. B. Be understanding. C. Change directions.

三、听对话,记录关键信息。对话你将听两遍。(共10分,每小题2分)

请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。

英语试卷 第2 页(共14 页)

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

22. —Is the girl in the red skirt your sister?

—No. She is____ classmate.

A. your B. my C. her D. his

23. —When did you live in Beijing, Mary?

— I lived there____ 2008 to 2013.

A. on B. from C. for D. of

24. David is ____ student in our class. Nobody is taller than him.

A. tall B. taller C. tallest D. the tallest

25. —Are you going out now, Lucy ?

—No, I’m hungry. I’ll get ____ to eat before I go out.

A. something B. anything C. nothing D. everything

26. I got up late yesterday, ____ I had to take my breakfast with me on the bus.

A. and B. but C. or D. so

27. — Jenny, I need some milk.

—OK, Mum.____ do you need?

A. How long B. How far C. How often D. How much

28. — ____ you sing the English song?

— Yes, I can.

A. Can B. May C. Must D. Need

29. She raised her voice to make everybody in the room ____ her clearly.

A. heard B. to hear C. hear D. hearing

30.—I didn’t see you when I went to your office yesterday afternoon. Where were you? —I ____ a meeting in the meeting room.

A. have B. will have C. am having D. was having

31. My friend John called and ____me to his party just now.

A. will invite B. invited C. invites D. has invited

32. Miss Lin ____ a lot of work for the poor area for about 10 years.

A. does B. did C. has done D. will do

33. Our classroom is tidy because it ____ every day.

英语试卷 第3 页(共14 页)

A. cleans B. cleaned C. is cleaned D. was cleaned

34. —How will your father go to Shanghai tomorrow?

—I don’t know ____ .

A. how he will go there

B. how will he go there D. how he went there C. how did he go there

五、完形填空(共12分,每小题1分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

As sixth graders, kids were separating into groups, but I wasn't sure where I belonged.

Our teacher gave us a task called "secret friends" for the coming week.We were supposed to do nice things our friends without letting them know who was doing it.We could leave encouraging notes or cards either on their desks or in their bags.Before doing the task, with our eyes closed, from a basket, we a name of a classmate who we were to secretly befriend over the next five days.

Soon, the task was turned into a competition of giving instead of notes.Everyone was getting cool presents except me.My friend exactly what the teacher had told us.So I received nothing but hand-made cards with nice words about me.

On the last morning, I finally got a package.When I it, the girls around all .It was an "old lady" gift.My face went red.

I tried to forget about the shaming gift, but when the same girls it again during the break in the bathroom, I joined in, "How stupid! My grandmother wouldn't want it." The girls laughed at my words and went out of the bathroom.Washing my hands, I let the water run through my fingers I thought about my words.It wasn't like me to say things like that.

"I'm your secret friend." It was Rochelle." I' m sorry about the gift," she said to me, tears running down her face.

From a poor family, she was a target(目标) at school for those with rich parents.Yet she just took all the terrible treatment silently.

I was sick to my stomach as my words ran through my mind.She had heard everything.How could I have been so unkind?

Later I learned she had felt bad all week about not being able to leave me any cool present and her mum had given up her only luxury(奢侈品).

And I had destroyed everything for her.

I told her that I had only said those things to try to fit in.

"We aren't that different from each other, are we?" She smiled understandingly.Her simple .

35.A.for B.behind C . through D.like

36.A.drew B.changed C.found D.picked

37.A.chances B.help C.hope D.gifts

38.A.learned B.copied C.followed D.understood

39.A.discovered B.opened C. caught D.held

英语试卷 第4 页(共14 页)

40.A.cheered 41.A.mentioned 42.A.just 43.A.if 44.A.exactly 45.A.powerful 46.A.cards B.shouted C. laughed D.clapped B.saw C.showed D.suggested B.ever C.even D.only B.as C.since D.because B.perfectly C.normally D.necessarily B.hurtful C.useful D.helpful B.actions C. choices D.words

阅读理解(共44分)

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择

最佳选项。(共26分,每小题2分)

A

School activities for kids

Secret of the Dragon

Time: Monday, July 1, 2014, 10:30 am Cost: Adult: $ 8

Children (under 15): half

The Search for Life:

Time: Thursday, July 4, 2014, 2:00 pm Cost: Adult: $ 14

Children (under 15): $ 7

Tel : 3403 2578. Tel : 3403 7689. Address:Brisbane Botanic Gardens Address:Brisbane Botanic Gardens Note: Secret of the Dragon is a magical Note: Are we truly alone in space? Is there

story about two children who ride a any life out there? These are the dragon to the space. questions asked in this show. Magic Class

Time: Friday, July 12, 2014, 10:00 am Cost: Free

Tel: 3403 8470.

Address:Centenary Community Club

Note: Would you like to be a magician?

Then join David to learn about real magic with playing cards and coins and be able to become the life of the party.

Science with Me:

Time: Saturday, July 20, 2014, 3:00 pm Cost: Free

Tel: 3403 1226.

Address: 10, Egginton Close

Note: Do you want to make a guitar with

Katy and her mom? Science with Me is going to be with you. Please remember to bring all the things you need with you.

47. John, a 10-year-old boy, should pay ______ if he watches Secret of the Dragon. A. $14 B. $ 8 C. $ 7 D. $ 4 48. Alec is interested in space life. He may go to _______. A. The Search for Life B. Science with Me

C. Magic Class D. Secret of the Dragon

49. You can go to Centenary Community Club on _____ if you want to learn about magic. A. July 1, 2014 B. July 12, 2014 C. July 4, 2014 D. July 20, 2014

B

Before I started school, people felt that I was not going to be successful.At the age of four I started speech lessons because I could not speak well enough for anyone to understand me.

英语试卷 第5 页(共14 页)

The first grade was a struggle (挣扎).I had difficulty speaking, I also couldn’t learn to read.The second grade was not much better.I still struggled with the inability to read.In the third grade a new school was built. It was near my home. I went there with my parents and helped to get the school ready so that we could move to the new one. However, things didn’t get better for the next two years.

It was in the fifth grade.Mrs.Wakefield was my teacher, and she was a good teacher.She did not make me feel unconfident. Instead, she did her best to let me know that I could be whatever I wanted to be.And that is just what I did.

For the past 22 years, I have been a fifth grade teacher.Because of Mrs.Wakefield's influence on my life, I am now encouraging students who have had difficulties in their lives to believe that they can deal with any difficulty successfully and become someone.I have won many awards(奖项) up to now, such as Teacher of the Year.I think I should thank my fifth grade teacher. She believed in me and helped me to be all that I could be.

50. The writer started speech lessons at the age of four because_________.

A. he could not speak well B. he could not read

C. he wanted to be a good teacher D. he wanted to go to a new school

51. The writer ______ when he was in the third grade.

A. did better in reading B. met a good teacher

C. received a high award D. went to a new school

52. We can know that the writer ______.

A. has taught speech lessons

B. thinks teaching is a good job

C. is a very successful teacher now

D. works in the same school with Mrs. Wakefield

C

The practice of students endlessly copying letters and sentences from a blackboard is a thing of the past. With the coming of new technologies like computers and smart phone, writing by hand has become something of old skill. However, while today’s educators are using more and more technology in their teaching, many believe handwriting skills are still necessary for students to be successful--both in school and in life.

Virginia Berninger, professor of educational psychology(心理学) at the University of Washington, says it’s important to continue teaching handwriting and help children learn the skill of writing by hand.

Berninger and her workmates carried out a study that looked at the ability of students to complete different writing tasks---both on a computer and by hand. The study, published in 2009, found that when writing with a pen and paper, people wrote longer articles and more complete sentences.

In a more recent study, Berninger looked at what role spelling plays in a student’s writing skills and found that how well children spell is tied to how well they can write. “Spelling makes some of the thinking parts of the brain active which helps us get our vocabulary, word meaning and ideas. It is allowing our written language to connect with ideas.” Berninger said.

英语试卷 第6 页(共14 页)

Spelling helps students translate ideas into words in their mind first and then to transcribe(转换) “those words in the mind into written symbols(标志) on paper or keyboard and screen,” the study said. Seeing the words in the “words, says Berninger, but also to notice spelling mistakes when they write the words down and to correct them over time.

“In our computer age, some people believe that we don’t have to teach spelling because we have spell checks,” she said. “But until a child has spelling ability of about a fifth grade level, they won’t have the knowledge to choose the correct spelling among the choices given by the computer.”

53. Which of the following best shows the role of spelling?

A. Spelling improves one’s memory of words.

B. Spelling ability is closely tied to writing ability.

C. Spelling benefits the translation from words into ideas.

D. Spelling slows down finding exact words to express ideas.

54. What does “

A. Window. B. Emotion. C. Picture. D. Imagination.

55. What can we learn from the passage?

A. Computers can help people with their choice of words.

B. Spell checks can take the place of spelling teaching.

C. Handwriting still has a place in today’s classrooms.

D. Spelling ability develops fast in the fifth grade.

D

You are given many chances in life to choose to be a victim(受害者) or creator. When you choose to be a victim, the world is a cold and difficult place. “” did things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems, then internalizing(内化)your victimization. The truth is, your life is likely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others.

Those who choose to be creators look at life quite differently. They know there are persons who might like to control their lives, but they don’t let this get in the way. They know they have their weaknesses, yet they don’t blame themselves when they fail. Whatever happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred(神圣的)moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth.

Victims and creators live in the same physical world and deal with many of the same problems, yet their experience of life is different worlds. Victims are easy to be in anger, guilt, and other emotions that cause others--and even themselves--to feel like victims, too. Creators choose love, inspiration, and other qualities which inspire(鼓舞)not only themselves, but all around them. Both victims and creators always have choice to decide the direction of their lives.

In fact, all of us play the victim or the creator at different points in our lives. One person, on losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and go into terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience may choose to first experience the sadness, then accept the loss and soon move on to be a powerful creative strength in his life.

英语试卷 第7 页(共14 页)

In every moment and every situation, you can choose to have fuller, richer life by setting a clear goal to change the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are.

56. What does the word “” in Paragraph 1 probably refer to?

A. People and things around you. B. Chances and problems.

C. Creators and their choices. D. Victims and their sufferings.

57. What can we learn from the passage?

A. Creators have the ability to predict future life.

B. Creators deal with ups and downs of life wisely.

C. Victims can influence more people than creators.

D. Victims and creators face quite different things in life.

58. The examples mentioned in Paragraph 4 show that ________.

A. strong feelings of sufferings in life pull people into victims.

B. people need family support to deal with sufferings in life.

C. it takes creators quite a long time to clear out their pains.

D. one’s experiences decide his attitude toward his life.

59. What is the writer’s purpose in writing this passage?

A. To describe victims and creators.

B. To compare victims with creators.

C. To suggest changing from victims to creators.

D. To explain the relation between victims and creators.

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项

中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)

When he was 16, his father seriously said to him, "I'll give you whatever you want before you th birthday was coming, the young man began thinking about looking for a job. So he sent his resume(简历)to many companies on the internet. But most got no reply.

By chance, one of his friends was looking for someone, who could carry eggs in the supermarket, for one Yuan a box. Facing lots of difficulties in getting a job, he said, “. At least I can make some money for the cost of my car.” Then every day, he drove his car to work in the supermarket. He did that for three months.

also worried about his school education. He practiced his skill right in front of the computer.

And now, the 23-year-old man is a boss. In January 2005, he started a magazine for children. And the only writer was his father.

英语试卷 第8 页(共14 页)

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

Have you had this experience? You are watching a movie. A man is shooting(射击) on the screen. The picture is so real that you think he is shooting at you.

Three-dimensional(3D)movies use special technology to make pictures seem more real and exciting than two-dimensional ones.

So far we can only see 3D movies in the cinema with a special screen and projector(放映机). But soon, we will be able to watch them in our living rooms. Last month, Woods Company told reporters that it plans to bring 3D televisions to homes in the near future.

“The 3D train is on the track, and we are ready to drive it home,” said the President. 3D movies and TV programs are fun to watch, but do you know how they are made? It is much easier to understand if we do an experiment.

Hold one of your fingers up at arm’s length and close one eye. Then try closing the other eye. As you move between open eyes, you should see your finger “jumping” left and right against the background.

This happens because our two eyes are about 4 cm away from each other. The separation causes each eye to see the world from a different angle(角度). The brain puts these two views together. What you see becomes three-dimensional.

3D movies are made using two video cameras at the same time, which creates two different images(影像). When the movie plays in a cinema, two projectors put the two images on the screen. With a pair of 3D glasses, the two images are separated and each image only enters one eye. Your brain puts the two pictures back together, and the pictures on the screen become three-dimensional.

64. Do 3D movies use special technology to make pictures?

65. What does Woods Company plan to do in the near future?

66. What can you see when you move your finger between open eyes?

67. How many video cameras are needed when making a 3D movie?

68. What is the passage mainly about?

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

69.你最好买一张新的CD作为你朋友生日礼物。

____________ buy a new CD for your friend as a birthday present.

70. 他兴奋得说不出话来。

He is ___________ excited __________ say a word.

71. 我为我是中国人感到骄傲。

I _______ being Chinese.

72. 尽最大努力实现中国梦是我们的责任。 _________________________ to make the China dream come true.

73. 我们学校一直关注着学生的健康发展。

Our school ____________________________________ the students’ health.

十、文段表达(15分)

英语试卷 第9 页(共14 页)

根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和结尾一给出,其词数不计入所要完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

74.假如你叫李华,最近美国笔友Jim发来邮件说他非常喜欢做实验,并买了一些实验器材在家里做实验,然而他的妈妈不同意他这样做,他很苦恼。请根据他的问题回复邮件。

提示词语:understand, do experiments, dangerous, safety, get hurt

英语试卷 第10 页(共14 页)

2014年房山区初三年级适应性训练

英语试卷答案及评分参考

听力理解(共26分)

一、听对话,选图。(共4分,每小题1分)

1. A 2. B 3. A 4. C

二、听对话或独白,选择答案。(共12分,每小题1分)

5. A 6.B 7. B 8. C 9. A 10. B 11. B

13. C 14. C 15. C 16. B 12. A

三、听对话,记录关键信息。(共10分,每小题2分)

17. Paul 18. West Street 19. 2539 20. small 21. 7

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

22. B 23. B 24. D 25. A 26. D

30. D 31. B 32. C 33.C 34. A

五、完形填空(共12分,每小题1分)

35. A 36. A 37. D 38. C 39. B

43. B 44. C 45. B 46. D 27. D 28. A 29. C 40. C 41. A 42. C

阅读理解(共44分)

六、阅读短文,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

47. D 48. A 49. B 50. A 51. D 52. C 53. B 54. D

55. C 56.A 57. B 58. A 59. C

七、阅读短文,还原句子。(共8分,每小题2分)

60. D 61. A 62.B 63. E

八、阅读短文,回答问题。(共10分,每小题2分)

64. Yes.

65.To bring 3D televisions to homes.

66. The finger “jumping” left and right against the background

67. Two.

68. What 3D movie is and how 3D movie works.

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

69. You’d better

70. too, to

71. am proud of

72. It’s our duty to try our best

英语试卷 第11 页(共14 页)

73. keeps paying attention to

十、文段表达(15分)

74. One possible version:

I can understand you because I also like doing experiments very much.

In my opinion, your mother is right. It’s dangerous to do experiments at home. You may get hurt. So first you should understand your mother. It’s natural for your mother to worry about your safety. It’s better for you to do experiments at school. Your teacher can help you when necessary. If you prefer to do experiments at home, you can ask your parent to be with you.

I hope what I said can help you.

书面表达评分标准:

第一档:(15~13分)

完全符合题目要求,观点正确,要点齐全。句式多样,词汇丰富。语言准确,语意连贯,表达清楚,具有逻辑性。

第二档:(12~9分)

基本符合题目要求,观点正确,要点齐全。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯,表达基本清楚。虽然有少量语言错误,但不影响整体理解。

第三档:(8~5分)

部分内容符合题目要求,要点不齐全。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,表达不够清楚,影响整体理解。

第四档:(4~0分)

与题目有关内容不多,只是简单拼凑词语,所写内容难以理解。

听力录音材料:

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。

No. 1 M: Do you like animals, Betty?

W: Yes, and I have a dog as a pet.

No. 2 M: Where is Miss Green?

W: She has gone to the library.

No. 3 M: What would you like to have, Linda?

W: Some bananas, please.

No. 4 W: What are you going to do after school?

M: Oh, we’re going to dance in the club.

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。

请听一段对话,完成第5至第6小题。

M: Hello, Kate.

W: Hello, David.

M: You like playing tennis, don’t you?

W: Yes, I do. I often play tennis with my friends.

M: When did you learn to play it?

W: Five years ago when I was ten years old. What about you? Do you like it? M: Oh, no, I don’t like it. I think it’s too difficult. I enjoy swimming.

英语试卷 第12 页(共14 页)

请听一段对话,完成第7至第8小题。

M: Excuse me. Would you please tell me the way to the Olympic Village?

W

: I'm sorry. I'm a stranger here.

M: Thank you all the same. (To another woman) Excuse me. How can I get to the Olympic Village, please?

W: Go along this street until you see the post office on your left. Turn right and walk

along. The Olympic Village is behind the post office.

M: Shall I take a bus?

W:

No, you can walk there. It's not far.

M: Thank you very much.

W: My pleasure.

请听一段对话,完成第9至第10小题。

W: OK. We’ll begin the classes on July 6th.

M: How often shall I go to the chess class?

W: You

M:How much do they cost?

W:900 yuan. That’s 50 yuan for each

W: And you

W: You’re welcome.

M: Thanks.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

W: Hello!

M: Hi, I’m Tom, it seems we are in the same summer school.

W: Yes, I’m Lily. Nice to meet you here.

M: One classmate told me the fish soup here is delicious.

W: That’s true, but today the service is really slow. I’ve been trying to get the waiter’s attention for the last ten minutes.

M:Yeah,I hope he takes our order soon. Otherwise I’ll be late for my class at two o’clock.

W: Me, too. I have a class at 2 as well.

M: I’ve noticed you have a math book. Do you like the summer school here?

W: It’s pretty good. I think I’ve learned a lot, more importantly, the teachers are kind. M: Yeah, I only wish the class were a little smaller, but I like the teachers a lot. They are very

patient.

W: I see.

M: By the way, how long will you stay here?

W: I’ll stay here for three weeks. Then I’ll go to a university in New York. M: Oh, here comes the waiter. It seems we are going to get served after all.

英语试卷 第13 页(共14 页)

M: Good, I’m hungry.

请听一段独白,完成第14至第16小题。

Hello. I’m Tom Robertson, and this is London Life. today, let me ask you a question first: What do you think would be the hardest job in Britain? A police officer? Well, no, according to recent research, a London taxi driver is the hardest job. One reason is the traffic. It’s getting worse and worse in London. For most of us, if we have to sit in a traffic jam for a few minutes, we get worried. But imagine if you had to do that all day, every day as your job. What’s more, passengers get into the taxi and want to get from A to B as quickly as possible. They’re in a hurry, and that makes things worse for the drivers. To prepare for the test, would-be drivers have to remember ways and places of interest around the city. They need to be able to take passengers from A to B without having to look at a map and without having to ask for directions. It usually takes nearly three years to pass the test, so it is also found that parts of the brains of taxi drivers are actually larger than those in the general population. It seems as if learning all the streets and ways makes a part of the brain grow. Well, anyway, this is a most tiring job. Next time you feel mad in a traffic jam, spare a thought for the taxi drivers, who have to spend most of their working life in them.

三、听对话,记录关键信息。对话你将听两遍。

请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。

W: Peppy’s Pizza. How can I help you?

M: I’d like to order a pizza please.

W: Is this for pick-up or delivery?

M: Delivery.

W: Can I have your name and address please?

M: This is Paul Smith P-A-U-L.

W: Yeah, P-A-U-L Paul Smith.

M: What’s your address?

W: My address is No. 2 West Street.

M: It’s No. 2 West Street.

W: Your phone number please?

M: 7482539.

W: OK, it’s 7482539, and would you like to order a large one or a small one? M: A small pizza with tomatoes and cheese.

W: OK, a small pizza with tomatoes and cheese. OK, I’ve got that all done. Is there anything else?

M: No, and how much will it be?

W: That’ll be 7 pounds.

M: How long will it take?

W: About 30 minutes, Mr Smith.

M: Great, thank you, bye for now.

W: Bye. Thanks for calling.

英语试卷 第14 页(共14 页)

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com