haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 中考中考

2014天津中考英语试题答案解析

发布时间:2014-07-09 11:54:51  

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

二.单项填空(本大题共20小题,每小题1分,共20分)

21. --- Mary, who’s______ woman over there?

--- She’s my aunt, ______ English teacher.

A. the; the B. a;the C.the; an D. a; an

22. If you work harder, you’ll have another______ to play the violin at a concert.

A. sleep B. chance C. mistake D.problem

23. --- Is there_____ beef in the fridge?

--- No, there isn’t. There is ______ pork.

A. some; any B. any; any C. some; some D. any; some

24. Mo Yan is oneof _____ writers in the world.

A. famous B.more famous

C. most famous D. the most famous

25. We don’t want to speak badly or ______ in front of the class.

A. clearly B. carefully C.carelessly D. properly

26. ______ month of the year is May.

A. Two B. The second C.Five D.The fifth

27. Robots _____more heavy work for us in the future.

A. will do B. did C. have done D. were doing

28. Look at our new school. It ____ last year.

A. built B. was built C.is built D. will be built

29. The book won’t____ until the end of the year.

A. come out B. come over C. come true D. come on

30. He was wearing a pair of sunglasses and I didn’t _____him at first.

A. advise B. promise C. recognise D. hear

31. Look at the “Noparking” sign. You _____park your car here.

A. should B. must C. needn’t D. mustn’t

32. When you leave, please turn off the light_____ energy.

A. save B. saving C. saved D. to save

33. Cambridge is a small city____ the east of England.

A. between B. with C. in D. under

34. It was raining heavily, _____ we decided to stay at home and watch TV.

A. but B. or C. because D. so

35.—The programme is very popular.

--- _____. We all like it.

A. That’s right. B.Not at all.

C. It doesn’t matter D. You’re welcome

36.--- ____ you ever_____ the new Minyuan Stadium?

--- No, I haven’t.

A. Do; visit B. Have; visited C. Did; visit D. Are; visiting

37.--- Could you tell me_____ yuanxiao in china?

--- Usually at Lantern Festival.

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 1 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

A. when do people eat B. how do people eat

C. when people eat D. how people ear

38. Be friendly and you’ll ____ well with others.

A. look at B.get on C.put on D. pick up

39._____ he was very tired, he continued working in his office.

A. Since B.Although C. As soon as D. Because

40. --- Can I havea look at your photos, please?

---______.

A. Sure, here you are B.Don’t mention it

C. I can’t agree with you D. I’m sorry to hear that

【解析】

21. C此题考察冠词的知识点,第一个空考察定冠词“the”+n.,此处表达特指 “那边的女人”排除BD;第二个空“她是我的阿姨,是一位英语老师”,不是特指,仅表示数量,所以选择不定冠词“an”.

22 B.此题考察名词词意的辨析,根据句意“如果你更努力,你会得另一个在演唱会上演奏小提琴的___”

A. sleep睡觉 B. chance机会 C. mistake错误 D. problem问题

23 D此题考察不定代词some和any的用法,表示“一些”,some用于肯定句,any 用于否定句和疑问句。

24 D此题考察形容词最高级最常考的一个句型“one of the +形容词最高级+可数名词复数”表示“最..之一”

25 C此题考察副词词意辨析,根据句意“我们不想在同学面前说得不好或者___”

A. clearly清晰地 B. carefully仔细地 C. carelessly粗心地 D. properly合适地

26 D此题考察基数词与序数词的用法区别,及常识。基数词表示数量的多少,序数词表示顺序,此处明显选择序数词,又第五个月是May. 联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 2 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

27 A考察动词时态,此题最后有明显的将来时标志“in the future”。

28 B 此题继续考察动词的时态,同时考察动词的语态。当it做主语时,我们就要提高警惕了。“看看我们的新学校。它是去年建成的。”根据句意我们发现,此处it指代our school,那么学校必然是 “被制造”,故选择B

29 A此题考察动词词组辨析,根据句意“这本书知道年底才会__”

A. come out 出版 B.come over过来,顺便拜访,抓住

C. come true 实现 D. come on加油,快点

30 C 此题考察动词词意辨析,根据句意“他那时带着一副太阳镜,起初我没有__他 ”

A. advise建议 B. promise 承诺 C. recognise认出 D. hear听到

31 D 此题考察情态动词用法。“No parking”禁止停车,后面“你__把你的车停在这”

A. should应该 B. must一定 C. needn’t 不必要 D. mustn’t禁止 32 D 此题考察非谓语动词用法,注意原句中有谓语动词“please turn off ”,所以空中不能再填动词原形,根据句意“当你离开时,关灯以便省能源”我们发现此处表示目的,故不定式表目的。

33 C 此题考察介词的用法,根据句意“剑桥市英格兰东部的一个小城市” Cambridge在England内部,故用介词in。

A. between 两者之间 B. with和 D. under在下方

34 D此题考察连词的用法,根据句意“雨下的很大,__我们决定呆在家看电视”,我们发现后面动作是雨下的大的结果,故选择so.

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 3 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

35 A 此题为情景类题目,根据句意“—这个节目很火啊。--__。我们都喜欢”

A. That’s right.是啊 B. Not at all.一点也不

C. It doesn’tmatter 没关系 D. You’re welcome不客气

36 B 此题考察根据答句选择问句的时态。问句中有ever这一完成时态的标志词,答句更是直接给出现在完成时。

37 C此题考察宾语从句,根据答句我们发现问句应该提问何时吃元宵,那么排除BD选项,AC的区别在于语序不同,我们强调宾语从句一大考点就是语序,从句部分应为主谓正常语序,所以A错了。

38 B此题考察动词词组搭配,根据句意“为人友善,你会与别人__”. A. look at看 B.get on wellwith sb.与..相处融洽

C.put on 穿上,上演 D. pick up捡起

39 B 此题考察状语从句,根据句意“ __他很累,他坚持在办公室工作”

A. Since 自从,由于 B.Although 虽然

C. As soon as一..就 D. Because因为

40. A此题考察情景交际。根据问句是提出的一个请求,

A. Sure, here youare 可以,给你 B. Don’tmention it 别提了

C. I can’t agree withyou 我不同意你 D.I’m sorry to hear that很遗憾听到你这样说,很明显选A

三、完形填空(共10小题,每小题1分,共10分,) Many years ago, when I was a student, the radio studio manager at WXBN interviewed me and it changed my life.

“How old are you?”he looked down at _______41.

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 4 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

“Fifteen,” I said.

“And you want a job in radio?” Shouldn’t you be _______42?”he asked.

How could I explain? I’ve always _______43 the radio. When I was four or five years old, I remember sitting close to the radio in the living room, listening to my favourite programmes, and the voices of my favourite presenters. It seemed that they were speaking to me in person. _______44 the age of nine, I asked for jobs in small radio stations.

As I grew older, my _______45 in radio grew. One day I learned about Internet radio. Once a week, I played my favoutite music from my father’s computer to the listeners, talked about life at school, and then closed down and did my homework.

Soon my friends at junior high school started to listen, and then they wanted to _______46. We prepared the weekly programmes, articles about music, sports news, jokes and the weather report.

“OK, _______47 with me,” the WXBN manager said, I followed him into the studio. Then I sat down in front of a microphone. He was in another room, behind the glass wall.

“OK, let’s do a second check. Just tell me _______48 you had for breakfast.”

All radio presenters begin work with the same _______49. “I had eggs, fruit and some milk.”

“OK, that’s great,” the man behind the glass said.

And this was how my first real _______50 in radio began.

41.A.me B.her C.you

D. him

42.A.on the news B.on business C.at school D.at work

43.A.repaired B.loved C.sold

D.cleaned

44.A.At B.In C.With

D.For

45.A.trouble B.habit C.collection D.interest

46.A.fight B.refuse C.help

D.laugh

47.A.speak B.sing C.read

D.come

48.A.what B.how C.that

D.why

49.A.station B.advertisement C.question D.ti联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 5 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法 me 50.A.game B.job C.joke

D.report

【解析】

本篇文章出自外研社教材,八年级下册Module3 Unit2 On the radio。

【全文翻译】

很多年前,WXBN的电台播音室经理在我还是个学生的时候面试了我,那次经历改变了我的生活。

“你多大年纪了? ” WXBN的电台播音室经理低头看着我问道。 “十五”我答。

“你想在电台找一个工作?你应该还是在上学,不是吗? ”他问道。 “我怎么解释呢?我一直都很喜欢电台。还记得当我四五岁的时候,我坐在靠近电台的客厅,听我最喜欢的节目,我最喜欢的播音员的声音,似乎他们就是在和我说话。在9岁时,我去小电台求职。

随着我年龄的增长,我对电台的兴趣也在一天一天增长。有一天,我学会了互联网广播。每周一次,我用爸爸的电脑给听众们播放我喜欢的音乐,谈论我在学校里的生活,然后做家庭作业。

不久我的朋友也开始听广播,后来,他们想帮助我一起办电台,我们准备了每周一次的节目,文章还有音乐,体育新闻,笑话和天气报告。 “好的,跟我来” WXBN电台的经理说。我跟着他走进了在录音室,在麦克风前坐了下来。他在另一个房间,我们隔着一片玻璃墙。

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 6 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

“好吧,让我们再试一次,说说你的吃什么早餐。 ”

所有的电台播音员开始工作的时候,都要被问同样的问题。

“我吃的鸡蛋,水果和一些牛奶。 ”

“好,那太好了! ”这个男子在后面的玻璃墙说。

这就是我在广播电台第一次真正工作的经历。

【答案详解】

41.A 经理低头看着我问道。

42.C 逻辑推理。15岁是应该上学的年纪。

43.B 结合下文。从When I was four or five years old,……radio stations.可以得知我喜爱播音。

44.A 固定搭配。在某人几岁时的词组:”at the age of…”

45.D 结合下文。从One day I learned about Internet radio……the weather report.从我开始网络广播以及和同学一起办节目可知。

46.C 从We prepared the weekly programmes中的we可知是同学们帮助我一起准备节目。

47.D 可从I followed him into the studio.我跟着他,所以是他叫我和他一起来。

48.A 从我的答语“I had eggs, fruit and some milk.”可反推出问题是早餐吃的什么。

49.C 由于所有的电台播音员开始工作的时候,都要被问同样的问题。故选question 。

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 7 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

50.B 我是来求职的,故选job。 四、阅读理解(本大题共15小题:51~60小题,每小题2分;61~65小题,每小题1分;

共25分)

阅读下面的材料,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

A man lived in a village. He had an old cat at home. The cat couldn’t run fast, and she couldn’t bite, because she was so old. One day, when she saw a mouse, she jumped and caught it. But she could not bite it. The mouse got out of her mouth and ran away.

Then the man became very angry and began to beat the cat. The cat said, “Don’t beat your old servant. I know I’m old and can’t kill a mouse. But I have worked for you for many years, and I still want to work for you. Be kind to the old, and remember what good work they did when they were young.”

When the man heard that, he realized that he was wrong.

51. Where did the man live?

A. In a village. B. In a city. C. In a factory. D. In a hotel.

52. What could the old cat do?

A. Run fast. B. Bite. C. Catch a mouse. D. Kill a mouse.

53. How did the man feel when the mouse ran away?

A. Angry. B. Happy. C. Afraid. D. Sad.

54. How long did the cat work for the man?

A. Several days. B. A few months. C. About a year. D. Many years.

55. What happened at the end of the story?

A. The cat left home. B. The man realized his mistake.

C. The man killed the cat. D. The man didn’t believe the cat.

【解析】

本篇阅读理解难度不大,是一个小故事,故事内容易理解,五道题目全部为细节题。对于细节题,我们需要把握住题干中的关键词,然后带到文章中寻找关键句。

51题,关键词”the man live”,文章第一句提到A man lived in a village,因此51题答案A 52题,关键词”the old cat do”,第一段第三句话The cat couldn’t run fast, and she couldn’t bite排除了AB选项,第二段第三句I know I’m old and can’t kill a mouse 排除了D选项,因此本题选择C

53题,关键词the man feel,文章第二段第一句Then the man became very angry,因此本题选择A

54题,关键词the cat work for the man,文章第二段第四句But I have worked for you for many years,因此本题选择D

55题,关键词at the end of the story,文章最后一段he realized that he was wrong,因此答案选择B

B

How green are you? Do you know how to be green?

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 8 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

We all need a healthy environment, but we produce waste every day and it does harm to our environment. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you.

Reduce

Reduce means “use less”. Don’t waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think whether it is really necessary—or maybe the old one will be just as good! When we do buy things, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.

Reuse

Reuse means “use again”. Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should look after them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don’t use a paper cup of a paper bag. It’s better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.

Recycle

Recycle means “change things into something else”. Though it takes energy to change something into something else, it’s better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.

So please remember these three words: reduce, reuse and recycle.

56. What is the passage about?

A. How to produce things. B. How to burn things.

C. How to help others. D. How to be green.

57. Which of the following is right?

A. Don’t waste things. B. Always throw away old things.

C. Always buy new things. D. Buy too many things from abroad.

58. Why is it better to use a china cup and a lunch box?

A. You can burn them. B. You can use them again.

C. You can throw them away. D. You can change them into something else.

59. To protect the environment, we should remember these three words: _______.

A. waste, reuse and recycle B. repair, burn and recycle

C. reduce, reuse and recycle D. reduce, waste and recycle.

60. The passage may come from ______.

A. a menu B. a dictionary C. a storybook D. a magazine

【解析】

本篇阅读理解为热点话题类文章,讲述环保做法,中等难度。56题为主旨题,对于主旨题,如文章为总分总结构,需要根据文章的首尾进行判断,根据本篇文章的结构(中间三个黑色标题)可以判断出文章为总分总结构,因此主旨题需要结合首尾。57、58、59题为细节题,细节题需要根据关键词找到原文的关键信息。最后一题为文章来源判断题,需要结合文章的内容及作者的写作角度进行判断。

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 9 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

56题,结合文章第一段内容Do you know how to be green?需要理解这里的”green”指的是环保,因此56题选择D

57题,结合黑色标题的三段,B选项不符合recycle,CD不符合reduce,因此本题选择A 58题,关键词a china cup and a lunch box,在原文Reuse一段最后一句because you can use them again.因此选择B

59题,文章三个黑色标题即为如何做,因此答案选择C

60题,文章为指导读者如何提高环保,并非故事,因此选择D

C

Is there intelligent (有智力的) life on other planets? For years, scientists said “no.” or “we don’t know.” But today this is changing. Seth Shostak and Alexandra Barnett are astronomers(天文学家). They believe intelligent life exists (存在) somewhere in the universe. They also think we sill soon contact these beings(人;生物).

Why do Shostak and Barnett think intelligent life exists on other planets? The first reason is time. Scientists believe the universe is about 12 billion years old. “This is long enough for other planets to have intelligent life,” say Shostak and Barnett. The second reason is

size—the universe is huge. “Tools like the Hubble Telescope(哈勃望远镜) have shown that there are at least 100 billion galaxies,” says Shostak. “And our galaxy, the Milky Way, has at least 100 billion stars. Some planets going around these stars might be similar to Earth.” In the past, it was hard to look for signs of intelligent life in the universe. But now,

powerful telescopes(高倍望远镜) allow scientists to discover smaller planets—the size of Mars or Earth—in other solar systems. These planets might have intelligent life.

Have beings from space already visited Earth? “Probably not,” says Shostak. “It’s a long way away. However, intelligent beings may contact us in other way, such as radio

signals(信号). In fact, they may be trying to communicate with us now, but we don’t have the right tools to receive their messages. However, this is changing. By 2025, we could make contact with other in our universe and we might help each other.”

61. Seth Shostak and Alexandra Barnett are _____.

A. astronomers B. farmers C. singers D. drivers

62. What is the best title for Paragraph 2?

A. The Age and Size of Earth

B. Our Galaxy: The Milky Way

C. Why Intelligent Life Might Exist

D. Earth: The Only Planet with Intelligent Life

63. Why was it hard to look for signs of intelligent life in the universe in the past?

A. There were not any smaller planets.

B. There were not any powerful telescopes.

C. The astronomers were not interested in them.

D. The Milky Way didn’t exist at that time,

64. Why haven’t beings from space visited us yet according to Shostak?

A. They’re afraid of us. B. It’s a long way away.

C. They don’t want to see us. D. They don’t know how to use radio signals.

65. What does the underlined phrase “life forms” in the last paragraph mean?

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 10 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

A. Messages B. Tools C. Intelligent beings D. Radio signals

【解析】

61题,关键词为Seth Shostak and Alexandra Barnett两个名字,文章第一段第四句话Seth Shostak and Alexandra Barnett are astronomers,因此本题答案为A

62题,根据第二段第一句话Why do Shostak and Barnett think intelligent life exists on other planets?判断本段的核心为阐述为何这两名天文学家相信其他星球上存在智力物种,因此本题选择C

63题,关键词为hard to look for signs in the past,根据第三段第二句话But now, powerful telescopes(高倍望远镜) allow scientists to discover smaller planets,因此判断出主要原因是过去没有高倍望远镜,因此答案选择B

64题,关键词beings from space visited us,根据文章最后一段第三句话It’s a long way away.因此本题选择B

65题,划线词life forms出现在最后一段,根据we could make contact with other 中life forms前的contact以及other这两个词,对比本段第四句话intelligent beings may contact us in other way,因此判断life forms就是指intelligent beings,因此本题选择C

五、补全对话(本大题共5小题,每小题1分,共5分)

根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)

A: Hi, Tom! You look very happy today.

B: Oh, yes. Guess what? My best friend Ben is coming.

A: Oh, really? ____66____

B: Tomorrow. I can’t wait to see him.

A: ____67____

B: For two weeks.

A: ____68____

B: He is really friendly. I’m sure you will like him when you see him. 联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 11 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

A: What does he look like?

B: ____69____

A: Could you introduce him to me?

B: ____70____

【解析】

66题根据答话“Tomorrow”可以推断出问的是问什么时候来,因此答案是C

67题根据答话“For two weeks”可以推断出是问要待多久,因此答案是A

68题根据答话“He is really friendly”可以推断出是问他是个什么样子的人,因此答案是E

69题根据问话“What does he look like”可以看出是问他长得什么样子,因此答案是F

70题根据问话“Could you introduce him to me”可以推断出答话是B 六、完成句子(本大题共5小题,每小题2分,共10分)

根据所给中文意思完成句子,每空限填一词。

71. 我每天不得不早早起床赶头班车。

I have to __________ __________early every day to catch the first bus.

72. 他们去年冬天在海南度假。

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 12 页 共 18 页

73. 我们春节前做扫除,是为了扫走不好的运气。

We do some cleaning to ____________________ bad luck before Spring Festival.

74. 你周日经常和母亲去购物吗?

Do you often __________ __________with your mother on Sundays?

75. 你何不在错误的旁边写下正确的拼写呢?

Why don’t you __________ __________the correct spelling next to the mistake?

【解析】

71题根据所给中文意思及英文句子可推断出缺少的是“起床”,因此答案是get up

72题根据所给中文意思及英文句子可推断出缺少的是“度假”,因此答案是on holiday

73题根据所给中文意思及英文句子可推断出缺少的是“扫走”,因此答案是sweepaway

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 13 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

74题根据所给中文意思及英文句子可推断出缺少的是“购物”,因此答案是go shopping

75题根据所给中文意思及英文句子可推断出缺少的是“写下”,因此答案是write down

七、任务型阅读(本大题共5小题,每小题1分,共5分)

阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

Do you know that each child in school catches six to ten colds every year? Though there is no cure for colds, there are some suggestions for you to avoid getting a cold.

First, you can avoid catching a cold by practicing healthy habits. Begin by eating healthy foods. Eat lots of fruits and vegetables and drink milk and juice. Other healthy habits include getting plenty of sleep at night and lots of exercise.

Next, you should try to avoid contact with the viruses that cause colds. If you can, stay away from large crowds. When people cough(咳嗽) and

sneeze(打喷嚏), the cold virus goes into the air. Do not share a drinking cup, fork, or spoon with someone else because that could spread the virus.

Washing you hands is also a good way not to catch a cold. The cold virus may be on the things like telephones and money. Shaking another person’s hand could even spread the virus. By washing your hands, you can stop the virus from infecting(传染).

Following the suggestion above until doctors find a way to stop the viruses that cause colds.

76. Each child in school catches _________ colds every year.

77. Though there is no cure, there are some _________ for you to avoid getting a cold.

78. When people cough and sneeze, the cold virus _________ the air.

79. You’d better not share a drinking cup with someone else

because_________.

80. By washing your hands, you can _________ from infecting you.

【解析】

76. six to ten/ 6 to 10 根据第一段第一句的原话“Do you know that each child in school catchessix to ten colds every year?“可得知此处答案。

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 14 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

77.suggestions 根据第一段第二句话的原话“Though there is no cure for colds, there are somesuggestions for you to avoid getting a cold.”可得知此处答案。

78. goes into 根据第三段第三句的原话“When people cough(咳嗽) and sneeze(打喷嚏), the cold virus goes into the air.”可得知此处答案。

79. that could spread the virus 根据根据第三段第四句“Do not share a drinking cup, fork, or spoon with someone else because that could spread the virus.”可得知此处答案。

80. stop the virus 根据第三段最后一句话“By washing your hands, you can stop the virus from infecting(传染).”可得知此处答案。

八、综合填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)

根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整,每空限填一词。

On July2, 1937, Amelia Earhart( an American pilot) and Fred Noonan left New Guinea for Howland Island in the Pacific. This was the longest and around the world. Earhart had trouble soon after the plane took off. The weather was very bad, so she had to 英里) away, but the bright sun was shining in their faces so they couldn’t see it. Near Howland, a ship was for the plane. Earhart contacted the ship: “We don’t have enough fuel,” she said. The ship tried to stay in touch with her bFinally, the ship called for help. People looked for Earhart and Noonan for days. However, they found nothing.

flight, she probably moved in the wrong direction(方向) because the sun out of fuel, and she died at sea. Another idea is that she survived(幸存) the 联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 15 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

plane crash(飞机失事other think she survived the crash and secretly returned to the U.S. with a new identity(身份).

wondering about them. (Noonan’s body has never been found either.) No matter what happened, Earhart probably died as she wished. “When I go,” she said, “I’d like best to go in my plane.”

【解析】

81题 travel/tour/trip环游世界,所以这里表示旅行且以t打头的单词都可以。但是由于trip比较常见的是短途旅行,所以此空最佳答案是travel/tour。

82题 fly首先此空应填一个动词,再根据前面一句“…… the plane took off.”得知这个空应是fly。

83题 hours这里应该填一个表示时间的名词,所以此空填hours。 84题 only“but……”这一句说明他们离岛不远,所以此空填only。

85题 waiting “wait for sb/sth”等待某人或某物,前面有be动词,所以这里应填waiting。

86题 but根据这一句的逻辑得知这里应该是转折关系,所以此处填but。 87题 During首先此空应填一个介词,根据后文它想表达的是在飞行过程中,所以这里应填During。

88题 difficult太阳光太强所以很难看见,并且第二段的第二句也说了看不见,所以此空应填difficult.

89题 swam“to a lonely island”是“到一个孤岛上”,由后面的and知道这一句有三个并列的动词,所以此空应填一个动词,那怎么到孤岛呢,根据联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 16 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

飞机失事后人掉海洋里得知应该是从海洋游到岛上,且注意时态,所以此空填swam。

90题 ideas 根据第三段第四句的“another idea”得知第三段讲的各种ideas,所以此空填ideas。

九、书面表达

91.在初中即将毕业之际,请你以张明的名义给英国笔友Brian写一封感谢信,要点提示如下: 三年前 你来到新的班级,没有朋友,感到孤独

Brian多次给你写信,他在信中:

鼓励你多交朋友;

告诉你学好英语的方法;

和你分享快乐;

你变得......

近年来天津发生很大变化,你邀请他来天津游玩 三年中

参考词汇:分享快乐 share happiness

要求:

(1)词数:80~100个

(2)信的开头和结尾已给出,不计入总词数

(3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥

Dear Brian,

How time flies! We have been friends for three years. I’m writing to thank you for your help!

Three years

ago,___________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hope to see you soon!

Yours,

Zhang Ming

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 17 页 共 18 页

精品系列资料 传播先进教育理念 提供最佳教学方法

【解析】

首先,要掌握好整篇文章的时态,人称和词数要求。基本以过去时、第二人称为主。 其次,构思文章框架,列举出可能会用到的好词好句,记住千万不能漏写信息要点。 然后,打一遍草稿,注意书写规范,词句语法等表达正确,最后誊写到试卷上。

Three years ago,when I came to a new class, everything was strange to me. I had no friends and felt very lonely.It was you who helped me a lot.

During these three years, you wrote to me many times and always encouraged me to make friends as many as possible. When I had trouble with my English, you told me many good ways to improve it. Besides, you were always sharing happiness with

me, which made my life more colorful. Thanks to your help, I have become more confident and positive. I really appreciate your help.

These years, great changes have taken place in Tianjin and I hope you can come to Tianjin to experience the new changes.

联系地址:郑州市经五路66号河南电子音像出版社有限公司 邮编 450002 电话 400-688-1789

第 18 页 共 18 页

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com